Túrótorta sütés és tojás nélkül recept

megosztás
0
Túrótorta sütés és tojás nélkül
Túrótorta sütés és tojás nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (98)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar elkészíthető finomság, bármilyen gyümölccsel (friss vagy befőtt) kombinálható. Az eredeti recept tojással készül, de én nem szeretem az ételeket úgy készíteni, hogy a tojás nyersen van benne, ezért tejföllel helyettesítettem. Igaz, hogy így nem lesz sárgás színű, viszont sokkal krémesebb.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű túrótorta, sütés nélküli túrótorta, tejfölös túrókrémtorta
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
  3. 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
  4. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
  5. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
  6. Hűtőben tároljuk.
  • tepsi mérete: 21 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 165
össznézettség: 370 026
elküldve: 494
receptkönyben: 4 893
elkészítve: 290/335
Facebookon megjelent: 4

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

Hozzászólások (98)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vorsi0128
vorsi0128 h, 2016-02-08 19:20

Kedves Erika! Szeretném segítségedet kérni. A sütibe vaj vagy margarin kell? Remélem nem bugyuta a kérdésem. A minap próbálkoztam egy túróssal melynél vajat írtak azt is tettem bele, aztán nem lett tökéletes. Kutattam, majd ugyanabban a receptben csak másik oldalon már margarint írtak a hozzávalóhoz. Most megpróbálnám a te túrósodat, de nem merek hozzákezdeni a válaszod nélkül, melyet előre is köszönök. :)))) Üdv.: Orsi

Bubiréka
Erika / Bubiréka v, 2016-02-14 19:05

Kedves Orsi! A receptben vaj szerepel, ezt az édességet azzal készítem.Remélem nem késtem el a válasszal. Üdv: Erika

andrejja83
andrejja83 szo, 2015-08-01 20:53

Nagyon köszi a receptet, szuper nyári finomság.
Némi technikai malőr után tökéletesre sikeredett. Első nekifutásra nem sikerült a zselatint csomómentesre keverni, lévén, hogy a porra öntöttem rá a langyos vizet. Második próbálkozásra fordítva csináltam, a langyos vízbe apránként szórtam a zselatin port és így tökéletes állagúra sikerült kikevernem. Lehetséges, hogy a kevés tapasztalatom miatt ez nem volt elsőre evidens, de azért örültem, hogy hibátlan sütit sikerült összehoznom :))

dinus02
dinus02 h, 2015-05-04 22:13

Mi is megcsináltuk! az alap nekem is hiányzott, úgyhogy szintén innen vett zabpelyhes keksz lett az alap, amit előtte nap sütöttem ki, igazából müzlinek, de ide is tökéletes. 50 dkg vajat felolvasztunk, bele ízlés szerint cukor(100-200 g), majd beleforgatjuk a forró, olvadt vajba a zabpelyhet(recept szerint 800 g, én 500at tettem bele és így nem volt száraz), és a slussz poén, reszelt alma, kb 5 db, 3 teáskanál fahéjjal összekeverve, majd az egészet összeforgatjuk. kisütjük 180 fokos sütőben, kb 45-60 perc kell neki. kihűlt és erre az alapra öntöttem rá a túrót. a müzli felét használtam csak, a másik fele megmaradt müzlinek reggel a joghurtba. és a végeredmény, a fanyar citromos túró, én is kevés cukorral csináltam, és az édes fahéjas tészta, hát szerintem nagyon finom együtt! :) köszönöm a receptet!

Miranna
Miranna v, 2015-03-29 14:40

Köszönöm a receptet! Párom szülinapjára készült és tökéletes lett. Két csomag Dr. Oetker zselatin fix-et tettem a krémbe, biztos ami tuti, pontosan úgy néz ki mint a képen és nagyon szépen szeletelhető. Egy éjszakát pihent, de már este ehettük volna. Életem első tortája, sikerült is örömet szerezni vele.

