Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi pizza- Pizza 19.

Nápolyi pizza- Pizza 19.
Nápolyi pizza- Pizza 19.
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus recept.
Még az otthoni sütőben is élvezhetőbb pizzát készíthetünk, mint amilyenekkel sok helyütt találkozni lehet.
Ha tehetjük, inkább készítsük el pizzánkat magunk, ott nincs tévedés, és legalább tudjuk, mi van rajta, mit eszünk meg.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

ajánlat

Legjobb baráti összejövetelekre vacsora helyett, vagy egyszerűen kedvünk szerint.
Ha a pizzagolyókat megkenjük egy kevés olajjal, és fóliával letakarjuk, hűtőben tárolva még két napig felhasználhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes, és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.) Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  2. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  3. A feltétet (kolbászt) szeleteljük vékonyra (szeletelőgép hiányában célszerű szeletelve megvásárolni), a mozzarellát reszeljük le.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmefelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük tetejére a feltéteket és süssük a sütő legmagasabb fokozatán pirosra.
  6. Azonnal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 310°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 18 400
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős szalámis pizza, pizza nápolyi módra

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nofish
nofish / nofish Tue, 2017-03-14 09:13

Szuper a recept, tegnap másodszorra készítettem el és fantasztikus lett a tészta :) Köszi!

1270
finomliszt 500 g
víz 0.25 l
élesztő 10 g
15 g
cukor 5 g
olívaolaj 50 ml
csípős kolbász 150 g
mozzarella 450 g
fekete olajbogyó 200 g
paradicsom 400 g
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 3 levél
olívaolaj 50 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint