Tócsni 3. recept

Tócsni 3.
Tócsni 3.
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető meleg vacsora, friss salátával nagyon finom. Nálunk szereti a család apraja, nagyja.
 

hozzávalók / 2 adag

A tócsnihoz

A sütéshez

ezt olvastad már?

ajánlat

Fejessalátával és friss kenyérrel a legfinomabb.
Ovo vegetriánusok részére főzelékfeltétnek is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamis fasírt, burgonyafasírt, tócsi, lapcsánka, prósza, burgonyafánk, cicege, gánica, placki, bramborák, görhöny
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
  3. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  4. Az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival, a liszt kivételével.
  5. A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
  6. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.


  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 185 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 199 953
elküldve: 54
receptkönyben: 3 168
elkészítve: 61/112
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (41)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-06-20 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

fishers
fisherssze, 2013-05-08 14:03

Tarhonyaleves mellé készítettem, így igazi ,,szegényember eledele,, ,de nagyon fincsi lett. Legközelebb kefírrel is kipróbálom. Köszönöm!

gabicika
gabicikap, 2012-03-30 14:26

Imadom ezt a receptet, hogy nem grammozol, nem dekazol, mindent gyorsan bele lehet dobalni kanallal! Köössszzzii!!!)))

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyokv, 2012-02-26 13:16

"Otthon, Győrben": beré, "itthon, Miskolcon": tócsni....
-alap: reszelt nyers krumpli, (a legkisebb, hosszúkás, szálasra reszelőn, v. ahogy tetszik?) liszt, őrölt bors, só....
-a többi variáció ízlés és lehetőség szerint...
-néhány ötletem:
-ha szép piros, ropogósra szeretnéd, -de, minél kevesebb olajat szívjon be, -ámde azért bő olajban süthesd (mer"úgy az igazi ?, bocs.),: (két személyre, kettő, v. három krumpliból): - a fenti alaphoz + egy tojás és egy evőkanál tejföl (külföldön tejszín, v. hasonló)
-evőkanalat az olajba mártom (minden adag előtt) és így veszek a masszából, amit vékonyra "széttapicskolok" a forró olajban, ha kész, papírtörlőre szedem
-ha "nyamvadt vagy" (mint én), -ezért bele, nem tehetsz hagymát, fokhagymát: akkor odakészítesz pucolt fokhagyma gerezdet amivel (mint a pirítóst), ízlés szerint meg lehet kenni, - és persze tejföllel is, és reszelt sajttal megszórni is, stb-stb...
-ha cukkinivel variálom (finom, de kicsit puhítja), akkor a cukkinit külön reszelem le és alaposan! kinyomkodom, mert sok a víz benne
-a lényeg, szerintem: ez egy olcsó, finom, egyszerű, variálható recept, mindenki próbálja ki ízlése, és lehetőségei szerint, tapasztalataim: bárhol sikert aratsz vele!

erikaszebeni
erikaszebenics, 2012-03-01 22:01

Sziasztok!
Én a sárgarépa és a krumpli levét is kinyomkodtam, így adtam a többi hozzávalót hozzá, és egy sokkal sűrűbb, de jobb masszát kaptam, azt sütöttem kinem sok, de nem is kevés olajban. Jó ropogós lett.

erikaszebeni
erikaszebenip, 2012-02-17 15:35

Sziasztok!
Ma megcsináltam, fokhagymáva, vöröshagymával és sárgarépával. Nagyon finom lett, egy baj van vele, hogy nem lehet abbahagyni az evést. Férjem el is nevezte "zabrancskának".

erikaszebeni
erikaszebenisze, 2012-02-22 20:54

Sziasztok!
Sokáig nem tudtam, hogy tócsni a neve, de anyukám gyakran csinált ilyet. Már én is sokszor készítettem, a családom is nagyon szereti, és azt hiszem holnap is megcsinálom, kedvet kaptam tőletek.

Maja50
Maja50k, 2012-01-31 14:13

Ma bab leves mellé tócsni t sütöttem és nagyon jól sikerült köszönöm szépen a receptet Kellemes délutánt kívánok sok szeretettel Marika

fishers
fishersh, 2011-09-26 17:20

Én is megsütöttem, természetesen fokhagymával, mert nagyon szeretjük. Mindenkinek nagyon Ízlett! Kevésnek bizonyult a mennyiség, legközelebb többet sütök. Köszönjük a receptet!

zizilezi
zizilezisze, 2011-08-31 14:24

Nagyon finom lett! Mi fokhagymás tejföllel ettük, nagyon jó hozzá! :) Köszi a receptet!

apri
apriszo, 2011-08-06 15:44

Cicegének és Matutkának is hívják, bármi is, nagyon finom!

