Kedvelt kolbászt hívtak vissza: hányást is okozhat a fogyasztása

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt csípős, füstölt kolbászt hívott vissza a Hajnal Húskombinát Kft., mint gyártó.

A Nébih oldalán megtalálható közlemény szerint a szóban forgó termék a 2025. július 3. minőségmegőrzési idővel és a G5134 tételszámmal rendelkező füstölt, csípős kolbász.

Füstölt kolbász
Kedvelt kolbászt hívtak vissza: hányást is okozhat elfogyasztása
forrás

A szalmonella az egyik leggyakoribb fertőzés, melyet élelmiszerrel lehet bevinni a szervezetünkbe, ritkább esetben piszkos kézzel.

A szalmonellafertőzés legjellemzőbb tünetei közé tartozik:

  • a hasmenés,
  • a hányás,
  • a magas láz,
  • enyhébb esetben a hőemelkedés, és levertség.

A termék adatai:

  • Termék neve: Csípős füstölt kolbász
  • Probléma jellege: Salmonella lehetséges jelenléte
  • Részletek: A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!
  • Bejelentő: Hajnal Húskombinát Kft.
  • Termék megnevezése: Csípős füstölt kolbász

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...