Reform ribizlis-meggyes piskóta recept

Reform ribizlis-meggyes piskóta
Reform ribizlis-meggyes piskóta
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végtelenül egyszerű és gyors recept, elkészíthető sima lisztből és cukorból is. Én most igyekszem a teljes kiőrlésű lisztet használni mindenhez, ezért készítettem ezzel. A végeredmény isteni! :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

reform meggyes piskóta, piros ribizlis-meggyes piskóta teljes kiőrlésű lisztből, rozslisztes meggyes piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint megolvasztjuk, majd a piskóta alapanyagait egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük.
  2. Megmossuk a gyümölcsöket, majd a kész piskótát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a gyümölcsökkel megszórjuk.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses módban, kb. 20 percig sütjük (sütőfüggő).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x33x7 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 38 011
elküldve: 42
receptkönyvben: 820
elkészítve: 34/41
Facebookon megjelent: -

szakács

weby

Mióta szakács: 2011.12.07.
8 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Benoli
Benoli sze, 2016-07-20 13:45

A ribizlit és a meggyet a kertben termet szederrel helyettesítettem. Egy kerti főzés rendkívül népszerű sütije lett! Köszönet a receptért!

Kodia1
Kodia1 v, 2015-07-05 18:48

Nem gondoltam volna, hogy ennyire finom! A rozsliszt miatt kicsit nyeletősnek hittem, de egyáltalán nem az. Köszönöm!

Üdv: Klaudia

moviro
moviro p, 2014-09-05 19:51

Fele adag xilittel és egy ek mézzel, valamint gyümölcs híján majd 10 dkg szeletelt mandulával ízesítettem....rendkívül gyorsan előkészíthető, és nagyon finom (egészséges) süti! :-) Gratula! Köszönöm! :-)

hanna2014
hanna2014 h, 2014-06-02 12:41

tegnap megcsináltam, finom lett, gyorsan elfogyott,ma csinálom a következő tepsivel :)

szilumilu
szilumilu sze, 2014-05-28 13:48

Senkit nem akarok elkeseríteni, de most egy kis illúziórombolás következik, ugyan is a nádcukor és nyírfacukor egy nagy kamu, csak "romantikus hangulatú reklámkifejezés". Teljesen felesleges megvenni és sokkal több pénzt kidobni rá, mint a sima fehér kristálycukorra, mert ugyan az az anyag, mind a kettő szacharóz. A nyírfacukornak meg az égvilágon semmi köze nincs a nyírfához. Kezdetben valóban abból készült, de mivel nyírfa nincs jóformán sehol, ezért kukorica szárából állítják elő. A glikémiás indexe valamivel alacsonyabb mint a kristálycukoré, talán ennyivel tud többet. A barnacukor pedig ugyan olyan egészségtelen mint a sima kristálycukor, mert az nem más mint sima fehér kristálycukor. A barna színe abból ered, hogy kevésbé tisztítják meg, így nagyobb mennyiségű melasz marad benne, és így "jobban néz ki barnán, ráolvassák hogy egészégesebb, közben egyáltalán nem, csak mindenki laikus, és képesek kétszer annyit adni fél kilóért, mint egy kg cukorért. Ha már ennyire egészségesebben szeretne valaki étkezni és valóban oda akar figyelni arra mit eszik, az nézzen szét sokkal jobban, mire költ, vagy kérje szakember segítségét, mert ez az egész nem más mint jól eladható és megkajálható marketing. Aki nem csak a fehér lisztet szeretnék kiváltani a receptben egészségesebbre, hanem az édes íz élményét is, az vegyen inkább a xillitet vagy eritritet (utóbbi ráadásul 0 kalóriás és 0 szénhidrátos), vagy ha barna szín és karamell íz párti valaki, nagyon finom a kókuszvirág cukor. Ezeknek legalább van értelme. A süti egyébként nagyon guszta és biztos finom is, ha lesz már ribizli, megsütöm tuti.

vberni90
vberni90 sze, 2014-05-28 15:39

Ez mind szép, amit ide leírtál, és van benne igazság is.
De xilit=nyírfacukor! (http://hu.wikipedia.org/wiki/Xilitol) Azon túl, h a nyírfacukornak alacsonyabb a glikémiás indexe, kevesebb kalóriát is tartalmaz mint a finomított cukor (igaz nem lényegesen, de akkor is). Emellett a xilit nem árt a fogaknak. De ez csak néhány a jótékony hatási közül.
Szóval nem kell kárhoztatni senkit, amiatt, ha ezt eszi/veszi. :)
(Egyébként én eritrit párti vagyok! :))

Jah, és bocsi az okoskodásért!

Csuprocska
Sziszike2383 / Csuprocska sze, 2014-05-28 18:10

igen ,igy igaz a xilit a nyirfacukor ,a barnacukor pedig aranykontosbe bujtatott kristalycukor :) a Steviat ismeritek ?A Jázminpakóca, stevia (Stevia rebaudiana), más néven sztívia, édesfű vagy édes levél a fészkesek családjába tartozó évelő növény, mely Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer és gyógynövény.Levelében megtalálható ásványi anyagok a cézium, a magnézium, a kálium, a foszfor, a cink, a vas, a kobalt, és a mangán. Tartalmaz P, A, E, C vitamint, béta-karotint, nikotinsavat, egyedülálló illóolajokat, aminosavakat és pektineket.
Walesben a nagyobb supermarketekben kapni otthon nem tudom .

evol
Evol / evol sze, 2013-02-13 21:37

Nem volt itthon elég rozsliszt, így sima rétesliszttel pótoltam, illetve 5 dkg erejéig holland kakaóval. A cukor helyett mézet használtam. Így is finom, puha süti lett a végeredmény. Köszönöm a receptet!

Hegyimari
Hegyimari h, 2012-07-30 10:32

A rozsliszt használatával vigyázni kell. Más az íze - kissé kesernyés, megváltoztatja a sütemény állagát is. Sütöttem már vele almáslepényt. Ha csak rozslisztet használtam teljesen puha tésztát kaptam. A búzaliszttel ropogósabb a sütemény. Persze egy piskótánál alap, hogy puha legyen.

308