r
Nosalty Logó

Mirinda szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Mirinda szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5756 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8516.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    444 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2283 micro
Összesen 5756 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, amivel egyneművé keverjük, majd beletesszük a citromhéjat. A sütőport elkeverjük a liszttel, amit a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverünk, végül belehintjük a kakaóport is. A masszát egy 24 x 40 cm-es, magasabb falú, kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
  2. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!), majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a kis citromlét is. A tepsiben kihűlt tészta tetejére kenjük.
  4. A felezett őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, majd a túrókrém tetejére ráfektetjük.
  5. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Még melegen a barackos túrókrém tetejére öntjük, elengyengetjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy a vajas túrókrém megdermedjen.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 271
  • Össznézettség: 224413
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Célszerű a hűtőben tárolni, mert a vajas krém megolvadhat, így csak tálaláskor vegyük ki a hűtőből és akkor szeleteljük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek