Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2. recept

Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2.
Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagynéném rendszeresen süt ilyen pogácsát, és elkértem tőle a receptet.
Kipróbáltam a kefír helyett tejföllel is a tésztát, és mesés lett úgy is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

A tészta kb. a duplájára növekszik meg a sütés alatt, ezért figyeljünk a távolságokra a tepsiben!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa kefírrel, kefíres sajtos rúd szalalkálival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a szalalkálit és a sót, majd a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Az összemorzsolt liszthez hozzáadjuk a nagy lyukon reszelt sajtot, és összekeverjük.
  3. A tojás hozzáadása után a kefírt beleöntjük, és összedolgozzuk, de ha esetleg túl száraznak tűnik, néhány csepp tej segíthet rajta.
  4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákra szaggatjuk, majd tojással kenjük a tetejét, és sajttal szórjuk be.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, attól függ, hogy ki aranybarnán, ki szőkén szereti.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 069
elküldve: 6
receptkönyvben: 475
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Knoblauh Diána

Mióta szakács: 2009.10.27.
12 recept
hirdetés

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva szo, 2013-12-28 15:35

Kedves Dia!
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig marad friss ez a pogácsa. Szilveszterre megsütném, de mindenképpen előző nap akarom készíteni, nem tudom, hogy másnapra még friss marad-e, vagy csak akkor finom, amikor teljesen friss? Szalalkáli helyett én mindenképpen szódabikarbónát használnék.
Válaszodat előre is köszönöm.

Soje
Soje k, 2011-12-13 15:07

Sziasztok! De akkor mennyi szalalkáli szükséges? Még mindig 1 cs szerepel a hozzávalóknál. Köszönöm!

Böbe0402
Böbe0402 p, 2012-02-03 17:56

Nem tudom, én csak most akarom kipróbálni. Ezért körülnéztem a boltban. Van szalalkáli kis csomagos, mint a sütőpor, és van nagy csomagos, mint pl. az őrölt bors. Nem mindegy!
Szerintem a kis csomag kell bele.

sib86
sib86 cs, 2011-12-01 23:16

sziasztok!
Biztos, hogy 1 csomag szalalkáli szükséges? Sütés közben majd megfulladtunk az ammónia szagtól, és ha megszagolom a pogit így kihűlten még mindig érzem azt a hülye ammóniára utaló szúrós szagot. Egyszerűen katasztrofális. Kuka az egész!

Dixy
Knoblauh Diána / Dixy szo, 2012-01-14 10:03

szia! aki a konyhaban tevekenykedik mindenki tudja hogy a szalalkalinak milyen szaga van. ha sutes utan sem illan el akkor valamit nem jol csinaltal. egyebkent nem a pogival van bajod hanem ezzel a nepszeru hozzavaloval. ja es kepzeld ezzel a szalalkalival csinaljak az egyik ismert tobblapos hofheer sutemenyt is.. nos. szodabikarbonaval probald meg es nem lesz ilyen szag. mert egyebkent nagyon kar kihagyni annyira finom hogy le se lehet allni errol a pogirol.

fejes marica
fejes marica szo, 2011-03-26 17:40

Hát ez a sajtos sütike szenzációs ,annyira finom,hogy nem lehet abba hagyni az evést.Én is tejfölt használtam a sütéshez.

manna113
manna113 k, 2011-02-22 20:43

Szia Dixy!
Voltam otthon, hoztam szalalkälit, ma vegre megsütöttem a pogit. Szinte el is fogyott, pär darab maradt csak. Tanusitja milyen finom. :)
Kösz a receptet, meg jopärszor el lesz keszitve!!
Üdv: manna113

manna113
manna113 p, 2011-01-21 19:42

Kedves Dixy! Nem usznäd meg 100-asbol a levelet hidd el. Nagyon ügyi vagy ha nem mericskelsz, nekem nincs ilyen gyakorlatom sajna. Jo hogy rätalältam a nosalty-ra, mostansäg szinte csak innen fözök-sütök. Tegnap ajänlottam volt kolleganömnek, szerintem ö is räkattan majd.
Meg 1x köszi az ajänlatot! Toväbbi szep estet!
Üdv: manna113

Dixy
Knoblauh Diána / Dixy p, 2011-01-21 08:35

ja és megmondom őszintén én nem nagyon méricskélek a sütés főzésnél csak amelyiknél nagyon muszály, mindent érzésre teszek a dolgokba. :)

manna113
manna113 sze, 2011-01-12 22:23

Sziasztok! Tudna valaki segiteni...itt nälunk nincs szalalkäli,10 dekäs dobozban van szodabikarbona, Abbol mennyit tegyek bele?

Dixy
Knoblauh Diána / Dixy cs, 2011-01-13 21:07

szia, szórabikarbónával még nem csináltam, de kb ugyanannyit tennék bele a helyedben. nagyon finommm pogi, de ha nincs akkor küldök postán komolyan :)

manna113
manna113 cs, 2011-01-20 09:40

Kösz Dixy, kedves vagy de kicsit sokba kerülne Neked.:) Asszem megprobälom szodabikarbonäval, majd elmondom hogy sikerült.
Üdv: manna113

liener
liener p, 2010-03-19 20:46

Sziasztok! hanem kapok szalakálit, sütőpor,vagy szódabikarbóna is jó??
üdv mindenkinek!

Gargoyle
P. / Gargoyle p, 2010-03-19 20:56

A szalalkáli helyett régen is a szódabikarbónát használták. Használd nyugodtan.

Geleva
Geleva / Geleva h, 2010-03-08 13:40

Kedves Látogató!

Én is szoktam ilyen sajtosrudat csinálni, azért válaszolhatok neked meggyőződéssel.
Nem, nem kell felfuttatni csak jól elkeverni a liszttel.
Ahogy a receptküldő is írta.
Üdv:
Geleva

1268