r
Nosalty Logó

Lazac finn módra rukkolasalátával

Auringonkukka
Lazac finn módra rukkolasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

601
Kalória
53.3g
Fehérje
29.2g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
474.4g
Víz
136.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A rukkola salátához

A steak burgonyához

Összesen 93 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    474.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    878 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13123.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    7267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1897.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    3512 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    10992 micro
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. Lazac:
  2. 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük.
  3. 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frissen facsart citrom levével.
  4. 3. Kb. 20 percet állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (addig, míg a halhús el nem válik a bőrtől).
  5. Rukkolasaláta:
  6. 1. Amíg a lazac sül, elkészítjük a salátát.
  7. 2. A rukkolát egy salátástálba öntjük, és lelocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel.
  8. 3. A lilahagymát apró darabokra, az uborkát, a koktélparadicsomot és a feta sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk.
  9. 4. A felaprított zöldségeket hozzáadjuk a rukkolához, majd fűszerezzük sóval és a borssal.
  10. 5. Keverőkanállal összedolgozzuk a zöldségket, és már kész is. (Ízlés szerint még lehet olajat, illetve balzsamecetet hozzáönteni.)
  11. Steakburgonya:
  12. 1. A burgonyát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  13. 2. A cikkeket a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és steakburgonya fűszerkeverékkel ízesítjük.
  14. 3. A burgonyák tetejét olívajjal megöntözzük.
  15. 4. Kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A finnek egyik specialitása a lazac és annak mindenféle elkészítési módozata. Sajnálom, hogy otthon ilyeneket nem lehet kapni a boltokban frissen a halaspultból, legfeljebb csak a nagyobb városokban, és ha lehet is kapni, akkor méregdrága.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...