2015 dögös új éttermei

Egyre több új és izgalmas étterem, bár és kávézó nyílik országszerte - mi most összeszedtük azt a kilencet, amit 2015-ben a legjobban szerettünk!

Évek óta egyre több különleges hely nyílik szerte az országban - ha az ember nem követi pár hónapig, csak kapkodja a fejét mennyi új étterem, bár, kávézó és steet-food hely nyílt. Sajnos az összeset nem tudtuk végigenni, de így is kipróbáltunk jó néhányat - ez a 9 más-más okok miatt lett a kedvencünk. Kipróbálásra erősen ajánlottak!

1. Márga Bisztró

Jó helyek szerencsére bőven nem csak a fővárosban nyílnak - megannyi példa közül mi most a csopaki Márga Bisztrót választottuk. A tavasszal nyílt étterem konyháján a Endrédi Zoltán kreatívkodik, aki idén a Fiatal Szakácsművészeknek járó Gundel díjat is elnyerte. Az étlap laza, fiatalos, magyaros fogásokat tartalmaz, a konyhán pedig ügyelnek arra, hogy helyi termelőktől szerezzék be az alapanyagokat. A jó bor szerelmeseinek kötelező kipróbálni, de annak is erősen ajánlott, aki az északi-parton szeretne valami igazán kreatívat, mégis klasszikusan finomat kóstolni.

Fotó: Facebook

A Márga Bisztrótól itt tudhatsz meg többet >>

2. Oriental Soup House

Az ázsiaileves-láz egyik képviselője Újlipótvárosban. A júniusban nyílt levesezőt az elsők között próbáltuk ki, és azóta is gyakran visszajárunk. Az étlap meglehetősen rövid, pár leves, gombóc és tekercs van rajta - ez is mutatja, hogy olyan hely, ahol valóban csak specialitásokat kapunk. Az autentikus leveseket és előételeket meglehetősen baráti áron kínálják - az OSHO pedig nemcsak az egyik kedvenc idei éttermük, de a kedvenc ázsiai levesezőnk is.

Az OSHO-ról még többet itt tudhatsz meg>>

3. Buja Disznó-(k)

A Belvárosi Piac emeletén nyílt meg Bíró Lajos új rántott húsozója. A Séf utcája mellett ennek a helynek is az a fő célja, hogy egy átlagos ételt kapjunk meg a lehető legjobb minőségben. Nos, ez ismét sikerült - a Buja Disznó-(k) rántott húsa még azt is le fogja nyűgözni, aki amúgy nem nagy rajongója a vasárnapi menü kötelező fogásának. Különösen, ha egy kis házi savanyúságot és krumplisalátát is eszünk mellé!

A Buja Disznó-(k)-ról itt tudhatsz meg többet>>

4. Lamb and Leo

A régi Arcadia Bistro helyén nyílt Lamb and Leo-ról nemrégiben hosszabban is írtunk. A franciás és magyaros elemeket keverő, párizsi hangulatú, de ugyanakkor ízig-vérig budai hely konyhájár Hampuk Zsolt álmodja meg szezonról-szezonra. A Lamb and Leo tökéletesen bizonyítja, hogy nem csak Pesten van jó bisztrókonyha baráti áron!

Ha kedvet kaptál, itt mélyedhetsz el a menüben!>>

5. Steamboo

Szabó Győző unikális gombócdája szintén a Belvárosi Piac emeletén van. A saját fejlesztésű gőzölt batyuk az ázsiai és a magyar konyha elemeit vegyítik - kaphatunk itt poletagombócot szarvaskolbász töltelékkel, és avokádós lazacos rizsgolyót is. A válogatás tál 8 darab, összesen 4 percig gőzölt batyut tartalmaz - tökéletes és könnyű ebéd, amit nagyon ajánlunk, ha valaki a Belvárosi Piacon akar valami könnyű és eredeti ebédet enni!

6. IGEN

Az év vége előtt pár héttel nyitott nápolyi pizzázó a Madách tér környékének legújabb durranása. Bár szeletbár jócskán van a környéken, az IGEN-ben tényleg olyan pizzát kapunk, mintha Dél-Olaszországban járnánk - nem csoda, hiszen a kemence is a pizza hazájából érkezett. Az aprócska helység aprócska pizzaszeletei között hiába keresünk hawaii vagy kukoricás verziót, ha viszont olyan pizzát szeretnénk, amit egy eldugott kis olasz faluban egy mammától kapnánk, akkor mindenképp mondjunk IGEN-t!

Fotó: Facebook

IGEN, van róluk több infónk>>

7. Eleven - bor&tapas

Újabb bizonyíték, hogy nem csak Pesten pezseg a gasztroélet...Pécsen, a mediterrán fővárosban idén nyitott meg a jó borról és mennyei tapasokról ismertté vált eleven. Igazi mediterrán hangulatú hely ez, ahová főleg egy jó borra és hozzájuk passzoló falatkára térhetünk be. A hely különösen kedves a szívünknek - megálmodója ugyanis az általatok is jól ismert Petra, a Nosalty alapítója.

Fotó: Facebook

Itt kóstolhatod meg a borokat és a tapasokat>>

8. Bestia

A Szent István Bazilika tövében található az ősszel nyílt Bestia. Tulajdonképpen kocsma - bőven a jobb fajtából - de a kiváló hazai és nemzetközi kézműves sörök mellé kifejezetten kellemes ételeket kapunk. Az étlapon főként amerikai jellegű bárételek vannak - nincsenek túlkombinálva, de egyszerűek és szerethetőek. A Bestia tökéletes azok számára, akik munka után vagy buli előtt igényes, de nem túlságosan komplikát ételekre, és kiváló sörökre vágynak.

Fotó: Facebook

A Bestiát itt találod>>

9. Vicky Barcelona

A legspanyolosabb hely Budapesten. Ha a fővárosban szeretnénk igazán jó spanyol tapasokhoz, sonkákhoz és sajtokhoz jutni egy pohár bor mellett, akkor a Vicky Barcelonát nekünk találták ki. Sőt, még a felszolgálók nagy része is spanyol anyanyelvű, így ha betérünk ide, tényleg Spanyolországban érezhetjük magunkat!

A spanyolos életérzés itt érhető el.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek