Mirinda szelet recept

Kalória?
Mirinda szelet
Mirinda szelet
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Célszerű a hűtőben tárolni, mert a vajas krém megolvadhat, így csak tálaláskor vegyük ki a hűtőből és akkor szeleteljük.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

narancsos szelet, Fanta szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, amivel egyneművé keverjük, majd beletesszük a citromhéjat.  A sütőport elkeverjük a liszttel, amit a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverünk, végül belehintjük a kakaóport is. A masszát egy 24 x 40 cm-es, magasabb falú, kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
  2. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!), majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a kis citromlét is. A tepsiben kihűlt tészta tetejére kenjük.
  4. A felezett őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, majd a túrókrém tetejére ráfektetjük.
  5. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Még melegen a barackos túrókrém tetejére öntjük, elengyengetjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy a vajas túrókrém megdermedjen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 141 871
elküldve: 18
receptkönyben: 983
elkészítve: 35/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (62)

Tunder70
Tunder70 / Tunder70 v, 2013-04-07 13:40

Szia Kriszti!

Húsvétkor készítettem el a mirindás sütidet.Mindent úgy csináltam, ahogy leírtad.Kifogástalan lett! Nagyon ízlett a családomnak, ez egy ünnepi sütink lesz ezután. Egyedül az őszibarackot hagytam ki belőle. Köszönöm.

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti v, 2013-04-07 18:47

Szia!

Örülök, hogy ízlett a családnak :)....húsvétkor ismét megcsináltam, csak málnás üdítővel, így most piros tetővel díszelgett a sütistálon
üdv.
Kriszti

Zvezda
Zvezda / Zvezda k, 2013-03-26 16:23

Nagyon jó a túrókrém és a narancsos puding receptje, kicsit egyszerűbb sütialapra készítettem, de isteni finom lett! Köszönöm szépen!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 v, 2012-04-08 14:15

Valahol megvolt nekem is a recept, de nem volt időm keresgélni. Régebben többször sütöttem, de utána inkább az újabb és újabb receptek kipróbálásával voltam elfoglalva... Most viszont erre esett a választásom, láttam hogy egyik hozzászóló szerint "szar" s tésztája... Szerintem nagyon finom lett, mint a tésztája, mint a krém, és a máz. Bár annyit változtattam rajta, hogy csak fél margarinnal csináltam, és a túrótöltelékbe mazsolát is tettem, illetve elhagytam az őszibarackot. Finom lett.
Kellemes ünnepeket!
Scarlett

inori
inori szo, 2012-04-07 18:05

szia, nálunk is családi recept volt ez a finom süti, csak mivel elköltöztem... :).
a fenti recept nagyon közel áll az eredetihez, ezért ez alapján készítettem el, nagyon finom lett. Köszi. (csak a margarin mennyiségét kb. feleztem, mert nem szeretjük ha kiérződik az íze).

Roni
Roni p, 2012-01-13 21:38

Ma a lányom kívánságára megsütöttem ezt a finom sütit.....fenomenális!!!!! Köszönöm a receptet!!

szilvicicush
szilvicicush k, 2012-01-03 16:55

Szia!
A Kedvesem kérte Tőlem, hogy csináljam meg neki ezt a sütit, és ezt a receptet választottam. Nem csalódtam! :) Minden remekül sikerült, habár ez volt az első teljesen önállóan elkészített süteményem! Köszönöm a receptet! Aki szerint rossz, az valamit elszúrt ;)

bringu
bringu k, 2011-12-20 21:37

szia!csak annyit szeretnék kérdezni hogy lehet az én hibám,de nem látom sehol mennyi üditö kell bele...:)segitenél?:)köszönöm:)

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti sze, 2011-12-21 19:05

szia...a hozzávalók a bevonathoz címszónál van, ott esetleg még látod miből mennyi......de természetesen segítek....8 dl szénsavas üdítő szükséges
szép napot, üdv.
Kriszti

Alexa1886
Alexa1886 cs, 2011-12-08 19:51

Kedves Kriszti,
elkészítettem és nagyon finom lett, köszönöm!

maci0601
maci0601 h, 2011-11-28 19:52

sziasztok neki állok megcsinálni ezt a süteményt de annyit szeretnék kérdezni hogy a pudingot rendesen csináljam meg és úgy higitsam fel üditővel vagy a pudingot azt hogyan készítsem el?:)

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti k, 2011-11-29 23:56

Maci!

