Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept

Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (295)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet még tavaly kaptam a kolléganőmtől, aki egy újságban találta, és úgy gondolta, érdemes lenne kipróbálni. Azóta se beszéltünk róla. Közben én már többször elkészítettem, mert nem bonyolult, és nagyon finom. Vajon ő kipróbálta-e már?

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A sütéshez

A körethez

ajánlat

Rántott hús rajongóknak alternatív megoldásként. :)
 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt bundás csirkemell tepsis krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  2. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
  3. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
  5. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  7. Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
  8. Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 136
össznézettség: 1 009 963
elküldve: 1 114
receptkönyvben: 13 572
elkészítve: 1 136/1 314
Facebookon megjelent: 5

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
281 recept

Hozzászólások (295)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2017-01-10 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2017-01-09 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2017-01-08 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kispgabi
kispgabi szo, 2017-01-07 00:39

Kedves Fahéj!

Még nem készítettem el a receptedet, de már régóta a receptkönyvemben várja sorsa beteljesülését! :)
Amiért most mégis megkerestelek, az a következő:
http://aprosef.hu/tejfolben_pacolt_csirkemell_tepsis_reszelt_krumplival

Szóról-szóra, pontról.pontra a recepted, (csak a hozzávalóknál található változtatás, a mértékegység megjelöléseknél) a képed, "természetesen" forrás megjelölés nélkül felhasználva. Engem ez felháborít, ezért jelzem... Üdv, Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2017-01-07 15:50

Kedves Gabi!
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Tisztességtelennek tartom ezt a fajta "más tollával ékeskedést", és legalább utalhatott volna a forrásra a kis hölgy, aki szó szerint átvette a receptet. Vagy legalább átírhatta volna egy kicsit, de minimum a képet igazán kicserélhette volna. Akkor elhinném, hogy el is készítette...
Mindegy egyébként, nem érdemes törődni vele, mindig vannak ilyen bosszúságok, mióta a net létezik.
Viszont a husit készítsd el, ha alkalom adódik, mert nagyon finom! :)
Üdv: Fahéj

VargaGabi
VargaGabi h, 2016-08-01 14:12

Kedves Fahéj!
Tegnap elkészítettem a husit és a krumplit is, nagyon finom volt mindkettő!
Annyit változtattam, hogy a húst zabpehelyliszt és teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt keverékébe forgattam, és kókuszolajban sütöttem. :)
Biztos, hogy sokszor fogom még készíteni, köszönöm ezt a csodás receptet! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2016-08-09 09:40

Igazán nincs mit! Örülök, hogy bevált a recept. A változtatásaid pedig szerintem csak még finomabbá tették.
Üdv: Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-07-13 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-07-12 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2016-06-19 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2016-06-18 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

atina74
atina74 sze, 2015-11-04 18:08

szia!

Az lenne a kérdésem, hova kell a 20 dkg liszt? bele a pácba? vagy csak a beleforgatáshoz kell? köszi

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-08-16 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-08-15 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2015-08-14 02:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

reka626
Rékci / reka626 sze, 2015-07-29 14:50

Elkészítettem, finom lett, főleg a köret! A krumpliréteg tetejére még vékony paradicsomszeleteket is raktam. Köszönöm! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2015-07-29 18:25

Örülök, hogy ízlik! Igen, a husi az tulképp egy kicsit zamatosabb rántott hús, a köret az, ami nem megszokott.
Üdv: Fahéj

Cicmic
Cicmic p, 2015-05-29 21:24

Kedves Fahéj!

A sót is a pácba kell tenni, vagy inkább másnap, utólag kell sózni a husit? Eddig úgy tudtam, nem jó a pácba tenni sót, mert kiszárítja, kiveszi belőle a nedvességet, de lehet, hogy itt nem számít, mert ott a sok tejföl, amit meg beszív a husi. Én most beleteszem a pácba a sót, a választ már nincs időm megvárni, de azért várom, kíváncsi vagyok. Köszi! A krumplit még nem tudom tényleg megfőzzem-e előre héjában, úgy nem fő ki az íze? A rakott krumplihoz is meg kell héjában főzni, de én sokszor nem szoktam. Leírás és kép alapján is nagyon jónak ígérkezik :D Hami törpömnek ízleni fog.

