Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyöske

Pöttyöske
Pöttyöske
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (125)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiam osztálytársának anyukájától tanultam ezt a süteményt. Iskolai bulikon két perc alatt tűnik el a tányérról. Komoly verseny folyik érte. Nem véleltlenül. Nagyon finom, és ami jó benne, hogy elkészítése egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha gyerekeknek készül, rum helyett tejjel locsoljuk meg a kekszet.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kekszsüti, kakaós szelet sütés nélkül, kekszszalámi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet apró darabokra törjük ( 1 darabot 6-8 felé) és rummal meglocsoljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott diót.
  2. A tejet, a cukrot, a lisztet és a kakaót állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk.
  3. Ráöntjük az összetört kekszre és alaposan összekeverjük.
  4. Celofánba 2 hengert formálunk belőle (vagy hosszúkás sütőformába tesszük).
  5. Hideg helyen  2-3 órát állni hagyjuk vagy még jobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 282 445
elküldve: 68
receptkönyvben: 4 003
elkészítve: 148/219
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (125)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci Mon, 2015-04-13 10:47

Egyetértek Ildike20 hozzászólásával, nekem sok benne a keksz és ettől nem is állt szépen össze:( és számomra túl édes (máskor kevesebb cukrot teszek bele) . A mi ízvilágunk szerint a keksz mennyiséget kell csökkenteni vagy növelni a krém mennyiséget a megadott kekszhez, máskor így fogom készíteni-dehát ízlések és pofonok...:) Egyébként örültem a receptnek, köszönöm!

monika59
monika59 Mon, 2013-08-05 11:35

Ez a legfinomabb pöttyöske. A fiam 21 szülinapjára ezt kéri.

Artemisz
Artemisz Sat, 2013-06-15 18:21

Fél kiló keksszel készítettem, és mindent úgy, ahogy a receptben van: tökéletes lett. És nem egyszer...

kataleia
Eris / kataleia Wed, 2013-04-03 13:29

Nahát minden nap tanul valamit az ember, nem tudtam, hogy Pöttyöske néven is emlegetik ezt a sütit. :) Nálunk jégzajlás, kekszszalámi ill. "az a kekszdarabos csokis süti tudod" néven emlegetik :D Mióta az eszemet tudom, azóta csináljuk anyukámmal. Általában évente egyszer vagy kétszer nekiesünk és 2-3 kg kekszből készítünk egy óriási adagot, amit kihűlés után feldarabolunk és a fagyasztóba rejtünk, így mindig akad otthon vendégváró finomság :) Csak ajánlani tudom, nem lehet megunni :)

Ildike02
Ildike20 / Ildike02 Wed, 2013-02-20 17:55

Nekem sok lett benne a keksz, pedig mindent úgy csináltam ahogy le van írva. De attól finom lett, legközelebb kevesebb keksszel csinálom :)

leponex
leponex Mon, 2012-11-12 16:02

Elkészítettem és nagyon finom lett . :) Köszi a receptet :):)

zsuzsi010
zsuzsi010 Wed, 2012-09-12 16:04

A csoki része nem jött be. Nem hallottam még olyan csokireceptről, amibe liszt kell, de kipróbáltam így. Egy pillanat alatt úgy beleégett a lábasba (folyamatos kevergetés ellenére), hogy fél óra sikálás után még mindig fekete. Az állaga olyan volt, mint a beton, pedig a recept szerinti mennyiségeket használtam. Második próbálkozásra a hagyományos csokirecept szerint készítettem el: rama, cukor, víz, kakaópor. Egyelőre pihen, majd este meglátjuk.
(Az én csokireceptem alapján egyszer már elkészítettem a sütit, nagyon jó lett, remélem ez is jó lesz.)

Pintérné
Pintérné Fri, 2012-03-30 23:48

Az én receptemben 10 dkg mazsola is van, és Jutka csemege a neve, az biztos, hogy nagyon finom és sokáig el lehet tartani pl. fóliába csomagolva, persze, ha marad.

Andi76
Andi76 Mon, 2012-02-20 19:02

Szia Kiki!

Köszönöm a receptet.Nagyon jól sikerült Fóliába tekertem a masszát. 2 rúd lett belőle.
Nagyon ízlett mindenkinek.

Benkusz
Benkusz Fri, 2012-02-17 13:42

Nos, mivel én semmihez nem használok konyhamérleget, és általában csak a hozzávalók arányát nézem, (Meg hát ugye nem mindegy, mekkora formában,hány személyre akarom elkészíteni) biztosan nem pont ezekkel a mennyiségekkel dolgoztam, de miután elkészült, és betettem a hűtőbe, meggyőzőnek tűnt az állaga :) Kíváncsian várom a végeredményt :) Köszönöm a receptet:))

beuci6
beuci6 Fri, 2012-01-20 14:52

Most készítettem el nagyon egyszerű,gyors kis finomság.Szerintem már holnap nem lesz belőle :D.Köszönöm a receptet.

kandi67
kandi67 Fri, 2011-12-16 17:32

Sziasztok! Van itthon rengeteg puffazstott rizsem, amit eddig nem tudtam, mire használjak fel. Jó lenne a keksz helyett szerintetek?
Köszi előre is.

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2012-01-17 22:06

Esetleg ha előbb olvasztott csokiba forgatod, és kihűlés után használod fel erre a célra, akkor nem tudja megszívni magát, és egész különleges lesz.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2011-12-18 08:44

Szerintem nem. Se nem édes, és szerintem nem úgy szívja meg magát nedvességgel mint a háztartási keksz. Szóval én biztos nem kisérleteznék vele. Szia Kiki

rinya22
rinya22 Sat, 2011-11-05 11:04

Nagyon jó lett,én 40dkg kekszet használtam.Mutatós,finom és gyorsan kész...kell ennél több?

