r
Nosalty Logó

Zserbó szelet 1.

NS
Zserbó szelet 1.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

1615
Kalória
21.8g
Fehérje
183g
Szénhidrát
91.2g
Zsír
47.4g
Víz
49g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
93.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    364.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3385.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    732.1 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 6458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 436 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral.
  4. A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászorjuk a diós cukor felét.
  5. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk.
  6. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül.
  8. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p

Nagyobbik fiam kívánsága volt ez a sütemény. Időnként lapozgatja a receptes újságaimat és rendel. Nagyon nehezen bírta kivárni, amíg a csokimáz megdermed a tetején. Horváth Ilona szakácskönyve alapján készítettem el, egy kevés változtatással. Életem első zserbója. Nálunk a kelt tészta általában kalács formában kerül a sütőbe. Azt hittem eddig, hogy sokkal időigényesebb, pedig csak pár perccel töltöttem több időt a konyhában, mint a diós kalács esetében.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...