Részeges csirke recept

Részeges csirke
Részeges csirke
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (98)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc családi csirkeétel. Mindenki nagyon szereti, ezért gyakran is készül a konyhámban.
Combból a legfinomabb, de aki a csirkemellet jobban kedveli, abból is nyugodtan lehet csinálni.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 db csirkecomb
  • 4 szelet bacon
  • ízlés szerint
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl fehérbor (száraz)
  • 2 dl tejföl

ajánlat

Krumplipüré illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros csirke, fehérboros-baconos csirke, csirke fehérborral és baconnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
  2. Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
  3. A húsok alá öntjük a bort.
  4. Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
  5. Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
  6. Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).

  • költség: 1240 Ft
  • elkészítettem: 220 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 307 201
elküldve: 94
receptkönyvben: 5 635
elkészítve: 203/259
Facebookon megjelent: 3

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
173 recept

Hozzászólások (98)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsannamanna
zsannamanna Mon, 2017-09-18 14:18

Nagyon ízletes!
Sokszor készítettem már el, párom nagy kedvence lett, mi imádjuk a gombát és csirkemájat ezért azokat is szoktam beledugdosni :)

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Sat, 2014-11-01 22:06

Római edényben és száraz rizlinggel nyakon öntve készítem. Nálam a finom, szaftos combok és szárnyak váltak be leginkább. Gyakran teszek mellé zöldbabot is.

M77
M77 Sat, 2014-05-03 19:45

Szeretném kipróbálni ezt a receptet, de csak rozé borom vagy félédes pezsgom van otthon. Valamelyik felhasználhatom az elkészítésnél?

Muci
Muci / Muci Tue, 2014-05-06 18:48

Szia !
Szerintem a rozé megfelelő lesz. Lényeg, hogy ne legyen nagyon illatos és édes bor.
Üdv.: Muci

JudiN
JudiN Fri, 2013-03-29 20:29

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Direkt tartottam magam a recepthez, fura volt először, hogy szinte semmi fűszer, de mégis nagyon finom! Egy gond volt vele, két napra akartam elkészíteni és másnap gondban voltam hogy turbósítsam fel az ebédet, mert már első nap a nagyobb része elfogyott :)

alcsika75
alcsika75 Thu, 2013-03-28 21:35

Kedves Muci! Ma ez volt az ebédünk. Nagggggyon fincsi!!! Köszönet a receptért, bekerült a kedvencek közé :-)

Matildácska
Matildácska Tue, 2013-02-12 11:51

De jóóó,hogy megláttam ezt a receptet:-))) Az egyik kedvenc ételem,de mióta elhagytam a szuloi házat nem készítettem el. Ezt elmentettem!

nkati
nkati Sun, 2013-02-03 17:42

Kedves Muci!
Ma elkészítettem nagyon-nagyon finom lett!!!!! Hálás köszönet a receptért:):):)mentve!!!!

seregelyemese
seregelyemese Sun, 2013-01-20 01:40

Kiszúrtam a receptet a neve alapján, pontosan úgy készíted mint mi, már évek óta, és az egész család kedvence, és eddig a vendégeinket is sorra lenyűgöztük vele. Mi nem csak a combokat, hanem az egész csirkét beletesszük, gyakran darabokra szedett pulykacombból is készítjük.

mateorsi
mateorsi Mon, 2012-12-31 00:17

Mennyei ez a csirke! En tejszin es tejfol keverekevel keszitettem es szortam ra egy kis rozmaringot is. Koszi a receptet!

hmlia
hmlia Thu, 2012-12-20 21:10

Ma elkészítettem! :) Isteni finom lett!!!!Köszönöm a receptet! :)

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-12-21 17:19

Kedves "hmlia " !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok.
Üdvözlettel : Muci

Gina72
Gina72 Tue, 2012-08-28 14:42

Kedves Muci!Régebben mentettem el ezt a receptedet,de csak ma próbáltam ki.Filézett csirke felső combból csináltam,félszáraz fehér pezsgővel ,ugyanis borom nem volt itthon!Isteni finom lett!!!Köszi a receptet.Gina72

Brinnie
Brinnie Tue, 2012-08-21 19:18

Az olyan kezdőknek, mint én, valóságos főnyeremény ez a recept, hiszen nagyon egyszerű és nagyon finom! :) Köszönöm az egész család nevében :))

mkmkmk
mkmkmk Fri, 2012-03-09 08:34

Apósoméknak készíteném, de ő sajnos nem eszik tejterméket - ha nem keverek bele a végén tejfölt, azért úgy is finom lehet? Köszönöm!