A pudingot az üdítővel kell elkészíteni, egy kis kevergetés utána elkezd sűrűsödni, ne add fel......5. pont a leírásban....sok sikert, üdv, Kriszti

felhomc
felhomc cs, 2011-11-10 14:11

Szia,én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ennek a sütinek a tetejét csak szénsavas italból lehet elkészíteni ,vagy jó másból is.

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti szo, 2011-11-12 09:38

szép napot, szia

Hát ez érdekes kérdés, én még sosem csináltam másból, csak szénsavasból ehhez a süteményhez, viszont csináltam már meggyzselét feketeerdő tortához, és ott a meggy levét kell összekeverni pudinggal, cukorral, utána bele a meggydarabok...az eredmény ugyan ilyen zselé, mint ennek a sütinek a tetején...úgyhogy elméletileg gyümölcsléből is elkészíthető.

Kovács Ági
Kovács Ági k, 2011-09-20 14:46

Már rég óta ismerem ezt a sütit, évekkel ezelőtt megsütöttem, de nem találtam a leírását a receptjeim közt. Ezért ma, e recept alapján sütöttem meg és nagyon jól sikerült, finom lett. A kis lányaimnak is nagyon ízlett. Köszönöm!!!

Velvet713
KZsófi / Velvet713 szo, 2011-09-17 12:15

Szia!

Tegnap megcsináltuk párommal!
Nem érdekel ki mit kritizál a recepten, ez egyszerűen fenomenális volt!!!!

pocorgo
pocorgo h, 2011-09-12 16:58

Isteni ez a süti nem bírtam abba hagyni az evését, tökéletes recept, én Lidl-s narancs üditővel csináltam, annak annyira erőteljes az íze, szuper lett!!!!

NKrisztina
NKrisztina p, 2011-09-02 19:24

Kedves Kriszti!megcsináltam a mirinda szeletet a recepted alapján,és egyszerűen fantasztikus lett!köszönöm neked ezt a szuper receptet!kipróbálom a többit is!

szoszibaba
szoszibaba cs, 2011-08-25 17:13

es az enyem is kesz! nagyon fini lett, pont igy nez ki, mint a kepeden :P
es nem is volt olyan bonyolult mint gondoltam:)
28 cm-es tortaformaban sutottem, nagyon szupi lett! sot meg lehet h sok is volt a tesztaja, de ennyi es ilyen reteghez kell is! ;)
koszi!!

ui: ja es a barackot kihagytam, igy is isteni lett :P

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti p, 2011-08-12 17:15

Aranyosak vagytok, köszönöm szépen....hétvégén most a feketeerdő tortát és tejfölös-joghurtos-kekszes sütit fogok gyártani...szülinapra, ha sikerül majd felrakom...szép napot

üdv.
Kriszti

lina912
lina912 p, 2011-08-12 12:32

Kedves Kriszti!
Elkészítettem a receptet már jó párszor!Isteni finom!Csináltam már Kiwis tetejűt,epreset,málnásat,barackosat,sőt kipróbáltam Colával csokis pudinggal is,de számomra a legfinomabb a zöld almás volt!Próbáljátok ki!Nagyon fincsi!Köszi a receptet.

Koszider
koszider / Koszider v, 2011-07-24 19:18

Kedves Kriszti!
Miután én (majdnem) hajszálpontosan így készítem, és épp most lettem vele kész, elmondhatom, hogy a recepted tökéletes! A tésztájának a világon semmi baja, finom, kesernyés kakaós piskóta. Az olajtól nyers állapotban ragadós lehet, de ez senkit ne tántorítson el, kisülve tökéletes. (A kakaóport én előzőleg a liszttel vegyítem el, de ez részletkérdés.)
Mindössze annyi érdemi eltérés van a tiéd és az enyém között, hogy én nem szénsavas, hanem rostos narancsléből csinálom a zselét a tetejére. Ami egyébként nagyon finom és látványos. Ebből rendes adag lesz, de még így sem tart sokáig. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, mert egyszerű, elronthatatlan, de mégis hatásos!
Koszider

kovesine
kovesine / kovesine v, 2011-02-13 01:30

A süti ma este elkészült. A tetejétől kicsit tartottam, mivel az üdítővel még nem próbáltam ki a pudingport. Viszont most azon gondolkodtam, hogy más sütinél is ki lehetne próbálni ezt a zselés módszert.
Mivel nekem csak köztes tepsijeim vannak, az a méret amit ítál nincsen nekem, így maradt a nagyobb tepsi sütőm. Így kicsit laposabb tésztával készült el, nekem nem lesz olyan magas a sütim.

barnamargo
margóci / barnamargo p, 2011-01-07 11:23

Sziasztok!

Az én régi kézzel írott receptes füzetemben ÜDITŐ szelet a neve és Fanta colával készült.

Üzenem a kedves mamitikának, próbálja ki mégegyszer, hátha üdébb, frissebb lesz a gondolkodásmódja tőle.

Egyébként nagyon jó a fotó is. Gr.

BubuBoci
BubuBoci h, 2010-11-01 23:35

Ma megcsináltam ezt a sütit, órákkal ezelőtt már alig volt belőle. Pedig jó nagy az a tepsi. :D Gyönyörű lett, a tésztája pedig egyenesen tökéletes! Finom, nem túl édes, könnyű és jó puha. Mostantól ezt fogom használni minden sütimhez!! (Pl.: kakaó nélkül dióval, vagy minden nélkül + liszttel kiegészítve... Lehet variálni.) Naggyon köszi ezt a receptet! Jó sütögetést!

Üdv, Niky

laraed
Edit / laraed cs, 2010-10-21 15:05

Most látom , hogy oda irta a recept feltevője , hogy 24x40cm tepsibe rakta . :))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed cs, 2010-10-21 15:03

Én az úgynevezett gáztepsiben szoktam sütni ami kb 35x 40 cm -es

kankaleen
Bloemcake / kankaleen cs, 2010-10-21 14:11

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, ez a tészta mekkora tepsire van kitalálva? A kisebben vagy a nagyobban süssem inkább? Előre is köszi!

Miggy
Bloemcake / Miggy szo, 2010-09-11 17:54

Nem próbálta valaki már, hogy Rama helyett 2dl keményre vert tejszínt tesz bele? Mostanában én helyettesítem az ilyen Ramás sütikben a zsiradékot tejszínnel és sokkal könnyebb és finomabb! Igaz cseppet drágább is...

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 v, 2012-04-08 10:16

Szia! Bár nem mai a bejegyzés, de miért ne lehetne felver tejszínnel csinálni? Úgy a tölteléke inkább túrótortáéra fog emlékeztetni, ami nagyon finom, ha nem növényi "tejszínt" használsz kevés vízben feloldott zselatint tegyél bele!

banfi valeria
Bloemcake / banfi valeria szo, 2010-08-28 20:26

A legelső hozzászólónak,ha ennyire muja vagy miért nem csinálod piskótatésztával,én is azzal szoktam csinálni,na nem azért mert muja vagyok ,azért mert a családom azzal szeretik,de különben én a te helyedbe lennék nem tenném publikussá,/mégegyszer nincs kedvem leírni azt a szót/.É már nem egyszer csináltam ezt a receptet mert a lányom kedvence.Minden ami szelés az jöhet nála.

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti k, 2010-08-17 08:00

Örülök, hogy ízlett :)))

...és lehet játszani a színekkel, gyümölcsökkel.....esetleg eperrel és piros színű szénsavas üdítővel, vagy kiwi zöldszínű üdítő...szóval lehet variálni, évszaktól, kedvtől függően :))

további jó sütögetést, és szép napot, üdv.
Kriszti

Vittoria19
Bloemcake / Vittoria19 h, 2010-08-16 19:58

Szia! :)

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Gyönyörű lett a süti és ami még fontosabb hogy rendkívül finom! :) Igaz a túrókrém önmagában is nagyon fogyott... hihi
Eddig mindig csak könnyű receptekkel próbálkoztam, mint a muffinok - sós, édes - meg ilyen egyszerű főétel félék, aztán ma délután azt mondtam na most megpróbálom a mirindás sütit merthogy olyan rég ettünk. Először azt hittem nehezebb lesz, valamiért az volt bennem, aztán puff... hirtelen ott van előttem a kész süti... ;) Köszönöm a receptet! Biztos hogy máskor is előveszem majd. :)
Üdv.:
Tory

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti v, 2010-07-18 08:32

Szia Melus!

Köszönöm a hozzászólásodat, és örülök, hogy te is sütirajongók táborába tartozol :))...nálam is gyerekkori kedvenc és az én lányom is imádja, pici kora óta. Az meg, hogy valakinek nem ízlik, hát ne süsse és ne egye...nem erőszak a disznótor :))...szép napod, üdv.
Kriszti

melus2727
melus2727 szo, 2010-07-17 13:51

Kedves Kriszti!
Ez a recept egyszerűen szuper.
Gyerek koromban ettem ilyet kb.14 éve,az íze most is ugyanolyan mint akkor.
Kicsit dejavu érzésem volt.: )
Elkészítettem a családomnak ,és mind egy szemig elfogyott.
Nem lehet belőle eleget sütni,annyira nagy sikere volt.
Köszönöm!

