hozzászólások

leírás

A citrombors egy fűszerkeverék; főbb összetevői a citromhéj és a feketebors.
Otthon is könnyen előállítható: 1 citrom finomra reszelt héját keverjük össze egy evőkanál durvára őrölt feketeborssal, majd hagyjuk száradni 4 órán keresztül, és kész. Ajánlatos kisebb mennyiségeket előállítani, mert idővel elveszíti aromáját.
Az ínyencek változatosabbá is tehetik fűszerkeveréküket, citromfű, fokhagyma, paprika vagy kakukkfű hozzáadásával.
Elsősorban halételekhez ajánlják, de a sültcsirkével és a spenóttal is jól harmonizál (pl. spenótos lasagne). Édességekben is előfordulhat, de egy egyszerű és finom sajtos kenyérre is szórható.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban vagy szóródobozban, száraz helyen.

Citrombors alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!