Kedvelt kolbászt hívtak vissza: hányást is okozhat a fogyasztása

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt csípős, füstölt kolbászt hívott vissza a Hajnal Húskombinát Kft., mint gyártó.

A Nébih oldalán megtalálható közlemény szerint a szóban forgó termék a 2025. július 3. minőségmegőrzési idővel és a G5134 tételszámmal rendelkező füstölt, csípős kolbász.

Füstölt kolbász
Kedvelt kolbászt hívtak vissza: hányást is okozhat elfogyasztása
forrás

A szalmonella az egyik leggyakoribb fertőzés, melyet élelmiszerrel lehet bevinni a szervezetünkbe, ritkább esetben piszkos kézzel.

A szalmonellafertőzés legjellemzőbb tünetei közé tartozik:

  • a hasmenés,
  • a hányás,
  • a magas láz,
  • enyhébb esetben a hőemelkedés, és levertség.

A termék adatai:

  • Termék neve: Csípős füstölt kolbász
  • Probléma jellege: Salmonella lehetséges jelenléte
  • Részletek: A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!
  • Bejelentő: Hajnal Húskombinát Kft.
  • Termék megnevezése: Csípős füstölt kolbász

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...