Paradicsomos húsgolyó recept

Paradicsomos húsgolyó
Paradicsomos húsgolyó
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsomos húsgolyó az egész glóbuszon hatalmas nagy sikernek örvend. A következő verzió pedig talán a legegyszerűbb, ha azt tekintjük, hogy a golyókat nem olajban sütjük ki adagonként, hanem egyben sütőben!

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyó

Paradicsomszósz

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, fasírtgolyó paradicsomszószban
Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyó

  1. A toast kenyerek széleit levágjuk, a belsejét pedig kockákra, és egy vízzel telített edénybe rakjuk őket. Felhasználásig hagyjuk ázni őket.
  2. Egy nagy keverőtálba rakjuk a húsokat és minden hozzávalót, mégpedig a következőképpen: a beáztatott kenyeret, mielőtt hozzáadjuk, kinyomkodjuk a vizet belőle, a hagymát pedig leszereljük nagyon finomra, akárcsak a parmezánt. Így mehet minden a keverőtálba.
  3. Alaposan összekeverjük a húsokat a többi hozzávalóval, és kezünkkel diónyi golyókat formázunk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 25 percig sütjük őket, addig pedig elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és megfűszerezzük, majd ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  3. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, amíg a húsgolyók sülnek.
  4. Amikor megsültek a húsgolyók, átrakjuk őket a paradicsomszószba, és még pár percig lassú tűzön hagyjuk egybefőni a szósszal.
  5. Értelemszerűen spagetti tésztával tálaljuk, reszelt parmezánnal és kevés petrezselyemmel a tetején!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 11 260
elküldve: 3
receptkönyvben: 164
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
385 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413