Mákos Duna-hullám recept

Mákos Duna-hullám
Mákos Duna-hullám
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől kaptam a receptet, de a leírás alapján macerásnak tűnt az elkészítés, meg itt Nosalty-n annyi, jobbnál jobb recept kerül feltöltésre, hogy egyszerűen csak most került sor az elkészítésére. De már tudom egyszerű elkészíteni, a családom pillanatok alatt pusztította el. Tehát még az asztalunkra fog kerülni máskor is, lehet hogy Húsvétkor? :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos Duna hullám, barackos-mákos kocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.
  3. A barackokat a tésztára rakjuk és előmelegített (175°C) sütőben sütjük. Tűpróba!
  4. A pudingport 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a pudingport, összeforraljuk, kihűtjük, a túróval összedolgozzuk. A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük.
  5. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. A csokit - vízgőz felett - 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk.
  7. Hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 70 320
elküldve: 130
receptkönyvben: 1 020
elkészítve: 25/61
Facebookon megjelent: 1

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
41 recept

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nusikezdi
Nusi Kezdi konyhaja / nusikezdi szo, 2015-03-28 23:45

Kedves scarlett 69
Napokban vettem "Máktölteléket " ez lenne a "25 dkg mák (darált, cukrozott)" ,én Erdélyben élek, Segesváron pontosabban és magyar termékek közt válogattam, darált mákot akartam venni , de mivel nem volt nálam a jó szemüvegem,csak mikor haza értem láttam hogy , vegyítve van búzadarával porcukorral stb. és megszeretnem sütni Húsvétra , ha tudnál segíteni előre is megköszönöm .

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 v, 2015-03-29 14:24

Szia Nusi!
Nem hinném h máktöltelékkel ne lehetne elkészíteni, én kb 5-5 dkg-mal csökkenteném a cukor és a liszt mértékét.
Remélem tudtam segíteni, várom a beszámolót az ünnepek után!
Kellemes Húsvétot kívánok!
Üdv: Scarlett

nusikezdi
Nusi Kezdi konyhaja / nusikezdi v, 2015-03-29 21:38

Köszönöm a tanácsodat, én is gondoltam ,de nem tudtam hogy a cukros mákos nem e az amit én vettem .Kipróbálom és megírom az eredményt .
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Üdv. Nusi

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 cs, 2013-09-26 18:40

Aranyos lett a videó :D Csak egy apróságot nem tartottatok be....
"A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük."
Scarlett

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 h, 2013-09-09 16:26

Köszönöm mindenkinek a bizalmat, és a sok-sok szavazatot! Igaz, "csak" második lettem, de lehetőséget kaptam a forgatásra, és megkapjuk a Sió gyümileveket is! Határtalan az örömöm! Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!
Scarlett

macska11
Sylvia / macska11 v, 2013-08-25 14:22

Szia ! Kipróbáltam a receptedet (köszi) - igaz, előtte végig olvastam a hozzászólókat és a válaszaidat, és arra jutottam, hogy nem szenvedek a tészta-szétválasztással, ha utána úgysem látszik a különbség (ráadásul jobban szeretjük a mákost :-) ), hanem az egészbe tettem a mákot. Kicsit féltem, hogy a friss baracktól nagyon elvizesedik a tészta, de egyáltalán nem, sőt a "lesüllyedés" is ideális volt - mivel nagyon szeretjük a barackot is, legközelebb nem méregetem az 1 kilót, hanem amennyi elfér. Tegnap csináltam, de szerintem mi sem fogjuk sokáig hűtőzni ! :-D

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 v, 2013-08-25 14:48

Nagyon-nagyon örülök, h kipróbáltad, és annak még jobban h jól sikerült és ízlik Nektek is! Csak azért "kell" ketté osztani a tésztát, h nevéhez hűen hullámos legyen, mint az eredeti, ahol barna-fehér tészta váltja egymást és meggyet szórunk bele. De, mint Te is tudod egy recept nem szentírás, sőt! Azt gondolom, h meggyel, körtével, banánnal is finom lehet, vagy akár a mák dióra cserélhető... végtelen lehetőségek vannak. :)
További szép hétvégét!
Scarlett

macska11
Sylvia / macska11 v, 2013-08-25 17:30

Nekem is volt egy "kis" hiányérzetem a hullámokkal kapcsolatban, de azt megoldottam azzal, hogy a csokiba húztam hullámokat :-D. Jól sikerült !
Jó ötlet, valószínűleg meggyel is meg fogom próbálni, mert az is nagy kedvencünk, és szerintem remekül illik ehhez a sütihez. Neked is további jó 7végét !

K_Atica01
Katica / K_Atica01 sze, 2013-08-21 09:55

Kedves Scarlett! Mint "nem kezdő" háziasszony,aki már 40 éve sütök,főzök, még nem tudtam így gyümölccsel kirakni egyetlen tésztám tetejét sem. Ez teljesen krémszerű állagot mutat a kép alapján.Ugyan is az egész gyümölcsnek meg van az a tulajdonsága,ha nem lisztezed be,teljesen vagy részben leül a tészta aljára. A héten lesütöm próba képen,mert nagyon érdekel a recept.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 szo, 2013-08-24 15:03

Szia!
Talán már el is készült a süti, remélem mindenkinek ízlett! (Én is úgy tanultam Nagymamámtól h a meggyes piskóta meggyét forgassuk át egy kevés lisztben, ezúttal a barackokat nem forgattam meg lisztben,valamennyire le is süllyedtek, de nem teljesen az aljára.)

oreganyo
oreganyo cs, 2013-08-15 05:55

Kedves Scarlett! kiváncsi voltam erre a mostanáig legtöbb szavazatot kapott receptre. A süti nem lehet rossz, de valami nem az igazi a leírás és a kép között. A kérdezőknek Te magad is kétféle képpen válaszolsz. Évamarianak azt írod, aki velem együtt hiányolja a világos tésztát, hogy a mákosra rakod a gyümölcsöt, Mézecskének pedig a válaszod, hogy a fehérre teszed, akkor most mi az igazság?
Itt kezdő fiatal háziasszonyok is vannak (nem rólam van szó), aki csak lát egy szép képet és szeretné megcsinálni a párjának, a sütemény recepteket pontosan kell leírni.
Üdv: Öreganyó

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 cs, 2013-08-15 08:35

Szia!
Bár én sem vagyok kezdő háziasszony, de mégis bátran merem kezdőknek is ajánlani, h süssék meg. Ezenkívül, talán azért is az ellentét, mert már a fehér tésztára is tettem a barackot, ill a mákosra is, a barack egy kicsit így is úgy is lesüllyed, vagyis szinte mindegy, h hova kerül.
Üdv: Scarlett

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 sze, 2013-08-14 14:53

Szia lenne1- kérdéssem melyik tésztára tegyem a barackokat?

Azt nem írtad oda.Bocsi lehet hogy én vagyok buta. Mert még ilyet nem csináltam.
Olvastam de nem tudtam értelmezni.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 sze, 2013-08-14 20:58

Szia! Mint ahogy írtam is a storyban, macerásnak tűnt az elkészítése, ahogy megkaptam a receptet, ezért próbáltam egyszerűsíteni...talán túl sokat.
Bár,ahogy újra olvastam... "Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük"-Tehát a világos rész megy előbb a tepsibe, majd a barack, és végül a mákos rész. Remélem tudtam segíteni!
További szép napot!
Scarlett

rekalein
Rekalein / rekalein szo, 2013-04-06 13:13

Egy hétvégén reggelinél mondtam az öcsémnek:
- Láttam egy süti receptet, izgatja a fantáziám, de nem tudom, megcsináljam-e. Ilyen barackos-mákos-túrókrémes-csokimázas.
Öcsém:
- Szerintem állj neki, DE EBÉDRE KÉSZ LEGYEN!!! :D

Ugyan csak másnap ebédre lett kész, nagy sikere volt, köszönöm a receptet! Azt azért nem állítanám, hogy nem macerás, de tényleg finom :) Én következő alkalommal másfél adag krémmel fogom elkészíteni, és mindenképp kipróbáljuk majd meggyel is.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 szo, 2013-04-06 15:14

rekalein!
Nagyon örülök, h ízlett! Igen a mákos-meggyes variáció engem is izgat, de vszleg megvárom a friss meggyet, bár ahogy kinézek az ablakon...lesz egyáltalán nyár?

skeva
skeva cs, 2013-03-28 14:37

Szia!

Megmondanád nekem a tepsi méretet,mert húsvétra mindenképp meg kell sütnöm:)))

Évi

evamaria47
evamaria47 k, 2013-03-19 18:46

Csatlakozom F-Éva kérdéséhez, szerintem sincs összhangban a kép a szöveggel.Én is úgy látom,hogy két mákos réteg van, közte meg -talán-a barack.A recept tetszik,szeretném megsütni,várjuk a válaszod.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 szo, 2013-08-10 22:11

Szia! Az a helyzet, h csak szemmértékre osztottam el a fehér, illetve a mákos részt, és a fehér réteg kevesebb lett, ezért kicsit csalóka lett a kép. A barackot a mákos rétegre tettem, de lesüllyedt, pont középre :) A krém a kisült és kihűlt mákos részre kerül. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést, és Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Scarlett

F-Éva
Fekete Éva / F-Éva k, 2013-03-19 13:17

Nagyon gusztusos és biztos finom is, Húsvétra megsütöm. Egy kérdésem van, a képen úgy néz ki mintha két mákos tészta között lenne a barack, a második tésztán meg a krém, valóban így van? Szép napot: Éva

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 k, 2013-03-19 20:45

Szia! Az a helyzet, h csak szemmértékre osztottam el a fehér, illetve a mákos részt, és a fehér réteg kevesebb lett, ezért kicsit csalóka lett a kép. A barackot a mákos rétegre tettem, de lesüllyedt, pont középre :) A krém a kisült és kihűlt mákos részre kerül. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést, és Kelleme húsvéti ünnepeket kívánok!
Scarlett

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 k, 2013-03-19 20:50

Én is imádom a mákos sütiket, családom kevésbé... Mindenesetre ezt nem kellett sokáig hűtőzni :D O ó nem én faltam fel :D
Üdv: Scarlett

1784