Oreo torta Edit konyhájából recept

Oreo torta Edit konyhájából
Oreo torta Edit konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom torta. A lányom születésnapjára készítettem el először, azóta rendszeresen sütnöm kell. :)

hozzávalók / 12 adag

Kakaós piskóta

Sárga piskóta

Krém

Díszítés

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

oreo kekszes torta, oreo kekszes mascarponekrémes torta, tejszínes mascarponekrémes joghurtkrémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, olajat és a vizet.
  3. 20 cm átmérőjű tortaformában kisütjük.
  4. A kisült tésztát kettévágjuk, ez kerül a torta aljára és tetejére.

Sárga piskóta

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat és a vizet.
  3. 20 cm átmérőjű tortaformában kisütjük.
  4. Ez lesz a torta középső lapja.

Krém

  1. A mascarponét kikeverjük a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, a felvert tejszínt és a 0,5 dl vízben feloldott zselatint.
  3. Belekeverjük az összetördelt kekszet.

Díszítés

  1. Az egyik kakaós lap kerül alulra, erre kenjük a krém felét, ráhelyezzük a sárga lapot, majd következik a krém másik fele. Végezetül betakarjuk a másik kakaós lappal.
  2. Tejszínhabbal és a keksszel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 033
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit05

Mióta szakács: 2015.08.10.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

randrea
Andrea / randrea szo, 2016-01-23 14:45

Másodszorra sütöttem ezt a nagyszerű tortát. Nagyon-nagyon finom! Annyit változtattam rajta, hogy nem tettem a krémbe zselatint és 27 cm-es tortaformában sütöttem. Így is maradt bőven krém és nem folyt szét. Szuper! Köszönöm a receptet :-)

592