Kukoricás formakenyér recept

Kukoricás formakenyér
Kukoricás formakenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütnöm kellet kenyeret, mert az előző elfogyott. Próbálok mindig valamiben mást készíteni, mert a válogatós fiam hamar ráun mindenre. Most ilyen lett.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes kukoricás kenyér, joghurtos kenyér, fehér kenyér burgonypehellyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, megkelesztjük.
  2. Az élesztős vizet beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, majd hozzá töltjük a joghurtot, olajat, öregtésztát, burgonyapelyhet, tejsavóport, sikért, kurkumát, aszkorbinsavat, liszteket és a sót.
  3. Dagasztó programon 20 percig dagasztjuk, majd kelesztjük 70 percet.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, ketté osztjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle, kenyérformába tesszük, újra kelesztjük 20 perc alatt.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x2 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 14 870
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vesszosj
vesszosj v, 2012-12-30 15:14

Kedves Évi!
A sikért és aszkorbinsavat ismerem és használom. Amíg a Spar üzletekben régebben lehetett kapni fél literes kiszerelésben írót, azt használtam víz helyett. Úgy jobban ízlettek a kenyereim. Örülök, hogy rátaláltam a "megoldásra" általad.
Kívánok további szép sikereket, maradok hűséges követőd:
Judit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2012-12-30 23:22

Kedves Judit!
Én csak annyit jegyzek meg, azóta nem volt elrontott kenyerem, mióta ezeket a kis segítőket használom. Köszönöm, hogy hűséges követőm vagy, ez igazán hízelgő és megható számomra. nagyon boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

vesszosj
vesszosj p, 2012-12-28 23:48

Kedves Évi!
Azt szeretném megtudni, hogy a több receptedben használt tejsavóport hol veszed?
Nem vagyok már mai csibe, de erről csak ma szereztem tudomást, mikor végig olvastam a blogodat.
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszolsz.
Üdvözöllek: Vesszős Judit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2012-12-29 07:03

Kedves Judit!
Bp-en élek, tehát lehetőségem tenger. Bio boltokban biztosan megkapod. Általában tejsavóport, sikért, és egy-egy csipet aszkorbinsavat szoktam használni a liszt javítására mondhatni minden kenyér vagy kalács sütésénél. Segíti, hogy szépen keljen. Természetesen nem kötelező. Segítséget tud nyújtani a kelésnél egy tk almaecet is, vagy akár sima ecet és annyi még nem érzik ki a kenyérből. Szerintem szépen sorban próbáld ki ezeket és azt használd, ami leginkább kedvedre való. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Évi néni

404