r
Nosalty Logó

Mákos joghurtkocka citromöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos joghurtkocka citromöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 378 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 3026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 172 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 378 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatészta hozzávalóiból piskótát sütünk a levehető fémkocka keretben.
  2. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és amíg hűl, habbá verjük a tejszínt, majd a porcukorral összekevert joghurtba forgatjuk, belekeverjük a mákot, a citromhéjat, és hozzáadjuk a zselatint is.
  3. A tortaformát – immár a visszaillesztett fémkerettel együtt – tálcára tesszük, befújjuk a leválasztó spray-vel, majd beletöltjük a joghurtos masszát.
  4. Ezután megfogjuk a tálcát, és jól a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a formában a massza tömörödjön. Ez nagyon fontos lépés ennél a formánál, ha ezt valaki nem teszi meg, a kapott korpusz nem lesz szép, egyenletes, hanem buborékok fogják díszíteni.
  5. A formát tálcástól 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. A citromöntethez a két egész tojást jól elkeverjük a cukorral, csipet sóval, majd a citromok levével, lereszelt héjával, és gőz fölött addig kevergetjük, amíg szép egyenletes, sűrű masszát nem kapunk. A vajat a végén keverjük hozzá.
  7. Amikor már a massza megszilárdult, egy tálcára tesszük a piskótalapot, és arra borítjuk a joghurtos korpuszt.
  8. A jelölés mentén felvágjuk az egészet, és a kockák mélyedéseibe töltjük a citromkrémet.
  9. Apróra vágott citromszeletekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16607
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettem volna Zila formákat, és végül meg is kaptam.:)) Fantasztikus találmány, és nagyon gusztán lehet díszíteni!

Hozzávalók

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek