Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3+1 hatékony tipp a formás hasért bikiniszezonra!

Kockás hasat szeretnél nyárra? Bár még távolinak tűnik a bikiniszezon, ha a legjobb formádat szeretnéd hozni a strandon, akkor érdemes már most belevágni a felkészülésbe.

Nyilván tisztában vagy vele, hogy a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás vezet majd eredményre, de most adunk neked pár extra tippet is. Érdemes megfogadni, ha azt szeretnéd, hogy a hasadon lerakódott zsírpárnák is eltűnjenek a rossz idővel együtt.

1. Lendülj kirobbanó formába intervallum edzésekkel!

Mivel helyi zsírégetés nem létezik, cardio-edzésekre is szükséged lesz. A közepes intenzitású zsírégető edzések mellé érdemes betenni egy-egy intervall tréninget is, amikor a terhelési és a pihenő szakaszok folyamatosan váltakoznak az edzés alatt. Ez valóban nagyon hatékony edzésmódszer, mivel hatására az izmok több zsírt képesek felhasználni energianyerésre, és az anyagcsere is felgyorsul.

Igazán hatékony azonban csak akkor lesz, ha jól állítod össze az edzésprogramot! Abban az esetben, ha gyógyszert szedsz, magas a nyugalmi pulzusod és/vagy jelentős túlsúly van rajtad, egyáltalán nem szerencsés, hogyha a terhelési szakaszban a pulzusod annyira elszáll, hogy az edzésed nagy részét végül anaerob tartományban végzed. Viszont ha már régóta sportolsz, és megvan a megfelelő állóképességed egy HIIT - Magas Intenzitású Intervallum Tréninghez -, akkor hetente maximum egy alkalommal, edző irányítása mellett beépítheted az edzésprogramodba.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!:

Az eredményes edzés 7 parancsolata

Nem árt ha tudod, hogy az intervallum edzéseknek is több fajtája van. A legjobb, ha az edzésprogramod kiegészítéseként első időszakban az extenzív intervall tréninget választod. A terhelési szakasz ennél az edzésnél körülbelül 30-90 másodpercig tart aerob intenzív zónában (a max. pulzusod 75-80%-a), a pihenő pedig zsírégető zónában (a max. pulzusod 65-70%-a) és körülbelül 3-5 perc hosszú.

Tudd meg, melyik edzés lenne számodra ideális!:

Formáld testedet alkatodnak megfelelően!

2. Mindig húzd ki magad!

Ne görnyedj, mindig húzd ki magad. Feszítsd meg a has és a hátizmaidat, engedd le a vállad, emeld fel a fejed minden alkalommal, amikor csak eszedbe jut, hogy rossz a testtartásod. Egyrészt hiába tökéletes egy nő alakja, ha közben a tartása hanyag, a válla beesett, a háta meg görbe, másrészt a szép tartás optikailag is karcsúsít, még akkor is, ha van rajtad egy kis túlsúly.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!:

Ints búcsút az integetőizomnak!

3. Dolgoztasd meg a mélyizmokat!

Ha csak felüléseket csinálsz, az bizony nem lesz elég ahhoz, hogy a hasad szép és formás legyen, a törzs minden izmát rendszeresen, egyenletesen kell erősíteni ahhoz, hogy látványos eredményt érj el – ami nem mellékesen egyébként a gerincednek is sokkal jobb. Ez azt jelenti, hogy erősítő edzések alkalmával meg kell dolgoztatni a hasi- és a háti mélyizmokat, a törzs izmait és az oldalsó hasizmokat is. A tartóizmokat a leghatékonyabban és a legátfogóbban statikus gyakorlatokkal, fitballal, gymstickel vagy akár TRX-el is edzheted, de tökéletes a pilates és a gerinctréning is.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Így lesz lapos hasad derékfájás nélkül!

+1. 180 perc

Legalább 180 percet szánj mozgásra egy héten. Heti háromszor hatvan perc mozgás a legkevesebb, amitől már látványos eredményeket várhatsz, de még jobb, ha négyszer is el tudsz menni sportolni. Az edzések tartalmi részét azonban mindenképpen érdemes edző segítségével összeállítani.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!