Rusztikus halas torta recept

Rusztikus halas torta
Rusztikus halas torta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta alapja leveles tészta, tölteléke vajban sült hal (jelen esetben afrikai harcsa). Tejszínes, tojásos, sajtos, petrezselymes öntettel leöntve került megsütésre. A halas torta ötlete úgy született, hogy a hűtőben körülnézve a fellelhető alapanyagokból találtam ki, és állítottam össze. Egyszerű, finom és laktató, és igen, itt a hal a tortába került.

hozzávalók / 4 adag

A halas tortához

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halas torta, afrikai harcsa tésztában, haltorta

elkészítés

  1. A felolvadt leveles tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy kerek formát (torta- vagy piteformát) ki tudjunk vele bélelni. Ezt követően a tésztával bélelt formát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket (A kilógó csúcsokat levághatjuk.).
  2. A halszeleteket 3-3 darabba vágjuk, és megsózzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a halszeleteket megsütjük (oldalanként 4-5 perc).
  3. Az öntethez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és sózzuk, borsozzuk.
  4. A sült halat nagyobb darabokra tördeljük, és a behűtött tésztára szórjuk az apróbb kockákra vágott füstölt sajttal együtt.
  5. Ráöntjük a tejszínes öntetet és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. 15 perc pihentetés után szeletekre vágva kínálhatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24/26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 518
elküldve: 1
receptkönyben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
765