Rusztikus halas torta recept

1 adag
763
kcal
Rusztikus halas torta
Rusztikus halas torta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta alapja leveles tészta, tölteléke vajban sült hal (jelen esetben afrikai harcsa). Tejszínes, tojásos, sajtos, petrezselymes öntettel leöntve került megsütésre. A halas torta ötlete úgy született, hogy a hűtőben körülnézve a fellelhető alapanyagokból találtam ki, és állítottam össze. Egyszerű, finom és laktató, és igen, itt a hal a tortába került.

hozzávalók / 4 adag

A halas tortához

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halas torta, afrikai harcsa tésztában, haltorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvadt leveles tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy kerek formát (torta- vagy piteformát) ki tudjunk vele bélelni. Ezt követően a tésztával bélelt formát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket (A kilógó csúcsokat levághatjuk.).
  2. A halszeleteket 3-3 darabba vágjuk, és megsózzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a halszeleteket megsütjük (oldalanként 4-5 perc).
  3. Az öntethez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és sózzuk, borsozzuk.
  4. A sült halat nagyobb darabokra tördeljük, és a behűtött tésztára szórjuk az apróbb kockákra vágott füstölt sajttal együtt.
  5. Ráöntjük a tejszínes öntetet és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. 15 perc pihentetés után szeletekre vágva kínálhatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24/26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 599
elküldve: 1
receptkönyben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Egy kis cukormázzal és ételfestékkel a legegyszerűbb sütiből is képesek vagyunk irigylésre méltó desszertkompozíciókat készíteni.
765