Windisch.Erika
Windisch.Erika sze, 2015-01-28 20:51

Köszönöm a receptet,Erika! Tegnap elkészítettem, én banánt tettem rá, isteni lett :)

torpi
torpi h, 2015-01-05 00:11

Nos ez valoban nagyon finom let.En most karacsonyra keszitettem el, mert hat hivatlan vendegek is jottek, ugy gondoltam gyorsan elkeszul.Nem tevedtem, igaz meg kel mondani valtoztattam rajta mar a turokrem elkeszitesen.Kikevertem a vajat a cukorral es vannilia eszenciat raktam bele.A 3 kanal tejfolben elkevertem a zselatint 1 evokanalal, majd elkezdtem meglangyositani mig a zselatint teljesen elolvadt.Hozzakevertem a vajhoz a turot a citrom levet , tettem bele 2 dc tejszint felverve majd johetett a tejfol amibe bent volt az elolvadt zselatin.A tobbi mar a receptben szerepel.Hutoben 1.5 ora alatt teljesen Szilard lett, szeletelni lehetett.Ezt cask azert irtam le mert a yoghurt tortakat mar kremjet is ugy csinaljak hogy a yoghurtba keverik a zselatint es langyositjak(nem forrora) hogy elolvadjon.Igy lessz tokeletes.

majon
majon p, 2014-12-19 19:07

Nekem elsőre is király lett.... csatolnék képet ha lehetne :) karácsonyfa formába csináltam meg,és pikk-pakk elfogyott :-D

Bubiréka
Erika / Bubiréka v, 2014-12-21 15:34

Szia!

Jó ötlet a karácsonyfa forma, úgyis itt az ideje. Gratula, hogy neked elsőre is sikerült.
Üdv: Erika

NoSalty.hu
NoSalty.hu v, 2014-12-14 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu szo, 2014-12-13 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

AlmaKrisz
AlmaKrisz sze, 2014-10-15 14:31

Szia!

Nagyon jól sikerült a tortám a recepted alapján. Egyedül a cukor mennyiségét csökkentettem a felére. Nekünk így is elég édes volt. Finom és jó lett az állaga is. /Horváth Rozis zselatint használtam./ Én este készítettem és másnap reggel kóstoltuk, tehát egy éjszakát állt a hűtőben. :-)

mosolyosom
mosolyosom szo, 2014-09-06 16:24

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hogy tudnám ezt a csodás tortát kókuszossá alakítani? Mivel egészíthetném ki? Miben változnak az arányok?
Előre is köszönöm,
Klau

suvizsofi
suvizsofi h, 2014-07-21 14:59

Sziasztok!

Én zselatin fix port szórtam az hozzávalókhoz a 3. lépés helyett és tökéletes lett!
A vaj ízét azért ki lehetett érezni, amit én annyira nem szeretek, szerintem legközelebb tejszínnel csinálom.
Egyébként nagyon jó a recept, köszi! :)
Üdv, Zsófi

kegyeseva
kegyeseva v, 2014-07-20 15:31

Nagyon finom lett, főleg, hogy saját készítésű házi kecsketúróval készítettem! Máskor is biztos el fogom készíteni, köszi a receptet!

bicek
bicek szo, 2014-07-19 17:07

Elkészítettem, nagyon finom! Köszönöm a receptet. (A biztonság kedvéért én 4 kiskanál zselatint tettem hozzá, nem érződik az ízén, és jó kemény lett. Férjem hiányolta alóla a piskótaalapot, legközelebb kiegészül majd vele. De a túrós recept tényleg tökéletes!!!)

zsozsimano
zsozsimano v, 2014-07-13 12:28

Tényleg nehéz ellenállni ennek a tortának! :) En lapzselatint hasznaltam . A toltelekbe 5 lapot, a tetejére 1,5-ot tettem. Nagyon gyorsan megszilardult. Kb másfél óra alatt. Legközelebb kipróbálom 4 lappal. A cukormennyiséget én is levettem 10 dkg-ra. Tényleg nagyon fincsi. Köszi a receptet!

palatschinken
palatschinken k, 2014-05-27 19:00

Sziasztok!
Ma elkészítettem. Aggódtam, hogy fog sikerülni, de sikerült. :))) Imádom. Eperrel és epres gyümölcskocsonyával csináltam és Horváth Rozi zselatinnal.
Azt szeretném még kérdezni, hogy milyen vajjal szoktad készíteni?
Köszönöm a receptet.

Bubiréka
Erika / Bubiréka sze, 2014-05-28 09:47

Szia!

Ahol éppen vásárolok ott veszek vajat, nem ragaszkodom egyik márkához sem.
Üdv: Erika

Csilla0417
Csilla0417 k, 2014-05-20 10:58

Sziasztok!