Böbe0402
Böbe0402v, 2011-07-17 20:18

Én az anyósomtól tanultam, ő a són kívül semmi más ízesítőt nem tett bele. Lehet, hogy a tócsni sváb, de anyósom, aki szintén sváb volt, berének hívta. Ha valakinek türelme van, akkor nem a hagyományos reszelőn reszeli le, hanem azon a félkör-ív alakún, aminek a reszelői csillagot formáznak. Ez által a krumpli nagyon pépes lesz és sok levet enged. Annyi liszttel keverem össze, amennyit ez a lé felvesz. Ezáltal teljesen homogén, puha anyagot kapunk, amit kanállal szaggatok, majd egyengetek el az olajban. Még melegen, sok-sok tejföllel a legfinomabb.
Ez a reszelő tényleg tökéletes arra, hogy az ember ujjait rongyossá metélje, ezért mielőtt nekiállok, a hüvelyk és mutató ujjaim végét be szoktam ragasztani sebtapasszal. :)

Klári
Kláriv, 2011-06-19 10:14

Kedves " dolacsek 53 "
Köszi az ötletet, ki fogom próbálni.
Üdv.: Klári

dolacsek53
dolacsek53szo, 2011-06-18 17:23

Mi is nagyon szeretjük,de én teszek bele egy kefírt így fehér marad a massza,ha nem sütöm meg azonnal és egy tojás ettöl ropogos lesz. Próbáljátok meg így is, Jó étvágyat.

NZska
NZskav, 2011-05-08 16:28

Nagyon szeretem, néha készítünk ilyet, de nem ennyire "folyékonyan". Nagylukú reszelőn megy a reszelés, és a hagyma nyersen bele, fokhagyma, bors,...:)

De bizonyára így is nagyon jó!

A tócsni sváb név, a lapcsánka magyar. :)

vena
venak, 2011-03-22 20:58

most lettem vele készen. nem is gondoltam volna, hogy négy darab krumpliból ilyen finom vacsorát lehet főzni. fokhagymásan készítettem, nagyon - nagyon finom lett.

Klári
Klárik, 2011-03-22 18:34

Kedves " Agostmar"
Én is ki fogom próbálni a cukkinis változatot. Köszi az ötletet.
Üdv.: Klári

Agostmar
Agostmark, 2011-03-15 11:27

Én burgonya helyett nyári időszakban cukkinival szoktam elkészíteni fokhagymásan. Tejföllel és reszelt sajttal is isteni. Egyszerű és gyors nyáresti vacsora...

ICAW
ICAWszo, 2011-02-26 14:39

Csak most olvastam areceptet és a hozzászólásokat is, Tuti, hogy ki fogom próbálni a kűlönböző valtozatokat is . Köszi mindnyájatoknak. ica

Klári
Klárisze, 2011-02-09 15:53

Kedves Hozzászólók!
Örülök bármilyen sikernek,köszönöm a visszajelzéseket a fokhagyma jó ötlet, de bármivel lehet túrbózni, ízlés és kreatív ötletek alapján sok jó és változatos ételt lehet elkészíteni.
Üdvözlettel: Klári

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-01-15 11:28

próbáljátok meg a fele burgonyát csillagtökkel helyettesíteni - isteni!!!
én is teszek hozzá fokhagymát...

annaetel
annaetelp, 2010-09-03 17:33

Én vidéken ezt 'derrentyü'-ként ismerem. Mindenféle zöldséggel is szoktam készíteni. Persze ha nincs más csak krumpli akkor jó fokhagymásan teával. Nagyon finom.

davila
davilak, 2010-08-17 09:42

Vajon tökfőzelékhez feltétként milyen lehet? El tudjátok mellé képzelni?

Eve
Eveszo, 2010-05-22 00:35

Tegnap este kipròbàltam, nagyon finom ez az ètel!
A pirosaranyat egy csipet orolt csipos pirospaprikàval helyettesitettem (màr 34 ève hogy Olaszorszàgban èlek, nem tudom mik a hozzàtartozòi a pirosaranynak, igy megpròbàltam ezzel helyettesiteni). Nagyon csodàlatosra sikerult az egèsz. Uborkasalàtàval tàlaltam, kituno volt.
Koszonom szèpen ezt a jò ès gyors receptet!

kiscsibe
kiscsibeszo, 2010-04-17 06:08

Caládunk kedvcenc étele. Petrezselyemmel még nem próbáltam, legközelebb igy készítem. Én a kromplit apró lyukú húsdarálón darálom le, igy az ujjam vége ép marad és gyorsabb.
Tejföllel tálalom.

H.Kati
H.Kativ, 2010-03-21 14:21

Sziasztok!
Nagyon finom,már 2X megcsináltam.nagyon jól sikerült. Két gerezd fokhagymát reszeltem bele,mert mi mindenbe amibe lehet teszünk.
Köszi a receptet.

Tájfun
Tájfunk, 2010-02-23 20:40

Sziasztok!
Én is elkészítettem, természetesen fokhagymával, már be is laktam belőle.
Most nem győzök rá inni.

Beppi
Beppik, 2009-12-29 15:21

Igen tisztelt nagytudású barátomtól hallottam erről a pazar kajáról ,jó pár évvel ezelőtt. A recept elmondása közben kissé bizonytalannak éreztem az ismertetett alapanyagokat illetően,ezért sokat kisérletezetem,mivel sokszor megpróbálkoztam vele.
Az idei hosszú nyáron többször is elkészült különböző összetételekben, a legínycsiklandozóbb változata egy megmaradt fél fejes káposzta megdinsztelése után készült el.
A fenti recept alapanyagához hozzákevertem a már összeállított káposztát ,kisütöttem -azóta ez a sláger.Száraz rozé -vagy chardonay ízlik mellé a legjobban

Marcsi60
Marcsi60p, 2009-07-31 20:53

Sziasztok!

Szoktam bele tenni zúzott fokhagymát is. Isteni!
Próbáljátok meg Ti is.

Bea
Beasze, 2009-06-03 08:52

Sziasztok!

Én kefírrel szoktam készíteni, még finomabb.

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
1645