Mirinda szelet recept

1 adag
722
kcal
Mirinda szelet
Mirinda szelet
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Célszerű a hűtőben tárolni, mert a vajas krém megolvadhat, így csak tálaláskor vegyük ki a hűtőből és akkor szeleteljük.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

narancsos szelet, Fanta szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, amivel egyneművé keverjük, majd beletesszük a citromhéjat.  A sütőport elkeverjük a liszttel, amit a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverünk, végül belehintjük a kakaóport is. A masszát egy 24 x 40 cm-es, magasabb falú, kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
  2. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!), majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a kis citromlét is. A tepsiben kihűlt tészta tetejére kenjük.
  4. A felezett őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, majd a túrókrém tetejére ráfektetjük.
  5. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Még melegen a barackos túrókrém tetejére öntjük, elengyengetjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy a vajas túrókrém megdermedjen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 130 477
elküldve: 16
receptkönyben: 952
elkészítve: 31/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (62)

Tunder70
Tunder70v, 2013-04-07 13:40

Szia Kriszti!

Húsvétkor készítettem el a mirindás sütidet.Mindent úgy csináltam, ahogy leírtad.Kifogástalan lett! Nagyon ízlett a családomnak, ez egy ünnepi sütink lesz ezután. Egyedül az őszibarackot hagytam ki belőle. Köszönöm.

SzKriszti
SzKrisztiv, 2013-04-07 18:47

Szia!

Örülök, hogy ízlett a családnak :)....húsvétkor ismét megcsináltam, csak málnás üdítővel, így most piros tetővel díszelgett a sütistálon
üdv.
Kriszti

Zvezda
Zvezdak, 2013-03-26 16:23

Nagyon jó a túrókrém és a narancsos puding receptje, kicsit egyszerűbb sütialapra készítettem, de isteni finom lett! Köszönöm szépen!

scarlett69
scarlett69v, 2012-04-08 14:15

Valahol megvolt nekem is a recept, de nem volt időm keresgélni. Régebben többször sütöttem, de utána inkább az újabb és újabb receptek kipróbálásával voltam elfoglalva... Most viszont erre esett a választásom, láttam hogy egyik hozzászóló szerint "szar" s tésztája... Szerintem nagyon finom lett, mint a tésztája, mint a krém, és a máz. Bár annyit változtattam rajta, hogy csak fél margarinnal csináltam, és a túrótöltelékbe mazsolát is tettem, illetve elhagytam az őszibarackot. Finom lett.
Kellemes ünnepeket!
Scarlett

inori
inoriszo, 2012-04-07 18:05

szia, nálunk is családi recept volt ez a finom süti, csak mivel elköltöztem... :).
a fenti recept nagyon közel áll az eredetihez, ezért ez alapján készítettem el, nagyon finom lett. Köszi. (csak a margarin mennyiségét kb. feleztem, mert nem szeretjük ha kiérződik az íze).

Roni
Ronip, 2012-01-13 21:38

Ma a lányom kívánságára megsütöttem ezt a finom sütit.....fenomenális!!!!! Köszönöm a receptet!!

szilvicicush
szilvicicushk, 2012-01-03 16:55

Szia!
A Kedvesem kérte Tőlem, hogy csináljam meg neki ezt a sütit, és ezt a receptet választottam. Nem csalódtam! :) Minden remekül sikerült, habár ez volt az első teljesen önállóan elkészített süteményem! Köszönöm a receptet! Aki szerint rossz, az valamit elszúrt ;)

picibaba9191
picibaba9191p, 2011-12-23 20:33

Szia! Mi is megcsináltuk, de a krémnek nagyon vaj íze lett és nem ízlik. Pedig úgy csináltuk ahogy le van írva :(

bringu
bringuk, 2011-12-20 21:37

szia!csak annyit szeretnék kérdezni hogy lehet az én hibám,de nem látom sehol mennyi üditö kell bele...:)segitenél?:)köszönöm:)

SzKriszti
SzKrisztisze, 2011-12-21 19:05

szia...a hozzávalók a bevonathoz címszónál van, ott esetleg még látod miből mennyi......de természetesen segítek....8 dl szénsavas üdítő szükséges
szép napot, üdv.
Kriszti

Alexa1886
Alexa1886cs, 2011-12-08 19:51

Kedves Kriszti,
elkészítettem és nagyon finom lett, köszönöm!

maci0601
maci0601h, 2011-11-28 19:52

sziasztok neki állok megcsinálni ezt a süteményt de annyit szeretnék kérdezni hogy a pudingot rendesen csináljam meg és úgy higitsam fel üditővel vagy a pudingot azt hogyan készítsem el?:)

SzKriszti
SzKrisztik, 2011-11-29 23:56

Maci!

A pudingot az üdítővel kell elkészíteni, egy kis kevergetés utána elkezd sűrűsödni, ne add fel......5. pont a leírásban....sok sikert, üdv, Kriszti

felhomc
felhomccs, 2011-11-10 14:11

Szia,én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ennek a sütinek a tetejét csak szénsavas italból lehet elkészíteni ,vagy jó másból is.

SzKriszti
SzKrisztiszo, 2011-11-12 09:38

szép napot, szia

Hát ez érdekes kérdés, én még sosem csináltam másból, csak szénsavasból ehhez a süteményhez, viszont csináltam már meggyzselét feketeerdő tortához, és ott a meggy levét kell összekeverni pudinggal, cukorral, utána bele a meggydarabok...az eredmény ugyan ilyen zselé, mint ennek a sütinek a tetején...úgyhogy elméletileg gyümölcsléből is elkészíthető.

Kovács Ági
Kovács Ágik, 2011-09-20 14:46

Már rég óta ismerem ezt a sütit, évekkel ezelőtt megsütöttem, de nem találtam a leírását a receptjeim közt. Ezért ma, e recept alapján sütöttem meg és nagyon jól sikerült, finom lett. A kis lányaimnak is nagyon ízlett. Köszönöm!!!

Velvet713
Velvet713szo, 2011-09-17 12:15

Szia!

Tegnap megcsináltuk párommal!
Nem érdekel ki mit kritizál a recepten, ez egyszerűen fenomenális volt!!!!

pocorgo
pocorgoh, 2011-09-12 16:58

Isteni ez a süti nem bírtam abba hagyni az evését, tökéletes recept, én Lidl-s narancs üditővel csináltam, annak annyira erőteljes az íze, szuper lett!!!!

NKrisztina
NKrisztinap, 2011-09-02 19:24

Kedves Kriszti!megcsináltam a mirinda szeletet a recepted alapján,és egyszerűen fantasztikus lett!köszönöm neked ezt a szuper receptet!kipróbálom a többit is!

szoszibaba
szoszibabacs, 2011-08-25 17:13

es az enyem is kesz! nagyon fini lett, pont igy nez ki, mint a kepeden :P
es nem is volt olyan bonyolult mint gondoltam:)
28 cm-es tortaformaban sutottem, nagyon szupi lett! sot meg lehet h sok is volt a tesztaja, de ennyi es ilyen reteghez kell is! ;)
koszi!!

ui: ja es a barackot kihagytam, igy is isteni lett :P

SzKriszti
SzKrisztip, 2011-08-12 17:15

Aranyosak vagytok, köszönöm szépen....hétvégén most a feketeerdő tortát és tejfölös-joghurtos-kekszes sütit fogok gyártani...szülinapra, ha sikerül majd felrakom...szép napot

üdv.
Kriszti

lina912
lina912p, 2011-08-12 12:32

Kedves Kriszti!
Elkészítettem a receptet már jó párszor!Isteni finom!Csináltam már Kiwis tetejűt,epreset,málnásat,barackosat,sőt kipróbáltam Colával csokis pudinggal is,de számomra a legfinomabb a zöld almás volt!Próbáljátok ki!Nagyon fincsi!Köszi a receptet.

Koszider
Kosziderv, 2011-07-24 19:18

Kedves Kriszti!
Miután én (majdnem) hajszálpontosan így készítem, és épp most lettem vele kész, elmondhatom, hogy a recepted tökéletes! A tésztájának a világon semmi baja, finom, kesernyés kakaós piskóta. Az olajtól nyers állapotban ragadós lehet, de ez senkit ne tántorítson el, kisülve tökéletes. (A kakaóport én előzőleg a liszttel vegyítem el, de ez részletkérdés.)
Mindössze annyi érdemi eltérés van a tiéd és az enyém között, hogy én nem szénsavas, hanem rostos narancsléből csinálom a zselét a tetejére. Ami egyébként nagyon finom és látványos. Ebből rendes adag lesz, de még így sem tart sokáig. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, mert egyszerű, elronthatatlan, de mégis hatásos!
Koszider

kovesine
kovesinev, 2011-02-13 01:30

A süti ma este elkészült. A tetejétől kicsit tartottam, mivel az üdítővel még nem próbáltam ki a pudingport. Viszont most azon gondolkodtam, hogy más sütinél is ki lehetne próbálni ezt a zselés módszert.
Mivel nekem csak köztes tepsijeim vannak, az a méret amit ítál nincsen nekem, így maradt a nagyobb tepsi sütőm. Így kicsit laposabb tésztával készült el, nekem nem lesz olyan magas a sütim.

barnamargo
barnamargop, 2011-01-07 11:23

Sziasztok!

