Téli raguleves savanyú káposztával recept

Téli raguleves savanyú káposztával
Téli raguleves savanyú káposztával
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a savanyú káposzta szezonja, amit nagyon szeretünk. Minden formában szoktam készíteni: salátaként, főfogásként egyaránt.
Az idei első étel, amit ebből készítettem, ez a finom, gazdag leves lett.
Szerintem csirkemellből vagy más sovány húsból is nyugodtan elkészíthető, aki nem kedveli a belsőségeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón kínáljuk. Tálaláskor tehetünk még rá egy kanálka tejfölt.
Őszi-téli szezonban nagyon egészséges.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Káposztás zúzaraguleves

elkészítés

  1. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az áttört fogkhagymát és a csíkokra vágott zúzát.
  2. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük.
  3. Öntsünk alá kevés vizet és szakaszosan főzzük, szinte teljesen puhára.
  4. Tegyük rá az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet és főzzük 15 percig.
  5. Utána adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát és a vágott zöldbabot.
  6. Pároljuk puhára és a tejfölös habarással forraljuk össze.

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 251
elküldve: 12
receptkönyben: 933
elkészítve: 12/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Amulett

Mióta szakács: 2010.10.03.
3 recept

Hozzászólások (12)

Manyu1
Manyu1cs, 2013-12-05 20:24

Ma találtam rá a receptedre (nagy örömömre)! Már meg is főztem, nagyon jóóó! Köszönöm!

Sibilla22
Sibilla22p, 2013-10-04 22:23

Eletemben nem ettem ilyen finom ragulevest, nagyon egyszeru elkesziteni, es tenyleg fenseges :)

dorcs
dorcsp, 2011-01-21 14:04

Elmentettem, megcsináltam, nagyon ízlett :-), tömören, röviden. Igaz, én disznó húsos csontból csináltam, nekem tetszett, hogy kicsit markánsabb íze volt. A család véleménye, hogy ilyet máskor is főzhetek nyugodtan.
Köszi a receptet!

pjtimi
pjtimics, 2011-01-06 15:23

Most készítettem el a levest és eszméletlenül fincsi lett!!!!!
Én husival készítettem mert ez volt itthon, de nagyon jó lett, máskor is el fogom készíteni! Tuti!
Köszi a receptet!
Timi

Amulett65
Amulett65cs, 2011-01-06 20:13

Mióta feltettem ezt a recit,azóta már többször elkészítettem ,hol csirke mellel,hol disznó hússal.Talán csirke mellel ízlett a legjobban a családnak.De a füstölt hús sem ronthatja el,sőt:))

marusza
maruszacs, 2010-11-04 13:09

Biztosan nagyon finom lehet ez a leves és hamarosan el is fogom készíteni. Gondolom, a zúza helyettesíthető más húsféleséggel is.( vagy talán a zúza kölcsönöz a levesnek egyedi ízt, zamatot?) Köszönöm a receptet

Ninane
Ninanesze, 2010-10-27 23:45

Megfőztem ezt a finom levest, a férjem odavolt érte! Nekem is ízlik, de a zúzákat a kutyánknak adtam :)

Amulett65
Amulett65szo, 2010-10-16 19:25

Köszönöm lányok a biztatást,igyekszem a többi recepttel is.
Köszönöm a kiemelést is:)))

Gargoyle
Gargoylep, 2010-10-15 23:57

Egyetértek! Nagyon jól hangzik!
Kiváncsian várom a többi receptet is.
Eszter

szurosp
szurospp, 2010-10-15 14:57

Ez nagyon jó kis levesnek tűnik!:)) Elmentettem! Ígéretes kezdet! Csak így tovább! A legjobbakat: Mrs Smith

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
395