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2015-05-30 17:21

Kedves Cicmic!
Én a pácba teszem a sót. Utána már nehézkes lenne megsózni a husit, mikor a lisztbe forgatjuk. Nekem sose szárítja ki a húst, hiszen beszívja szinte az összes pácot, sóstul mindenestül. :) A krumpli íze szerintem nem fő ki, ha nem főzzük szét, hanem csak addig ameddig muszáj. A sima rakott krumplihoz én mindig megfőzöm, csak egy tejszínes változathoz nem (francia krumpli). Nem tudom, hogy nyersen mennyi idő kéne ahhoz, hogy ez az egész krumplis rakottas megpuhuljon a sütőben. Ha nyers marad, az meg olyan elkeserítő, úgyhogy ehhez én mindig megfőzöm, mielőtt lereszelném. Majd számolj be, hogy milyen lett a husid, és hogy a kistörp hogy fogadta. :)
Üdvözlettel: Fahéj

Cicmic
Cicmic sze, 2015-06-17 18:43

Kedves Fahéj!
Csirke felsőcombból csináltam, előtte kicsontoztam és levettem a bőrét (húslevesbe jó). A pácból annyi maradt ki, hogy inkább tepsiben sütöttem meg, így is finom volt, de legközelebb csirkemellből fogom és még tovább hagyom a pácban. A krumplit a leírás szerint készíttem, az is finom lett. Kistörpnek is ízlett! :D Köszi a megosztást.

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2015-06-18 08:11

Kedves Cicmic!
Örülök, hogy ízlett nektek! A csirkecomb nem olyan száraz hús, mint a csirkemell. Lehet, hogy a csirkemell eleve több pácot magába tud szívni. Nekem egy napos pácolás után szinte nem is marad pác. Viszont jó puha lesz a husi. Jó ötlet, ha kipróbálod csirkemellből is. Nem fogtok benne csalódni.
Üdvözlettel: Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-05-09 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2015-05-07 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2015-05-06 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2015-03-02 03:52

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-03-01 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

diringo
diringo szo, 2015-02-28 21:04

Ma elkészítettem, nagyon finom lett, mindenkinek ízlett

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2015-03-01 19:20

Örülök, hogy beszámoltál róla. A pozitív visszajelzés nagyon fontos azok számára, akik még nem tudják eldönteni, érdemes-e elkészíteni. :)
Szép estét: Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-02-28 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vmzsuzsa
vmzsuzsa p, 2015-01-23 15:34

Karajból csináltam meg, és köretnek a recept szerint csicsókát készítettem. Mindkét étel nagyon nagyon finom lett. És hogy tovább fokozzam a Fahéj napot, csináltam hozzá joghurtos kínai kel salátát. Csodás receptjeid vannak. Nagyon jó ebédünk volt. Köszi. Zsuzsa.

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2015-01-24 12:10

Kedves Zsuzsa!
Nagyon megtisztelő, hogy "Fahéj-napot" tartottál. Igazán örülök, hogy szereted a receptjeimet. Próbáld ki a többit is! Remélem, azokban sem fogsz csalódni.
Üdvözlettel: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2015-01-06 19:24

100 dkg az pont 1 kg. Nagyon sok ételhez ennyi húst írnak. Ez a recept egy jó étvágyú négytagú családnak elég úgy, hogy a háziasszonynak nem kell közben attól rettegnie, hogy valaki nem ehet annyit, amennyi jól esik neki. Ha meg nem fogy el, másnap is finom. :)
Üdvözlettel: Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2014-12-27 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1558