Csillagjegy-menü Szüzeknek

A tartózkodó Szüzek az étkezésben is mértéktartóak, nem szoktak kicsapongani vagy nagyokat dőzsölni, de minőségi alapanyagok nélkül nem tudnak létezni!

Ínyenc vagy közömbös?

Ha te is augusztus 23. és szeptember 22. között születtél, akkor a maximalista és intelligens Szüzek táborát erősíted! A többi Föld-jegyűhöz hasonlóan rád is az erősen racionális viselkedés a jellemző, a nem megfogható dolgokat nem tudod értékelni; ha nem kapsz valamire azonnali választ, érdeklődésedet veszíted. Az ételeket illetően a Szüzek két táborra oszlanak: az egyik fél imádja a finom falatokat, igazi gourmand válhat belőle. Másik részük viszont könnyen elhanyagolja a tudatos étkezés alapelveit és csak amikor eszébe jut és ahol éppen éri az éhség, ott kap be pár falatot. Mindkét csapatnak adunk tippeket!

Valódi olívaolajakat kóstoltunk >>

Élvezd az ételt!

Mivel a Szüzek anyagcseréje lassú, sok mozgásra és energetizáló ételekre van szükségük! A zsíros, kalóriadús falatok nem az ő terepük, sokkal szívesebben fogyasztanak semlegesebb ízű halakat, könnyed salátákat, borjúhúst. A minőségi alapanyagokra nagy gondot fordítanak, precizitásuk a konyhában is megnyilvánul. Ha Szűz vagy, arra kell ügyelned, hogy a főzés, az étkezés örömét ne szalaszd el, a hibák keresése helyett koncentrálj az ételek ízére és a társaságra!

Halas receptjeinket itt találod >>

Sajtot a Szűznek!

Desszertek gyanánt beéred gyümölcsökkel, eperrel, dinnyével, gránátalmával, de a belőlük készült könnyű, joghurtos, tejszínes édességgel is el lehet csábítani a Szűz-jegy szülötteit. Emésztésednek jót tesz a zeller, a sajtokkal és általában bármilyen tejtermékkel le lehet venni a lábadról.

Próbálj ki különleges sajtokat, amiket eddig nem kóstoltál és párosítsd őket rengeteg zöldséggel! Ha mégis elszaladna veled a ló vagy az utóbbi időben kevesebbet sportoltál volna, a kilencvennapos, szétválasztó diéta optimális fogyókúra számodra, könnyedén megszabadulhatsz vele pár kilótól. Egyébként élvezd az ízeket, amikor csak teheted, fogyassz rengeteg friss zöldséget-gyümölcsöt!

Csillagjegy-menü Oroszlánoknak itt >>

Csillagjegy-menü Rákoknak itt >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek