r
Nosalty Logó

Málnahabos pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Málnahabos pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    332.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    825 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 3805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy mélyebb tálban robotgéppel összekeverjük a cukrot és az olajat. Hozzászitáljuk a lisztet, és a darált mandulát, és azzal is eldolgozzuk. Melléütjük a tojást, beledolgozzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a kakaóport, elkeverjük. A kettőt összeöntjük, és vajazott-lisztezett formába öntjük.
  3. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
  4. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl.

A krémhez

  1. A málnát, a rumot és a mézet a joghurttal együtt pürésítjük.
  2. A hideg habtejszínt keményre verjük. Óvatosan beleforgatjuk a málnakrémet.
  3. A piskótát a poharak aljára morzsázzuk. Jöhet rá pár kanál málnahab, majd megint morzsa, és megint málnahab.
  4. A tetejére morzsázhatunk még piskótát, nyáron mentát, télen vagy ősszel mandulát és/ vagy mézet.
  5. Fél órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7135
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 29.

Ajánló

A krém nekem tökéletes állagú lett - habfixáló és zselatin nélkül is. Mindazonáltal nagyon sok függ a tejtermékek minőségétől, illetve attól, hogy mennyire vizes a gyümölcs. Ha szükséges, akkor keverhetünk bele pár kanál zselatint.  Én most úgy vettem, hogy a piskóta készen van hozzá - az idő így értendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy elrontott piskótám a mélyhűtőben, meg 3 váratlan vacsoravendégen - ez lett belőle. A recept abszolút csak ötletadó, bármilyen piskóta használható, sőt, morzsolt kekszet is bevethetünk. Ez igaz a krémre is - nekem málna volt a hűtőben, de akár almával vagy meggyel is elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!