r
Nosalty Logó

Banános-csokis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-csokis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    297 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6146.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    801 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 4028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegített sütőre lesz szükségünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport. Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.
  3. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (ez az idő nem mérvadó, alkalmazzuk a tűpróbát). Mikor megsült, hűlni hagyjuk.
  4. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat. Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét (én 100 g-os, félédes tejcsokoládét használtam, aki keserűbben szereti, az használhat étcsokoládét is, vagy akár egy egész tábla csokit is - azonban hagyni kell egy keveset a tetejére is), és elkeverjük benne.
  5. A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon vékonyan megkenjük a krémmel (csak hogy ne csúszkáljanak rajta a banánszeletek), majd a banánszeleteket rápakoljuk (2 réteg lesz, így először 2 banánt használjunk). Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére rákenjük az összes krémet.
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék (nekem 1/4) csokoládét (tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olajat, hogy folyósabb legyen), és a süteményünk tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 509
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 49477
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

A csokoládé és a banán íze dominál a süteményben, így ezek kedvelőinek tudom ajánlani ezt a süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta sokban hasonlít egy vakondtúrás tortához. Az a torta alakját tekintve tökéletes lehet például egy gyermek születésnapjára, azonban ha kicsit másképp és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni, esetleg egy komolyabb alkalomra, ez a megoldás is szóba jöhet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?