Így készíts aloe vera üdítőt házilag a saját növényedből!

Az aloe vera csodás hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nem véletlenül számos gyógyszer és kozmetikum alapját adja ez a lakásban is boldogan élő növény. Ráadásul nemcsak külsőleg használható fel a növényből kinyert zselés anyag, hanem meg is ihatjuk! Máris mutatjuk, hogyan készíthetsz te is házi üdítőt az aloe verából!

Az aloe vera igazi csodanövény, aminek zselés anyagát például a csípésre vagy égési sérülésre is kenhetjük, azonban azt kevesen tudják, hogy ez az anyag fogyasztható is. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy te magad készíts az aloe verából házi üdítőt!

Egyszerűbb, mint gondolnád a házi aloe vera üdítő készítése!

Fontos tudni, hogy az aloe vera teljes egésze nem kerül bele a házi italba, ugyanis a levelek felszíne és a zselés réteg között elhelyezkedő anyag komoly emésztési problémákat okozhat.

Az úgynevezett aloe-latex elfogyasztása kíméletlen gyomorgöccsel járhat, várandós nők számára pedig kimondottan veszélyes.

Mivel sárgás színű az aloe-latex, ezért könnyedén megkülönböztethetjük az átlátszó aloe vera zselétől, attól az anyagtól, amire nekünk szükségünk lesz az ital elkészítéséhez. A zselés anyag nagyon értékes, ugyanis bőrnyugató hatása mellett méregtelenít és serkenti az anyagcserét is.

Így készítsd az aloe verás üdítőt!

  • Első lépésként, vágd fel kisebb darabokra a levelét, így könnyebben tudod majd az aloe-latextől megszabadítani a zselés részt.
  • Miután sikerült kinyerni a zselés anyagot, egy kancsóban vagy tálban keverjük össze (ásvány)vízzel, gyümölcslével vagy gyümölcsdarabokkal, amit szintén vízzel húzzunk fel.
  • Turmixoljuk össze, majd hagyjuk állni minimum 20-30 percet, amíg eltűnik a felszínéről a hab.
  • Az utolsó lépés, hogy folyassuk át szűrőn, akár többször. Kicsit behűtve, jégkockával már fogyaszthatjuk is!

Forrásunk volt.


Ha még több olvasnivalóra vágysz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...