Nápolyi pizza- Pizza 19. recept

Nápolyi pizza- Pizza 19.
Nápolyi pizza- Pizza 19.
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus recept.
Még az otthoni sütőben is élvezhetőbb pizzát készíthetünk, mint amilyenekkel sok helyütt találkozni lehet.
Ha tehetjük, inkább készítsük el pizzánkat magunk, ott nincs tévedés, és legalább tudjuk, mi van rajta, mit eszünk meg.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

ajánlat

Legjobb baráti összejövetelekre vacsora helyett, vagy egyszerűen kedvünk szerint.
Ha a pizzagolyókat megkenjük egy kevés olajjal, és fóliával letakarjuk, hűtőben tárolva még két napig felhasználhatjuk.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős szalámis pizza, pizza nápolyi módra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes, és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.) Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  2. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  3. A feltétet (kolbászt) szeleteljük vékonyra (szeletelőgép hiányában célszerű szeletelve megvásárolni), a mozzarellát reszeljük le.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmefelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük tetejére a feltéteket és süssük a sütő legmagasabb fokozatán pirosra.
  6. Azonnal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 310°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 17 044
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
165 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nofish
nofish / nofish k, 2017-03-14 09:13

Szuper a recept, tegnap másodszorra készítettem el és fantasztikus lett a tészta :) Köszi!

1270