Az én régi kézzel írott receptes füzetemben ÜDITŐ szelet a neve és Fanta colával készült.

Üzenem a kedves mamitikának, próbálja ki mégegyszer, hátha üdébb, frissebb lesz a gondolkodásmódja tőle.

Egyébként nagyon jó a fotó is. Gr.

SzKriszti
SzKrisztik, 2010-11-02 00:48

Egészségetekre, örülök,hogy ízlett :))...köszi

szép napot,üdv
Kriszti

BubuBoci
BubuBocih, 2010-11-01 23:35

Ma megcsináltam ezt a sütit, órákkal ezelőtt már alig volt belőle. Pedig jó nagy az a tepsi. :D Gyönyörű lett, a tésztája pedig egyenesen tökéletes! Finom, nem túl édes, könnyű és jó puha. Mostantól ezt fogom használni minden sütimhez!! (Pl.: kakaó nélkül dióval, vagy minden nélkül + liszttel kiegészítve... Lehet variálni.) Naggyon köszi ezt a receptet! Jó sütögetést!

Üdv, Niky

laraed
laraedcs, 2010-10-21 15:05

Most látom , hogy oda irta a recept feltevője , hogy 24x40cm tepsibe rakta . :))) Üdv Edit

laraed
laraedcs, 2010-10-21 15:03

Én az úgynevezett gáztepsiben szoktam sütni ami kb 35x 40 cm -es

kankaleen
kankaleencs, 2010-10-21 14:11

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, ez a tészta mekkora tepsire van kitalálva? A kisebben vagy a nagyobban süssem inkább? Előre is köszi!

Miggy
Miggyszo, 2010-09-11 17:54

Nem próbálta valaki már, hogy Rama helyett 2dl keményre vert tejszínt tesz bele? Mostanában én helyettesítem az ilyen Ramás sütikben a zsiradékot tejszínnel és sokkal könnyebb és finomabb! Igaz cseppet drágább is...

scarlett69
scarlett69v, 2012-04-08 10:16

Szia! Bár nem mai a bejegyzés, de miért ne lehetne felver tejszínnel csinálni? Úgy a tölteléke inkább túrótortáéra fog emlékeztetni, ami nagyon finom, ha nem növényi "tejszínt" használsz kevés vízben feloldott zselatint tegyél bele!

banfi valeria
banfi valeria szo, 2010-08-28 20:26

A legelső hozzászólónak,ha ennyire muja vagy miért nem csinálod piskótatésztával,én is azzal szoktam csinálni,na nem azért mert muja vagyok ,azért mert a családom azzal szeretik,de különben én a te helyedbe lennék nem tenném publikussá,/mégegyszer nincs kedvem leírni azt a szót/.É már nem egyszer csináltam ezt a receptet mert a lányom kedvence.Minden ami szelés az jöhet nála.

SzKriszti
SzKrisztik, 2010-08-17 08:00

Örülök, hogy ízlett :)))

...és lehet játszani a színekkel, gyümölcsökkel.....esetleg eperrel és piros színű szénsavas üdítővel, vagy kiwi zöldszínű üdítő...szóval lehet variálni, évszaktól, kedvtől függően :))

további jó sütögetést, és szép napot, üdv.
Kriszti

Vittoria19
Vittoria19h, 2010-08-16 19:58

Szia! :)

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Gyönyörű lett a süti és ami még fontosabb hogy rendkívül finom! :) Igaz a túrókrém önmagában is nagyon fogyott... hihi
Eddig mindig csak könnyű receptekkel próbálkoztam, mint a muffinok - sós, édes - meg ilyen egyszerű főétel félék, aztán ma délután azt mondtam na most megpróbálom a mirindás sütit merthogy olyan rég ettünk. Először azt hittem nehezebb lesz, valamiért az volt bennem, aztán puff... hirtelen ott van előttem a kész süti... ;) Köszönöm a receptet! Biztos hogy máskor is előveszem majd. :)
Üdv.:
Tory

SzKriszti
SzKrisztiv, 2010-07-18 08:32

Szia Melus!

Köszönöm a hozzászólásodat, és örülök, hogy te is sütirajongók táborába tartozol :))...nálam is gyerekkori kedvenc és az én lányom is imádja, pici kora óta. Az meg, hogy valakinek nem ízlik, hát ne süsse és ne egye...nem erőszak a disznótor :))...szép napod, üdv.
Kriszti

melus2727
melus2727szo, 2010-07-17 13:51

Kedves Kriszti!
Ez a recept egyszerűen szuper.
Gyerek koromban ettem ilyet kb.14 éve,az íze most is ugyanolyan mint akkor.
Kicsit dejavu érzésem volt.: )
Elkészítettem a családomnak ,és mind egy szemig elfogyott.
Nem lehet belőle eleget sütni,annyira nagy sikere volt.
Köszönöm!