Makka
Makka / Makka Wed, 2011-09-14 11:18

Szerintem nagyon jó ez a recept! Én utólag olvastam el a hozzászólásokat és nem tapasztaltam, hogy kevés lenne a krém vagy épp sok a keksz, DE! Mivel nem volt itthon rumom csak aromám, a kimaradó rum mennyiséget tejjel pótoltam, így nekem pont elég volt a keksz-massza mennyiség. Csak kókuszos omlós keksz volt itthon és kb 5 dkg margarin így vajjal pótoltam a maradékot. Jah és dióm se volt, ennek ellenére elfogyott pár óra alatt:)

majorka
majorka Tue, 2011-09-13 10:34

A recept szerinti mennyiségekből elkészítettem és tökéletes lett, nem lett híg.Én nekem nem volt türelmem fél kiló kekszet egyenként kézbe venni hanem egy erős nylon zacskóba bekötöttem és hús klopfolóval törtem össze, így volt benne egy kis durva morzsa is, lehet hogy ez is segített abban, hogy jobban összeállt. Köszönet a receptért.

Tüncii922
Tüncii922 Sun, 2011-08-21 18:34

Szia!

Elkészítettem a sütit, annyi problémám van jelenleg, hogy a keksz-dió páros soknak tűnik, szinte elveszik rajta összes krém . Biztos nem kevesebb keksz kell bele? Egyébként biztos vagyok benne, hogy finom lesz, de legközelebb dupla adag krémet csinálok. Köszi a receptet!:)
Üdv: Tündi

Ázi
Ázi / Ázi Mon, 2011-08-08 22:57

Háromszor kellett elkészítenem a sütit. Mindenkinek nagyon ízlett és hamar el is fogyott.
Köszi a receptet. :)
Üdv.: Ázi

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Thu, 2011-07-21 14:12

Sziasztok. Én 25 dkg keksszel csináltam és így éppen jó az állaga, 50 dkg-ból biztos, hogy nem állt volna össze, így finom lett, úgyhogy köszönöm a receptet :)

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Fri, 2011-06-24 08:19

Tegnap elkészítettem. De két orbitális hibát vétettem: nem törtem össze eléggé a kekszet, és nem dupla adaggal kezdtem! Szóval nagyon finom, köszi a receptet!

falcsy
falcsy / falcsy Thu, 2011-06-23 22:37

Szia!
Ma én is elkészítettem, a sütit. 4 órát állt a hűtőben és eléggé száraznak tűnt. Szerintem vagy a keksz mennyiségét kellene a felére csökkenteni, vagy a krém mennyiségét megduplázni, Amúgy nagyon tuti kis süti!!!!!
Köszi

haborgo
haborgo / haborgo Wed, 2011-06-15 18:51

Csokiszalámi-nak nevezve régi családi receptünk.
A nagyanyám kicsit dúsítva készíti, de ez a lényege.
És valóban nagyon finom, már az unokák is rendszeresen rendelik.

marcipann
marcipann / marcipann Sun, 2011-06-12 19:55

Kedves Kiki!

Megcsináltam. Jó is lett volna, de nekem a 32 dkg kekszhez (ennyi volt itthon) is kevés volt a kakaós massza. Vajon miért? HOgyan lehet elég fél kiló kekszhez? Pedig biztos, hogy jól mértem ki mindent.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2011-06-15 19:11

Szia! Ennek nagyon sűrű , nehezen összekeverhető masszának kell lenni, és a formában másnapra lesz belőle sütemény. Addig nem nagyon értékelhető. Azért sikerült formába tenni? Üdv kiki

marcipann
marcipann / marcipann Fri, 2011-06-17 16:11

Szia! Igen formába tudtam tenni, csak nem volt kellőképpen csokis. Mielőtt felvágtam majdnem egy napot állt a hűtőben. Nem csak ízleléskor találtam száraznak, de nem voltak benne ilyen kis "csoki szigetek" mint a képen. De végül is nem olyan nagy baj, mert elfogyott, és legközelebb nagyobb mennyiségt késztek a kekszhez, így biztosan jó lesz az állaga is, nem csak az íze. Köszi: Marcipann

M.Viki
M.Viki Wed, 2011-06-01 22:51

Nagyon finom lett, ízlett az egész családnak. Nekem kellett egy éjszaka hogy a keksz jól megpuhuljon benne.Őzgerinc formába tettem, szépen lehetett szeletelni és nem is ragadt.

Lien0120
Lien0120 Sat, 2011-05-28 16:50

Köszönöm a gyors választ! Gyereknapra meg is csinálom.:)

Lien0120
Lien0120 Fri, 2011-05-27 23:21

Szia! Az lenne a kerdesem, hogy liszt nelkul el lehet kesziteni? Es mivel nincs otthon kakaoporom, meg lehet csinalni Nesquik kakaoporral es kevesebb cukorral? Minel hamarabb szeretnem elkesziteni, nagyon kivancsi vagyok ra, latvan a pozitiv visszajelzeseket. Valaszodat elore is koszonom. Lien

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2011-05-28 07:50

Kedves Lien! Nesquikkel nem jó azt biztos. A liszt sűríti be a krémet, de meg lehet próbálni kihagyni, max kicsit ragacsosabb lesz a süti. Üdv kiki

mullner.angela
mullner.angela Wed, 2011-05-04 22:15

Imadom! En Jutka csemege neven ismerem, de nem a nev, hanem a vegeredmeny a fontos!:-)

1324
háztartási keksz 50 dkg
rum 0.5 dl
margarin 25 dkg
tej 1.5 dl
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
finomliszt 1 csapott ek
dió 5 dkg