Csirkezúza

Csirkezúza

Leírás

A csirke feldolgozásának szerves része a zúza (zúzógyomor) eltávolítása más belsőségekkel egyetemben. Ez az izmos szerv végzi a táplálék mechanikai feldarabolását. A zúza domború oldalát fel kell hasítani, hogy a magzsák eltávolítható legyen. Az egész csirke feldolgozása után a zúzát más belsőségekkel együtt vissza szokták tenni a konyhakész csirkébe. A családi ebédnél a zúza a gyerekek csemegéje szokott lenni - bizony, ez egy kitüntetett hely a gasztronómiában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Csirkezúza

fehérjetartalom

17.66 g

zsírtartalom

240001.398 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.33 g

gramm csirkezúza?

Top ásványi anyagok

Foszfor

148 mg

Nátrium

69 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.112 g

C vitamin

3.7 mg

Niacin - B3 vitamin

3.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.631 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.66 g

Zsír

telített zsírsav

0.529 g

egyszeresen telített zsírsav

0.512 g

többszörösen telített zsírsav

0.357 g

koleszterin

240 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

2.49 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

148 mg

Nátrium

69 mg

Cink

2.72 mg

Réz

0.116 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

25.5 µg

szénhidrát

víz

79.33 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.028 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.231 mg

Niacin - B3 vitamin

3.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.631 mg

Folát

5 µg

Retinol

19 µg

E vitamin

0.33 mg

B12 vitamin

1.21 µg

A vitamin

19 µg

C vitamin

3.7 mg

B6 vitamin

0.112 g

Címlapról ajánljuk