r
Nosalty Logó

Lecsó spagettivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Lecsó spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5084 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    1947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    656 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    885 micro
  • β-karotin
    5089 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    20335 micro
  • Lut-zea
    3655 micro
Összesen 2242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    873 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat és a gombák törzsét szeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a bacont, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, fűszerezzük.
  3. Rátesszük a többi hozzávalót is, és 6-os fokozaton pároljuk, de nem főzzük szét teljesen.
  4. A végén hozzáöntjük a bort és a szószokat.
  5. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, és hozzákeverjük a lecsóhoz.
  6. Azonnal tálalunk, reszelünk rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használunk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2531
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, amelyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek