Tócsni 3. recept

1 adag
1595
kcal
Tócsni 3.
Tócsni 3.
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető meleg vacsora, friss salátával nagyon finom. Nálunk szereti a család apraja, nagyja.
 

hozzávalók / 2 adag

A tócsnihoz

A sütéshez

ajánlat

Fejessalátával és friss kenyérrel a legfinomabb.
Ovo vegetriánusok részére főzelékfeltétnek is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamis fasírt, burgonyafasírt, tócsi, lapcsánka, prósza, burgonyafánk, cicege, gánica, placki, bramborák, görhöny
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
  3. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  4. Az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival, a liszt kivételével.
  5. A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
  6. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.


  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 185 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 201 791
elküldve: 55
receptkönyben: 3 188
elkészítve: 71/121
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (41)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-06-20 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

fishers
fisherssze, 2013-05-08 13:03

Tarhonyaleves mellé készítettem, így igazi ,,szegényember eledele,, ,de nagyon fincsi lett. Legközelebb kefírrel is kipróbálom. Köszönöm!

gabicika
gabicikap, 2012-03-30 13:26

Imadom ezt a receptet, hogy nem grammozol, nem dekazol, mindent gyorsan bele lehet dobalni kanallal! Köössszzzii!!!)))

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyokv, 2012-02-26 12:16

"Otthon, Győrben": beré, "itthon, Miskolcon": tócsni....
-alap: reszelt nyers krumpli, (a legkisebb, hosszúkás, szálasra reszelőn, v. ahogy tetszik?) liszt, őrölt bors, só....
-a többi variáció ízlés és lehetőség szerint...
-néhány ötletem:
-ha szép piros, ropogósra szeretnéd, -de, minél kevesebb olajat szívjon be, -ámde azért bő olajban süthesd (mer"úgy az igazi ?, bocs.),: (két személyre, kettő, v. három krumpliból): - a fenti alaphoz + egy tojás és egy evőkanál tejföl (külföldön tejszín, v. hasonló)
-evőkanalat az olajba mártom (minden adag előtt) és így veszek a masszából, amit vékonyra "széttapicskolok" a forró olajban, ha kész, papírtörlőre szedem
-ha "nyamvadt vagy" (mint én), -ezért bele, nem tehetsz hagymát, fokhagymát: akkor odakészítesz pucolt fokhagyma gerezdet amivel (mint a pirítóst), ízlés szerint meg lehet kenni, - és persze tejföllel is, és reszelt sajttal megszórni is, stb-stb...
-ha cukkinivel variálom (finom, de kicsit puhítja), akkor a cukkinit külön reszelem le és alaposan! kinyomkodom, mert sok a víz benne
-a lényeg, szerintem: ez egy olcsó, finom, egyszerű, variálható recept, mindenki próbálja ki ízlése, és lehetőségei szerint, tapasztalataim: bárhol sikert aratsz vele!

erikaszebeni
erikaszebenics, 2012-03-01 21:01

Sziasztok!
Én a sárgarépa és a krumpli levét is kinyomkodtam, így adtam a többi hozzávalót hozzá, és egy sokkal sűrűbb, de jobb masszát kaptam, azt sütöttem kinem sok, de nem is kevés olajban. Jó ropogós lett.

erikaszebeni
erikaszebenip, 2012-02-17 14:35

Sziasztok!
Ma megcsináltam, fokhagymáva, vöröshagymával és sárgarépával. Nagyon finom lett, egy baj van vele, hogy nem lehet abbahagyni az evést. Férjem el is nevezte "zabrancskának".

erikaszebeni
erikaszebenisze, 2012-02-22 19:54

Sziasztok!
Sokáig nem tudtam, hogy tócsni a neve, de anyukám gyakran csinált ilyet. Már én is sokszor készítettem, a családom is nagyon szereti, és azt hiszem holnap is megcsinálom, kedvet kaptam tőletek.

Maja50
Maja50k, 2012-01-31 13:13

Ma bab leves mellé tócsni t sütöttem és nagyon jól sikerült köszönöm szépen a receptet Kellemes délutánt kívánok sok szeretettel Marika

fishers
fishersh, 2011-09-26 16:20

Én is megsütöttem, természetesen fokhagymával, mert nagyon szeretjük. Mindenkinek nagyon Ízlett! Kevésnek bizonyult a mennyiség, legközelebb többet sütök. Köszönjük a receptet!

zizilezi
zizilezisze, 2011-08-31 13:24

Nagyon finom lett! Mi fokhagymás tejföllel ettük, nagyon jó hozzá! :) Köszi a receptet!

apri
apriszo, 2011-08-06 14:44

Cicegének és Matutkának is hívják, bármi is, nagyon finom!