Kedves "kritikus" hozzászóló!Már a 4 éves fiam is tudja hogy ételre nem mondunk olyat hogy sz..!
Bár ez inteligencia kérdése!

SzKriszti
SzKrisztip, 2010-06-18 18:30

Kedves Aryan.W...köszönöm a véleményed :)...tényleg szereti az én baráti,családi, ismerősi körömből is mindenki.
Kíváncsisággal várom az almás receptedet...és jöhet a többi is :)

további szép napot, és jó főzőcskézést,
Kriszti

Aryan.W.
Aryan.W.p, 2010-06-18 13:36

Sziasztok. Te jóóó ég! Mi az, hogy szar. Jól képen kellene törölni azt a hozzászólót. Én egy 24 éves srác vagyok. Először ezt a sütit 18 évesen csináltam meg. Minden tökéletesen sikerült. Bár nekem a receptben anno egy egész "Rama" volt (nem tudom, hogy hány dkg egy kocka), de én sokalltam, ezért csak egy felet raktam a túróhoz. Tökéletesre sikerült minden! A szomszédasszonyaim felfalták, és azóta is zaklatnak, hogy ha megyek haza Magyarországra csináljak megint! :D Én a túróhoz szoktam tenni egy kis rumban áztatott mazsolát, a zselatinos részbe pedig mandarint szoktam rakni. Amikor megszilárdul, olyan mintha egy profi csinálta volna. Nem tudom, hogy fent van e itt a recept, mert most találtam meg ezt az oldalt, de fel fogom tenni a "almás krémes" receptjét. Az egy Isten nyalánkság! Aki meg azt mondja egy akármilyen kajára, hogy "SZAR", az gondolkodjon el rajta, hogy lehet hogy nem a sütőjével van a baj, hanem ő a béna, hogy egy ilyen egyszerű süteményt képes elrontani! laraed: egy linket be tudsz dobni ide, hogy megnézhessem a muffinjaidat? :D Köszönöm! Jó sütögetést!

Gargoyle
Gargoylep, 2010-06-18 14:25

Oh, nincs veszve a világ! Férfiember, fiatal és főz. :-)))
Nem főzöl nekünk?
Üdv:
AzEszter

SzKriszti
SzKrisztics, 2010-05-13 17:44

de kedves vagy, hogy szólsz :)...köszönöm szépen, üdv. Kriszti

YKata
YKataszo, 2010-04-03 22:07

A sütemény fullextra! :) Bár az elején picit megijedtem, mert amikor kivettem a sütőből a tésztát hűlni, totál összeesett, szegény nagyon rosszul nézett ki. De aztán a végére egy kisebb "csoda" bontakozott ki belőle. Köszönöm!!!!!! :)

SzKriszti
SzKrisztih, 2010-04-05 12:10

Szia Kata! :)

Örülök, hogy sikerrel jártál és elnyerte a tetszésedet. További szép napot, és kellemes ünnepeket.

üdv.

Kriszti

laraed
laraedcs, 2010-05-13 08:12

Kedves Kriszti ! Felraktam a Mirindás muffint és már meg is jelent :))) Üdv Edit

YKata
YKatap, 2010-04-02 14:05

Köszönöm a tanácsokat és az isteni receptet! Neked is hasonló jókat kívánok! :)

YKata
YKatap, 2010-04-02 12:26

Még egy utolsó kérdésem lenne (délután állok neki a sütésnek). :) Milyen cukrot használjak a tésztához, a krémhez és a bevonathoz? Van itthon por- és kristálycukor is bőven, de elég tanácstalan vagyok, hogy melyik részbe melyiket tegyem. Üdv.: Kata

laraed
laraedp, 2010-04-02 12:36

Kedves YKata! A krémhez csak a porcukor jó, de a tésztához jó a kristálycukor is.Tehát a tésztához és a bevonathoz kristálycukrot használj , de a krémet csak porcukorral csináld:)))) Kellemes sütögetést és kellemesebb ünnepeket kívánok!! Na és sok locsolót:)))) Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
Top 10 csirkés recept 200 kalória alatt
Top 10 csirkés recept 200 kalória alatt
Csirkehús - könnyen hozzáférhető, változatosan elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú alapanyag, nem véletlenül a kedvencetek. Íme 10 recept adagonként 200 kalória alatt!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
722