Ragadós hot dog héjában főtt krumpliban recept

Ragadós hot dog héjában főtt krumpliban
Ragadós hot dog héjában főtt krumpliban
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában vannak (vagy lesznek) olyan napok, amik a karácsony előtti nagytakarítással, az ajándékok utáni rohangálással, vagy az adventi sütemények készítésével telnek el. Ilyen napok végén jöhet jól ez a fűszeres, melengető gyors vacsora, mintegy jól megérdemelt jutalomként, egy pohár sör vagy bor társaságában.
Aki akarja, a krumplit kevés olívaolajjal, sóval bedörzsölve, alufóliába betekerve a grillsütőben 1 óra alatt 200 fokon megsütheti, közben meg-megforgatva őket

hozzávalók / 4 adag

A hot dog-hoz

A mustáros majonézhez

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, Halloween, szilveszter, újév
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Krumplihotdog debrecenivel, debrecenivel töltött grillezett krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat héjában főzzük meg sós vízben, majd azokat - hosszában kissé behasítva - betesszük egy tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk  durva szemű sóval, tekerünk rá borsot, és így sütjük kívül ropogós pirosra.
  2. A mézet, mustárt, paradicsomot, gyömbért, balzsamecetet összekeverjük, ezzel az öntettel bekenjük a bevagdalt debreceni kolbászokat.
  3. A kolbászokat a krumplik mellé helyezzük a tepsibe, és grillezve, 200 fokon (légkeveréssel 180 fokon) 15-20 percen át sütjük. Figyelni kell, mert a kolbász egy ideig látszólag nem akar pirulni, majd egy pillanat alatt tud megégni! Mire megsül, jó ragadóssá válik, és a krumpli is megpirul. Közben egy kis tálban összekeverjük a mustáros majonézhez valókat.
  4. A burgonyákon vágott résbe rakjuk a mustáros majonézt, rá egy-egy kolbászt. Mindegyik hot dog mellé jár még egy szál kolbász.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 950
elküldve: 13
receptkönyvben: 934
elkészítve: 15/31
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Randika
Randika / Randika k, 2012-05-15 17:17

nem szoktam magos mustárt,gyömbért és balzsamecetet használni,ezek nélkül is jó?vagy esetleg helyettesíthető pl.a mustár rendessel?

NoSalty
Nosalty / NoSalty v, 2011-12-11 19:11

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett a legnézettebb recept 2011.12.10-én.
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapta

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-01-21 22:13

Kedves Vesta!Kissé késve, de megköszönöm, mert múlt vasárnap, az éhes családnak, ezt a krumplihotdogot készítettem el, és nagyon finom volt, nagyon laktató, máskor is bevállalom.:-)))Köszi szépen.Éva-Anyóca

507