r
Nosalty Logó

Narancsos cikóriasálata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Narancsos cikóriasálata
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    443 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 552 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cikória külső leveleit eltávolítjuk, az alsó részt levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kivágjuk a torzsáját. Körülbelül 1 órát forró vízben áztatjuk. Majd lecsepegtetjük és leveleire szedjük.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  3. A dresszinghez az összes hozzávalót simára keverjük. Ízesíthetjük frissen préselt narancslével és narancshéjjal.
  4. A cikórialeveleket és a narancsfiléket összevegyítjük a dresszinggel, majd salátás tányérra rakjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10377
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cikoriát azért áztatom forró vízbe, mert elvesz a keserűségéből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!