Tegnap elkészítettem én is, én Aldis instant zselatinnal. Ezt nem szükséges forralni, sem forró vízbe tenni, elvileg elég a langyos, csak melegben gyorsabb a folyamat...
A biztonság kedvéért nem 3 tk-nal tettem bele, hanem majdnem 5-tel. Amikor hozzáadtam a forró tejet, kb. nem történt semmi. Aztán elkészítettem újra: kikevertem egy kis vízzel, hozzá az immár hideg tej. Megint nem történt semmi...
Amikor már azt hittem, hogy kiborítom az egész túrós masszát, na akkor főztem hozzá 3 deci tejjel vaníliás pudingot és azt kevertem el benne... Így 12 óra elteltével túlzás, hogy szeletelhető, de legalább nem kanállal kell kienni... :)
Olvastam, hogy többeknek volt a zselatinnal problémájuk, minden kommentet elolvastam és bíztam benne, hogy tanultam más hibájából, de úgy néz ki, nagyon nem mindegy, milyen zselatin, hogyan kell elkészíteni, hogyan van a süti receptjében egyáltalán stb...

Azért sok sikert a próbálkozóknak, a túrós massza nagyon finom:)

Agicka86
Gicka / Agicka86 szo, 2014-09-13 15:34

A zselatin nem reagál azonnal a folyadékra, a meleg folyadék kihülésekor szilárdul meg. Nem rontottad volna el, a zselatin használata pedig pofon egyszerű. Sok sikert legközelebb.

IlonaD
IlonaD sze, 2014-05-14 20:07

Ma készítettem el, de teljesen folyik. Lehet, hogy a túró krémessége a baj, mert száraz túróval megdermedt volna. Amennyiben így van, kár, hogy nem lett feltüntetve a túró ajánlott állaga. Legközelebb másképp készítem el. Mindenesetre alapötletnek jó.

Bubiréka
Erika / Bubiréka sze, 2014-05-14 20:53

Szia!
A receptben szerepel, hogy félzsíros túró kell hozzá. Sajnálom, hogy nem sikerült, nem értem, hogyha a recept szerint készítetted miért nem szilárdult meg.

jonny72
jonny72 szo, 2014-05-03 22:28

Ma ez volt a desszert. Nagyon finom lett. Kicsit féltem, hogy sikerülni fog-e?De szerencsére sikerült. Köszönjük a receptet.

krisztifoz
krisztifoz sze, 2014-04-16 10:41

Múlt hétvégén nálunk is ez volt a desszert, de sajnos nekem sem szilárdult meg rendesen elsőre, vagy csak nem voltunk elég türelmesek, mert másnapra már egész jó volt az állaga. De nagyon fincsi volt, kikanalaztuk a formából :)

WIIKK
WIIKK / WIIKK v, 2014-04-13 13:59

Szia! Megcsináltam ezt a guszta tortát és osztatlan sikert aratott, bár én csak 10 dkg porcukrot raktam bele, de nekünk így volt tökéletes. Köszönöm a receptet, a kedvenc gyors sütim lesz! :)

NoSalty.hu
NoSalty.hu h, 2014-04-07 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

voros.orchidea
voros.orchidea v, 2014-04-06 20:02

Látom többeknek nem sikerült. Nekem az a tapasztalatom, hogy az instant zselatinból (Expressz zselatin fix) több kell, mint a "rendesből". Én mostanában csak a Horváth Rozi-féle sima zselatint használom, eddig mindent megfogott, holnap kipróbálom ezzel a recepttel is. :D

voros.orchidea
voros.orchidea k, 2014-04-08 11:49

Na, már a hűtőben, eredeti mennyiségű zselatinnal, és egyáltalán nem folyik :) Biztosan finom is lesz! :D

ata88
ata88 v, 2014-04-06 17:17

Hello!

Megkérdezhetem, hogy ki milyen vajat használ(t) hozzá?SZerintem jövő hétvégén megcsinálom én is.

NoSalty.hu
NoSalty.hu v, 2014-04-06 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

alutio
alutio h, 2014-02-17 18:56

Tegnap megcsináltam nagyon finom lett.Nekem 15 perc alatt megdermedt a tortám.
Egyszerű, gyors, finom.Hogy lehet elrontani?Ezt nem lehet.

wolf93
wolf93 p, 2014-01-31 01:50

Köszönjük a receptet!
Ez lett a kedvenc.
Különböző, évszaknak megfelelő gyümölcsökkel csináljuk.
Gyors, és elronthatatlan, mindig nagy sikert arat! :)

Kiralylany12
Kiralylany12 k, 2013-12-24 11:24

Kedves Erika!
Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, mindent a leírásod alapján csináltam, Horváth Rozi zselatin port vettem, pár perc alatt megdermedt a túró, tökéletesen néz ki!!! Ebéd után megkóstoljuk, de biztos vagyok benne, hogy isteni lesz!! Szerintem nem lehet elrontani!!! Egyszerűen álom szép!!!!! :) :) :) Igazi ünnepi desszert, Karácsonyra is!!
Üdv,

Timcsi

796