Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon recept

Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mignon tepsis krumpli receptje inspirált a sült csirkecombok ily módon történő elkészítésére. Nagyon finomra sikerült, csak ajánlani tudom! Sajnos nem éppen nevezhető "könnyű kis éteknek", de megéri az átmeneti lemondást a fogyózásról! :)

hozzávalók / 4 adag

Csirkecomb

Hagymás krumpli

ajánlat

Ízlés szerint adjunk mellé friss salátát vagy savanyúságot. Egy jó hideg sör szintén passzoló kísérője ennek a finom csőben készült ételnek.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült csirkecombok, csőben sült csirkecomb burgonyaágyon, csőben sült csirkecomb hagymás krumplival sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkecomb

  1. A combokat leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk, és megkenjük a mustárral.
  2. Felforrósítjuk a libazsírt. A combokat elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

Hagymás krumpli

  1. Meghámozzuk a burgonyát, majd vékonyan felkarikázzuk. A megtisztított hagymát hosszában félbevágjuk, és szintén vékonyra karikázzuk.
  2. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát.
  3. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (és ízlés szerint majoránnával). Megsózzuk, borsozzuk.
  4. Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, és a sütésből visszamaradt folyékony libazsírral megöntözzük.
  5. Pici vizet (ca. 0.5 dl) öntünk alá, és alufóliával lefedjük.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig pároljuk így, amíg a burgonya meg nem puhul. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és az egészet ízlés szerintire pirítjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 72
össznézettség: 83 957
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 090
elkészítve: 70/70
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
296 recept
hirdetés

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch sze, 2017-07-05 00:47

Kedves Marti!

Nem volt kedvem fozni, de muszaj volt, igy a combok elosuteset leegyszerusitettem. A tepsiben piritottam meg, utana raktam melle a hagymas krumplit. Meglepodtem, hogy milyen finom lett, pedig olyan egyszeru recept. Aztan mindig rajovok, hogy az egyszeru etelek a legjobbak. Koszonom a receptet!

L♥ve, witch

Hukli
Titi75 / Hukli v, 2016-08-21 13:17

hm, ez nagyon finom lett! Még az "én a sült húst nem szeretem/eszem meg" fiam is örömmel ette :) Köszönöm a receptet, mentve, szerintem gyakori ebéd lesz nálunk.

marti48
Marti48 / marti48 h, 2016-08-22 18:13

Köszönöm szepen a kedves visszajelzest es nagyon örülök, hogy sikere Volt csirkenek! Üdvözlettel: Marti

kornelialanyok3
kornelialanyok3 szo, 2015-09-19 11:43

Kedves Márti!
Köszönöm a gyors választ. Tegnap kipróbáltam fokhagymával, de nem az igazi!:)
Maradok a Te receptednél - a vöröshagymánál, úgy nagyon finom!
Szép hétvégét kívánok!
Sok szeretettel üdvözöllek: Nelly

marti48
Marti48 / marti48 szo, 2015-09-19 12:49

Kedves Nelly,

en is köszönöm soraidat! Sajnalom, hogy "nem jött be" a fokhagyma - de örülök is, hogy en receptem mellett döntöttel :).

Kivanok en is kellemes koraöszi hetveget,

Szeretettel: Marti

novreka
novreka h, 2015-09-07 18:23

mennyire fontos, h elősüssük a csirkecombokat? ha az egyszerűség kedvéért azt kihagynám, nagyon más lenne az eredmény?

Éva néni
Éva néni k, 2015-09-08 07:01

igen, nagyon más. bocsánatot kérek tőled is, Mártitól is, hogy belekontárkodok a dolgotokba, de látom, a kérdezett ismét nincs gépközelben, és mint "öreg" konyhás merek szólni. szóval a sütéssel összerántod a hús rostjait, benne maradnak az ízek, míg ha csak nyersen teszed ki a párolásnak, az eredmény egy főtt hús.

Randika
Randika / Randika k, 2014-07-29 13:55

ma csináltam meg,isteni lett,de legközelebb bátrabban fűszerezek még,kicsit sótlan lett :)

marti48
Marti48 / marti48 h, 2014-08-18 17:01

Kedves Randika, elnezest, hogy nem reagaltam a hozzaszolasodra, de csak sporadisan voltam gepközelben. Nagyön örülök, hogy izlett, azota mar en is parszor megcsinaltam, mi is szeretjük, a vendegek is szerettek. A sozast-borsozast azert adom meg "izles szerint", mert ezek elteröek.

Üdvözlettel: Marti

289