Kedves "kritikus" hozzászóló!Már a 4 éves fiam is tudja hogy ételre nem mondunk olyat hogy sz..!
Bár ez inteligencia kérdése!

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti p, 2010-06-18 18:30

Kedves Aryan.W...köszönöm a véleményed :)...tényleg szereti az én baráti,családi, ismerősi körömből is mindenki.
Kíváncsisággal várom az almás receptedet...és jöhet a többi is :)

további szép napot, és jó főzőcskézést,
Kriszti

Aryan.W.
Bloemcake / Aryan.W. p, 2010-06-18 13:36

Sziasztok. Te jóóó ég! Mi az, hogy szar. Jól képen kellene törölni azt a hozzászólót. Én egy 24 éves srác vagyok. Először ezt a sütit 18 évesen csináltam meg. Minden tökéletesen sikerült. Bár nekem a receptben anno egy egész "Rama" volt (nem tudom, hogy hány dkg egy kocka), de én sokalltam, ezért csak egy felet raktam a túróhoz. Tökéletesre sikerült minden! A szomszédasszonyaim felfalták, és azóta is zaklatnak, hogy ha megyek haza Magyarországra csináljak megint! :D Én a túróhoz szoktam tenni egy kis rumban áztatott mazsolát, a zselatinos részbe pedig mandarint szoktam rakni. Amikor megszilárdul, olyan mintha egy profi csinálta volna. Nem tudom, hogy fent van e itt a recept, mert most találtam meg ezt az oldalt, de fel fogom tenni a "almás krémes" receptjét. Az egy Isten nyalánkság! Aki meg azt mondja egy akármilyen kajára, hogy "SZAR", az gondolkodjon el rajta, hogy lehet hogy nem a sütőjével van a baj, hanem ő a béna, hogy egy ilyen egyszerű süteményt képes elrontani! laraed: egy linket be tudsz dobni ide, hogy megnézhessem a muffinjaidat? :D Köszönöm! Jó sütögetést!

Gargoyle
P. / Gargoyle p, 2010-06-18 14:25

Oh, nincs veszve a világ! Férfiember, fiatal és főz. :-)))
Nem főzöl nekünk?
Üdv:
AzEszter

YKata
YKata szo, 2010-04-03 22:07

A sütemény fullextra! :) Bár az elején picit megijedtem, mert amikor kivettem a sütőből a tésztát hűlni, totál összeesett, szegény nagyon rosszul nézett ki. De aztán a végére egy kisebb "csoda" bontakozott ki belőle. Köszönöm!!!!!! :)

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti h, 2010-04-05 12:10

Szia Kata! :)

Örülök, hogy sikerrel jártál és elnyerte a tetszésedet. További szép napot, és kellemes ünnepeket.

üdv.

Kriszti

laraed
Edit / laraed cs, 2010-05-13 08:12

Kedves Kriszti ! Felraktam a Mirindás muffint és már meg is jelent :))) Üdv Edit

YKata
YKata p, 2010-04-02 14:05

Köszönöm a tanácsokat és az isteni receptet! Neked is hasonló jókat kívánok! :)

YKata
YKata p, 2010-04-02 12:26

Még egy utolsó kérdésem lenne (délután állok neki a sütésnek). :) Milyen cukrot használjak a tésztához, a krémhez és a bevonathoz? Van itthon por- és kristálycukor is bőven, de elég tanácstalan vagyok, hogy melyik részbe melyiket tegyem. Üdv.: Kata

laraed
Edit / laraed p, 2010-04-02 12:36

Kedves YKata! A krémhez csak a porcukor jó, de a tésztához jó a kristálycukor is.Tehát a tésztához és a bevonathoz kristálycukrot használj , de a krémet csak porcukorral csináld:)))) Kellemes sütögetést és kellemesebb ünnepeket kívánok!! Na és sok locsolót:)))) Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

-40 kg, fokozatosan: ez Szilvi története
-40 kg, fokozatosan: ez Szilvi története
Szilvi kitartó munkával igen nagy túlsúlytól szabadult meg. Életmódváltásában rendíthetetlen és még élvezi is!
31 étel, amit júliusban kell megfőznöd!
31 étel, amit júliusban kell megfőznöd!
Júliusban beköszöntött az igazi nyári meleg, és ezzel együtt eljött a lédús, szomjoltó zöldségek és gyümölcsök ideje is. Válogass a piacon, - és receptjeink közül kedvedre!
722