r
Nosalty Logó

Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    3980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2313 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3012 micro
Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjunk hozzá kb. 1 ek cukrot, és hagyjuk kb. 5-10 percig, hogy kb. duplájára nőjön.
  2. Kb. a liszt felét, 20 dkg-ot szórjuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót, majd készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, amibe öntsük bele a folyékony hozzávalókat, az olajat, vizet, az élesztős tejet, és szórjuk rá a maradék cukrot.
  3. A hozzávalókat először egy fakanállal elkezdhetjük összedolgozni, majd egy idő után, ha a tészta kezd összeállni, váltsunk a kézi gyúrásra, és folyamatosan adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, és amíg egy puha, nem ragadós tésztát kapunk.
  4. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta konyharuhával és lefedve kb. 30 percig hagyjuk kelni.
  5. Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket apoğaça-inkhoz. Törjük egy villával össze a feta sajtot egy tálban, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldjét és kavarjuk jól össze.
  6. Mielőtt elkezdjük készíteni apoğaça-kat, asütőt már előmelegíthetjük 180°C-ra.
  7. Ha a tészta megkelt, osszuk kb. pingpong labda nagyságú darabokra. A tésztalabdácskákat nyújtsuk ki vékonyra, tegyünk rá a fetás töltelékből, majd zárjuk össze a tésztát, kis batyukat, labdákat formázva és végül fejjel lefelé helyezzük őket sütőpapírra.
  8. Apoğaça-k tetejét kenjünk meg tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen maggal és kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 12454
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A júniusi stockholmi hét alatt tartottunk a barátainkkal egy nagy török vacsorát, amire a meze és desszertek mellett készítettem pamuk poğaça-t is. Amikor készen lettek a kis pogácsák, a párom megkóstolta és azt mondta, hogy "Pont olyan, mint amit a nagymamám készít!" Szerintem ennél nagyobb elismerést nem kaphattam volna. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?