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-10 15:24

Szia "mkmkmk "!
Még tejföl nélkül nem készítettem, de biztos élvezhető úgy is. Javaslom, hogy az apósod részét amikor megsült egy külön edénybe szedd ki és csak a többit süsd át egy pár percig tejfölösen.
Üdv.: Muci

nori88
Nóri* / nori88 Sat, 2012-02-18 12:08

Szia! Most végeztem a sütéssel :) Jó illata van, biztos finom is, de azért kérdeznék:a tejfölt hogyan kevered bele a szaftba, ha tele van a jénai/tepsi? Kiszeded a csirkéket? (én végül kiszedtem a husi felét, és úgy kevertem bele) Nekem a szaftban úsznak a tejföldarabok, és így nem túl gusztusos :( Köszönöm, ha válaszolsz!

seregelyemese
seregelyemese Sun, 2013-01-20 01:36

Kanalazz ki a szaftból egy tálkába, abban keverd el a tejföllel, és csurgasd vissza a husira ;)

Hófehérke
Hófehérke Sat, 2012-02-11 14:31

Nagyon finom! Egy kis borssal és rozmaringgal pedig egyszerűen mennyei! A fiúknak steak burgonyával ízlett a legjobban. Köszönöm a receptet!

qjudit
qjudit Sun, 2011-12-11 21:48

Nálunk is tuti siker, már egy ideje fix helyet kapott a menülistán, sőt ma még anyóspajtást is elbűvöltem vele :) Úgyhogy köszi a receptet!

xinuminu
xinuminu Thu, 2011-12-01 23:49

nagyon finom!!!!! 17 eves vagyok es nagyon orulok hogy van nagyon konnyu es finom recept !!!!!! mindenkinek izlett!!!!!

szobi21
szobi21 Sat, 2011-10-22 17:27

Kedvesemmel még kezdők vagyunk a sütés-főzésben.
De ez szuper lett! ( kellett az önbizalmunknak)

Rizst csináltunk hozzá.
Köszönjük szépen!

Muci
Muci / Muci Sun, 2011-10-23 14:01

Szia " szobi21 " !
Nagyon szívesen. Gratulálok a sikerhez.
Üdv.: Muci

davila
davila Thu, 2011-09-15 17:00

Üdv!

Nekem az a "gondom" (bár mindenki ez volna :-D), h. saját csirkéinkből készülnek a csirkés ételek és így nem jön össze annyi comb vagy mell, h. csak abból készítsem el pl. ezt a kaját. A csirke többi része is mehet bele, nem? Max. nem mindet tekerem baconbe :) Nagyon szimpi a recept, jövő héten megpróbálkozom vele :)

Melcset
Melcset Tue, 2011-08-23 21:39

Elkészítettem, és nagyon finom lett! Rizst főztem hozzá, azzal is szuper!

mazsofi
mazsofi / mazsofi Fri, 2011-07-29 12:40

Isteni!! Én tettem bele egy kis hagymát és zöld paprikát is és nagyon finomak(édeskések) a tejfölös lében! Köszönöm a receptet!

eszter_gara
eszter_gara Sun, 2011-07-17 14:32

Megcsináltam, és isteni finom lett. Nyár lévén én petrezselymes krumplit csináltam mellé + kovi ubi. Nagyon ízlett.

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-06-13 16:42

Kedves Anita6 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült és a leendő párod szüleinek is ízlett. Annak kifejezetten örülök, hogy tetszik ez a honlap. Továbbra is válogassál a jobbnál jobb receptek közül.
Üdv.: Muci

Anita6
Anita6 Sun, 2011-06-12 17:08

Kedves Muci!
Egyszerü étel de annál finnomabb.Apos és anyos jelöltemnek kifejezzeten ízlet.Boldog voltam ,hogy jól sikerült a ma ebéd!:))) Köszönöm és remélem soha nem szünik meg ez a honlap,nagyon jó kis receptek vannak itt.
Üdvözlettel:Anita6

zsofkaart
zsofkaart Wed, 2011-05-25 21:18

Tényleg nagyon jó! Édesanyám gyerekkorunkban spagettit, vagy makarónit főzött hozzá. Kell egy nagy Jénai, aljába a tészta, rá a sok részeges pipi a szósszal, plusz a tetejére egy jó adag reszelt sajt, és mehet be a sütőbe. Családi kedvenc!

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-03-05 17:06

Kedves Lilian és kedves Angibangi !
Köszönöm, hogy szóltatok, majd megpróbálok intézkedni.
K.Sz. -nek is köszönöm a gyors választ.
Üdvözlettel : Muci

867