5 bornyitási trükk, ha nincs dugóhúzód

Aki igazán meginna egy pohár bort, az előtt nincs akadály. Bornyitó nélkül is megküzd az üvegbe zárt dugóval, hogy hódolhasson az isteni nedűnek.

Egy hosszú és fárasztó munkanap után jólesik elnyújtózni a kanapén egy pohár bor kíséretében. De mi van akkor, ha nincs meg az a fránya bornyitó? Gondolom, számtalanszor előfordult már veletek is, hogy nem találtátok, hiába emlékeztetek, hova tettétek, amikor a legnagyobb szükségetek volt rá, mégsem volt meg.

Olvastad már?

5 fontos boros szabály

Íme 5 agyament praktika, hogyan lehet kivarázsolni dugóhúzó nélkül is a parafahengert az üvegből.

1. Nyisd ki a cipőd segítségével

Kapd le a lábadról az egyik csukád, helyezd bele az üveg talpát, szaladj ki a kertbe és a ház külső kőborításának ütemesen, közepes erőbedobással csapkodd hozzá a cipő-bor kombót. Ha nincs kedved ehhez a macerához, akkor ajánlok jobbat. Bent a lakásban is elvégezheted falrombolás nélkül az alternatív bornyitást: hajtogass össze jó vastagra egy vagy két konyharuhát. Szorítsd a konyhaajtó fa keretére, és ehhez ütögesd az előző módon az üveget. A külső fémes, viasz vagy műanyag bevonóburkolatot az akció előtt természetesen minden esetben távolítsd el. Meglátod, milyen felemelő, ahogy szépen csúszik ki a dugó az üvegből, és egyre közelebb kerülsz a megoldáshoz!

2. Ess neki kalapáccsal

Üss egy szöget a dugóba, és a kalapács villás végével húzd ki egy pillanat alatt. Ez a módszer nem minden esetben működik, mert a szög könnyen kicsúszhat a parafából. Ha biztosra szeretnél menni, csavarra lesz szükséged. Ez a dugóhúzó csavaros részéhez hasonló módon jól megkapaszkodik. Könnyebb, tisztább módszer. Arra viszont figyeljünk, hogy egyenes irányba, lefelé tekerjük be a csavart, nehogy szétpattintsuk az üveget, és ezzel meghiúsítsuk a tervet.

3. Tekerd ki konyhakéssel

A megoldás mindig a konyhában van! Keress egy recés kést a fiókban. Szúrd a dugó szélébe, és nagyon óvatosan kezdd el forgatni az üveget. A dugót közben a kés segítségével felfelé nyomd, és ellentétes irányba mozgasd. Ujjakra tessék nagyon vigyázni! Mindjárt hozzájuthatunk a jól megérdemelt nedűhöz.

4. Durrantsd ki pumpával

A legmurisabb dugónyitási módszer a világon. Hogy mikor van rá szükség? Például ha a garázsban, hétvégi autósamponozás közben megpillantasz a polcon egy árválkodó üveg bort, és azonnal meg akarod kóstolni. Netalán bringával érkezel a munkából vagy a hétvégi családi kerékpártúráról, és ott nyomban innod kell egy pohárkával. Szúrj egy vékony lyukat keresztbe, lefelé a dugón, ha nem elég hosszú a pumpád vége. Ide nyomd bele az újdonsült bornyitó eszközöd, és egy-két szokásos pumpáló mozdulattal lődd ki az utadban álló dugót. Tiszta Szilveszter!

5. Rántsd ki kötéllel

Dugóhúzás felsőfokon, nem csak vitorlázóknak! Az előzőekhez hasonlóan először egy lyukat kell készítenünk a dugó teljes hosszában lefelé. Ehhez használhatunk csavarhúzót. Kölcsönkérhetjük Sharon Stone jégvágóját, amit az Elemi ösztön forgatása óta az éjjeli szekrénye fiókjában tart, vagy előkotorhatunk bármilyen más hosszú szúróeszközt a szerszámos ládából. Eztán szükségünk lesz egy erősebb kötélre. Sodrott, szőtt poliészter hajókötél, anyag ruhaöv, de a kötényünk hátsó kötőféke is megteszi, ha nem túl vastag. Hurkoljunk egy csomót a végére. Csavarhúzó segítségével toljuk át a kötelet csomós végével lefelé a dugón. Szorítsuk két lábunk közé az üveget, tekerjük fel a kötél kilógó részét a kezünkre, és húzzuk meg teljes erővel. Ha gyakran látogatjuk az edzőteremet, nem bőgünk le vacsoravendégeink előtt. Nem tud majd ellenállni nekünk a dugó, elhagyja állomáshelyét, és kipattan az üvegből.

Olvastad már?

5 tipp, mi dukál a borodhoz?

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Nosalty

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!