Böbe0402
Böbe0402v, 2011-07-17 19:18

Én az anyósomtól tanultam, ő a són kívül semmi más ízesítőt nem tett bele. Lehet, hogy a tócsni sváb, de anyósom, aki szintén sváb volt, berének hívta. Ha valakinek türelme van, akkor nem a hagyományos reszelőn reszeli le, hanem azon a félkör-ív alakún, aminek a reszelői csillagot formáznak. Ez által a krumpli nagyon pépes lesz és sok levet enged. Annyi liszttel keverem össze, amennyit ez a lé felvesz. Ezáltal teljesen homogén, puha anyagot kapunk, amit kanállal szaggatok, majd egyengetek el az olajban. Még melegen, sok-sok tejföllel a legfinomabb.
Ez a reszelő tényleg tökéletes arra, hogy az ember ujjait rongyossá metélje, ezért mielőtt nekiállok, a hüvelyk és mutató ujjaim végét be szoktam ragasztani sebtapasszal. :)

Klári
Kláriv, 2011-06-19 09:14

Kedves " dolacsek 53 "
Köszi az ötletet, ki fogom próbálni.
Üdv.: Klári

dolacsek53
dolacsek53szo, 2011-06-18 16:23

Mi is nagyon szeretjük,de én teszek bele egy kefírt így fehér marad a massza,ha nem sütöm meg azonnal és egy tojás ettöl ropogos lesz. Próbáljátok meg így is, Jó étvágyat.

NZska
NZskav, 2011-05-08 15:28

Nagyon szeretem, néha készítünk ilyet, de nem ennyire "folyékonyan". Nagylukú reszelőn megy a reszelés, és a hagyma nyersen bele, fokhagyma, bors,...:)

De bizonyára így is nagyon jó!

A tócsni sváb név, a lapcsánka magyar. :)

vena
venak, 2011-03-22 19:58

most lettem vele készen. nem is gondoltam volna, hogy négy darab krumpliból ilyen finom vacsorát lehet főzni. fokhagymásan készítettem, nagyon - nagyon finom lett.

Klári
Klárik, 2011-03-22 17:34

Kedves " Agostmar"
Én is ki fogom próbálni a cukkinis változatot. Köszi az ötletet.
Üdv.: Klári

Agostmar
Agostmark, 2011-03-15 10:27

Én burgonya helyett nyári időszakban cukkinival szoktam elkészíteni fokhagymásan. Tejföllel és reszelt sajttal is isteni. Egyszerű és gyors nyáresti vacsora...

ICAW
ICAWszo, 2011-02-26 13:39

Csak most olvastam areceptet és a hozzászólásokat is, Tuti, hogy ki fogom próbálni a kűlönböző valtozatokat is . Köszi mindnyájatoknak. ica

Klári
Klárisze, 2011-02-09 14:53

Kedves Hozzászólók!
Örülök bármilyen sikernek,köszönöm a visszajelzéseket a fokhagyma jó ötlet, de bármivel lehet túrbózni, ízlés és kreatív ötletek alapján sok jó és változatos ételt lehet elkészíteni.
Üdvözlettel: Klári

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-01-15 10:28

próbáljátok meg a fele burgonyát csillagtökkel helyettesíteni - isteni!!!
én is teszek hozzá fokhagymát...

annaetel
annaetelp, 2010-09-03 16:33

Én vidéken ezt 'derrentyü'-ként ismerem. Mindenféle zöldséggel is szoktam készíteni. Persze ha nincs más csak krumpli akkor jó fokhagymásan teával. Nagyon finom.

davila
davilak, 2010-08-17 08:42

Vajon tökfőzelékhez feltétként milyen lehet? El tudjátok mellé képzelni?

Eve
Evep, 2010-05-21 23:35

Tegnap este kipròbàltam, nagyon finom ez az ètel!
A pirosaranyat egy csipet orolt csipos pirospaprikàval helyettesitettem (màr 34 ève hogy Olaszorszàgban èlek, nem tudom mik a hozzàtartozòi a pirosaranynak, igy megpròbàltam ezzel helyettesiteni). Nagyon csodàlatosra sikerult az egèsz. Uborkasalàtàval tàlaltam, kituno volt.
Koszonom szèpen ezt a jò ès gyors receptet!

kiscsibe
kiscsibeszo, 2010-04-17 05:08

Caládunk kedvcenc étele. Petrezselyemmel még nem próbáltam, legközelebb igy készítem. Én a kromplit apró lyukú húsdarálón darálom le, igy az ujjam vége ép marad és gyorsabb.
Tejföllel tálalom.

H.Kati
H.Kativ, 2010-03-21 13:21

Sziasztok!
Nagyon finom,már 2X megcsináltam.nagyon jól sikerült. Két gerezd fokhagymát reszeltem bele,mert mi mindenbe amibe lehet teszünk.
Köszi a receptet.

Tájfun
Tájfunk, 2010-02-23 19:40

Sziasztok!
Én is elkészítettem, természetesen fokhagymával, már be is laktam belőle.
Most nem győzök rá inni.

Beppi
Beppik, 2009-12-29 14:21

Igen tisztelt nagytudású barátomtól hallottam erről a pazar kajáról ,jó pár évvel ezelőtt. A recept elmondása közben kissé bizonytalannak éreztem az ismertetett alapanyagokat illetően,ezért sokat kisérletezetem,mivel sokszor megpróbálkoztam vele.
Az idei hosszú nyáron többször is elkészült különböző összetételekben, a legínycsiklandozóbb változata egy megmaradt fél fejes káposzta megdinsztelése után készült el.
A fenti recept alapanyagához hozzákevertem a már összeállított káposztát ,kisütöttem -azóta ez a sláger.Száraz rozé -vagy chardonay ízlik mellé a legjobban

Marcsi60
Marcsi60p, 2009-07-31 19:53

Sziasztok!

Szoktam bele tenni zúzott fokhagymát is. Isteni!
Próbáljátok meg Ti is.

Bea
Beasze, 2009-06-03 07:52

Sziasztok!

Én kefírrel szoktam készíteni, még finomabb.

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
1595