Nosalty Logó

Mákos Duna-hullám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Mákos Duna-hullám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 10698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.5 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    635.5 g
  • Telített zsírsav
    325 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15404.8 g
  • Cink
    423 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    5668 mg
  • Vas
    361 mg
  • Magnézium
    1479 mg
  • Foszfor
    5349 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1108.1 g
  • Cukor
    662 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3618 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3712 micro
  • β-crypt
    747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1654 micro
Összesen 10698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.
  3. A barackokat a tésztára rakjuk és előmelegített (175°C) sütőben sütjük. Tűpróba!
  4. A pudingport 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a pudingport, összeforraljuk, kihűtjük, a túróval összedolgozzuk. A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük.
  5. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. A csokit - vízgőz felett - 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk.
  7. Hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 75559
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

scarlett69 51 recept

Még évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől kaptam a receptet, de a leírás alapján macerásnak tűnt az elkészítés, meg itt Nosalty-n annyi, jobbnál jobb recept kerül feltöltésre, hogy egyszerűen csak most került sor az elkészítésére. De már tudom egyszerű elkészíteni, a családom pillanatok alatt pusztította el. Tehát még az asztalunkra fog kerülni máskor is, lehet hogy Húsvétkor? :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki,MENTVE! Imádom a mákos sütiket.

scarlett69

Én is imádom a mákos sütiket, családom kevésbé... Mindenesetre ezt nem kellett sokáig h?t?zni :D O ó nem én faltam fel :D Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Ez tetszik! :-) Mentettem. :-)

scarlett69

:)

Éva-Anyóca

De guszta finomságos ötlet, köszönöm!!!! :) Éva-Anyóca

scarlett69

Éva-Anyóca! Remélem ízleni fog! Scarlett

Éva-Anyóca

Biztosan :)

Fekete Éva

Nagyon gusztusos és biztos finom is, Húsvétra megsütöm. Egy kérdésem van, a képen úgy néz ki mintha két mákos tészta között lenne a barack, a második tésztán meg a krém, valóban így van? Szép napot: Éva

scarlett69

Szia! Az a helyzet, h csak szemmértékre osztottam el a fehér, illetve a mákos részt, és a fehér réteg kevesebb lett, ezért kicsit csalóka lett a kép. A barackot a mákos rétegre tettem, de lesüllyedt, pont középre :) A krém a kisült és kih?lt mákos részre kerül. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést, és Kelleme húsvéti ünnepeket kívánok! Scarlett

evamaria47

Csatlakozom F-Éva kérdéséhez, szerintem sincs összhangban a kép a szöveggel.Én is úgy látom,hogy két mákos réteg van, közte meg -talán-a barack.A recept tetszik,szeretném megsütni,várjuk a válaszod.

scarlett69

Szia! Az a helyzet, h csak szemmértékre osztottam el a fehér, illetve a mákos részt, és a fehér réteg kevesebb lett, ezért kicsit csalóka lett a kép. A barackot a mákos rétegre tettem, de lesüllyedt, pont középre :) A krém a kisült és kih?lt mákos részre kerül. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést, és Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Scarlett

Törölt felhasználó

Szia! Megmondanád nekem a tepsi méretet,mert húsvétra mindenképp meg kell sütnöm:))) Évi

scarlett69

Szia! Kb 20x34-es, a tepsi mérete. Jó sütögetést, kellemes ünnepeket kívánok! Scarlett

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm!!!

Rekalein

Egy hétvégén reggelinél mondtam az öcsémnek: - Láttam egy süti receptet, izgatja a fantáziám, de nem tudom, megcsináljam-e. Ilyen barackos-mákos-túrókrémes-csokimázas. Öcsém: - Szerintem állj neki, DE EBÉDRE KÉSZ LEGYEN!!! :D Ugyan csak másnap ebédre lett kész, nagy sikere volt, köszönöm a receptet! Azt azért nem állítanám, hogy nem macerás, de tényleg finom :) Én következ? alkalommal másfél adag krémmel fogom elkészíteni, és mindenképp kipróbáljuk majd meggyel is.

scarlett69

rekalein! Nagyon örülök, h ízlett! Igen a mákos-meggyes variáció engem is izgat, de vszleg megvárom a friss meggyet, bár ahogy kinézek az ablakon...lesz egyáltalán nyár?

angiseles

en is ki probalom

scarlett69

Remélem, ízleni fog! Várom a beszámolót!

Zsuzsamama56

Jól néz ki,de hol itt a friss gyümölcs?

scarlett69

?szibarack vagy bef?tt... ennyi

mézecske74

Szia lenne1- kérdéssem melyik tésztára tegyem a barackokat? Azt nem írtad oda.Bocsi lehet hogy én vagyok buta. Mert még ilyet nem csináltam. Olvastam de nem tudtam értelmezni.

scarlett69

Szia! Mint ahogy írtam is a storyban, macerásnak t?nt az elkészítése, ahogy megkaptam a receptet, ezért próbáltam egyszer?síteni...talán túl sokat. Bár,ahogy újra olvastam... "Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük"-Tehát a világos rész megy el?bb a tepsibe, majd a barack, és végül a mákos rész. Remélem tudtam segíteni! További szép napot! Scarlett

oreganyo

Kedves Scarlett! kiváncsi voltam erre a mostanáig legtöbb szavazatot kapott receptre. A süti nem lehet rossz, de valami nem az igazi a leírás és a kép között. A kérdez?knek Te magad is kétféle képpen válaszolsz. Évamarianak azt írod, aki velem együtt hiányolja a világos tésztát, hogy a mákosra rakod a gyümölcsöt, Mézecskének pedig a válaszod, hogy a fehérre teszed, akkor most mi az igazság? Itt kezd? fiatal háziasszonyok is vannak (nem rólam van szó), aki csak lát egy szép képet és szeretné megcsinálni a párjának, a sütemény recepteket pontosan kell leírni. Üdv: Öreganyó

scarlett69

Szia! Bár én sem vagyok kezd? háziasszony, de mégis bátran merem kezd?knek is ajánlani, h süssék meg. Ezenkívül, talán azért is az ellentét, mert már a fehér tésztára is tettem a barackot, ill a mákosra is, a barack egy kicsit így is úgy is lesüllyed, vagyis szinte mindegy, h hova kerül. Üdv: Scarlett

Katica

Kedves Scarlett! Mint "nem kezd?" háziasszony,aki már 40 éve sütök,f?zök, még nem tudtam így gyümölccsel kirakni egyetlen tésztám tetejét sem. Ez teljesen krémszer? állagot mutat a kép alapján.Ugyan is az egész gyümölcsnek meg van az a tulajdonsága,ha nem lisztezed be,teljesen vagy részben leül a tészta aljára. A héten lesütöm próba képen,mert nagyon érdekel a recept.

scarlett69

Szia! Talán már el is készült a süti, remélem mindenkinek ízlett! (Én is úgy tanultam Nagymamámtól h a meggyes piskóta meggyét forgassuk át egy kevés lisztben, ezúttal a barackokat nem forgattam meg lisztben,valamennyire le is süllyedtek, de nem teljesen az aljára.)

Macska

Szia ! Kipróbáltam a receptedet (köszi) - igaz, el?tte végig olvastam a hozzászólókat és a válaszaidat, és arra jutottam, hogy nem szenvedek a tészta-szétválasztással, ha utána úgysem látszik a különbség (ráadásul jobban szeretjük a mákost :-) ), hanem az egészbe tettem a mákot. Kicsit féltem, hogy a friss baracktól nagyon elvizesedik a tészta, de egyáltalán nem, s?t a "lesüllyedés" is ideális volt - mivel nagyon szeretjük a barackot is, legközelebb nem méregetem az 1 kilót, hanem amennyi elfér. Tegnap csináltam, de szerintem mi sem fogjuk sokáig h?t?zni ! :-D

scarlett69

Nagyon-nagyon örülök, h kipróbáltad, és annak még jobban h jól sikerült és ízlik Nektek is! Csak azért "kell" ketté osztani a tésztát, h nevéhez h?en hullámos legyen, mint az eredeti, ahol barna-fehér tészta váltja egymást és meggyet szórunk bele. De, mint Te is tudod egy recept nem szentírás, s?t! Azt gondolom, h meggyel, körtével, banánnal is finom lehet, vagy akár a mák dióra cserélhet?... végtelen lehet?ségek vannak. :) További szép hétvégét! Scarlett

Macska

Nekem is volt egy "kis" hiányérzetem a hullámokkal kapcsolatban, de azt megoldottam azzal, hogy a csokiba húztam hullámokat :-D. Jól sikerült ! Jó ötlet, valószín?leg meggyel is meg fogom próbálni, mert az is nagy kedvencünk, és szerintem remekül illik ehhez a sütihez. Neked is további jó 7végét !

Fehér Erzsébet

Nagyon tetszik! A fiam szülinapján fogom kipróbálni! üdv.Erzsébet

scarlett69

Szia! Torta formában is el tudnám képzelni! Remélem nagy sikere lesz! Üdv: Scarlett

scarlett69

Köszönöm mindenkinek a bizalmat, és a sok-sok szavazatot! Igaz, "csak" második lettem, de lehet?séget kaptam a forgatásra, és megkapjuk a Sió gyümileveket is! Határtalan az örömöm! Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!! Scarlett

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 fogás 7 napra – Itt a tavasz, ezért a...

7 nap, 7 különleges, ízletes de egyszerű fogás, amelyet még este sem bűn elkészíteni. Jól hangzik, ugye? A héten mindenbe zöldségeket rakunk, hiszen, habár az időjárás nem a legszebb arcát mutatja, akkor is itt a tavasz, amit alapanyagok tekintetében (is) kötelező kihasználni!

Nosalty

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.