Sajtos-mustáros tejfölös csirkecomb recept

Sajtos-mustáros tejfölös csirkecomb
Sajtos-mustáros tejfölös csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam csirkecombot sütni, inkább rántva szeretem, de ott unatkozott a hűtőm polcán egy kis dijoni mustár, úgyhogy gondoltam, elhasználom ehhez az ételhez.

hozzávalók / 4 adag


  • 6 egész csirkecomb vagy 10 db alsó vagy 10 felsőcomb

  • 1 nagy poharas tejföl

  • 2 ek mustár (lehet a fele dijoni)

  • 1 dl napraforgó olaj

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 10-15 dkg reszelt trappista sajt

  • ízlés szerint fűszerek


receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros sült csirkecomb, tejfölös mustáros csirke, sajtos mustáros csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Előmelegítjük a sütőt. A tejfölt, a mustárral, a zúzott fokhagymával, az olajjal és az ízlés szerinti fűszerekkel  elkeverjük. A csirkecombokat alaposan belemártogatjuk.

  2. Egy közepes tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük őket. Ha maradt még a szószból nyugodtan ráönthetjük a combok tetejére.

  3. Alufóliával letakarva kb. 60 percig sütjük. Utána levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal visszatesszük a sütőbe, szép pirosra sütjük.

  4. Hasábburgonyával tálaljuk.


  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 158
elküldve: 11
receptkönyben: 577
elkészítve: 20/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (22)

atandi
atandih, 2013-12-16 16:24

Nagyon-nagyon finom lett! :) Egyszerű elkészíteni is!Köszönöm !

Henrietta1983
Henrietta1983szo, 2012-10-13 22:52

Elkészítve! Fokhagymát kifelejtettem, de így is finom volt. A hús mellett tárkonyos burgonyát tettem a tepsibe, ajánlom mindenkinek! :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-10-14 16:27

Kedves Henrietta!Én a fokhagymát nem tudnám kifelejteni semmiből,mert imádom,legszivesebben a lekváros kenyérhez is azt ennék:)Na,jó azért azt talán mégsem.De biztos finom volt anélkül is.Hú,és a tárkonyos krumpli hozzá biztos nagyon jó lehetett hozzá,köszi,hogy megirtad!Üdv:Mercedes:)

Henrietta1983
Henrietta1983h, 2012-10-15 05:39

Kedves Mercedes! Én is nagy fokhagymarajongó, sőt mindenféle hagymarajongó vagyok. De ide most nem jött az ihlet, hogy beletegyem, de ki fogom fokhagymásan is próbálni :) üdv, Henrietta

mumesz
mumeszk, 2012-02-07 14:18

hát ez valami isteni!!ha vmi könnyen elkészíthető,nagyon fincsi kajára vágytok,ezt készítsétek!!nálunk bekerült a top 10be!! :)mi sült hasábbal és friss salátával esszük. köszi szépen a receptet,ügyi vagy!!:)

MangaLany
MangaLanyh, 2012-02-06 07:37

Ma meglepem vele anyósomat meg apósomat! :) Mást akartam, csak nem lesz időm! :( Tuti nagy sikert fog aratni! Szerintem főzök hozzá egy kis rizst, meg teszek bele szerecsendiót, medvehagyma levelet és egy kis kakukkfüvet is! :) Hmmm... Már most csorog a nyálam!
Köszi az ötletet!

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesh, 2012-02-06 13:43

biztos nagyon finom lesz,szerintem tipikus olyan recept ami az idosebb korosztalynak is izlik.:)

szuszi74
szuszi74v, 2012-02-05 10:25

Tegnap elkészítettem és eszméletlen finom lett! Rendszeresítjük! :) Én most hagymás krumplival adtam.
Köszi!
Puszi: Szilvi

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-02-05 14:28

Nagyon örülök,hogy tetszett.:-)Biztos finom lehet hagymás krumplival is.
Üdv:Merci

kikia
kikiaszo, 2012-02-04 14:45

Megsütöttem ma ebédre, nagyon finom :) Köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!