r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött karaj aszalt szilva mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Kolbásszal töltött karaj aszalt szilva mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött karajhoz

A szószhoz

Összesen 868 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött karajhoz

A szószhoz

Összesen 3471 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött karajhoz

A szószhoz

Összesen 193 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 868 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7397.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    3971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 3471 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A töltött karajhoz

A szószhoz

Elkészítés

A töltött karajhoz

  1. Előző nap a húst hosszú, éles késsel hosszában a közepén átszúrjuk (hogy a bőrétől megszabadított kolbászt bele tudjuk dugni). A kolbászt langyos víz alá tartjuk, bőrét lehúzzuk és a résbe dugjuk. A hús bőrét éles késsel bekockázzuk. Sóval, borssal bedörzsöljük (bőrke kivételével, mert akkor az rágós lesz, nem ropogós).
  2. Másnap a húst tepsibe helyezzük, 2 dl vizet, 2 ek zsírt adunk alá, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben kb. 1 ½ órán át 150- 170 C fokon pároljuk. Ezután a fóliát levéve, sörrel többször kenegetve készre sütjük.
  3. A mártás elkészítése: a vajat megolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott aszalt szilvát, hozzáadjuk a fűszereket. Apránként hozzáöntjük a bort, kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 37 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27559
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!        

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Gyönyörű, egész bőröskarajt vásárolt a férjem. Füstölt kolbász a kamrában lapított, és várta a sorsát. Döntöttem. Nászukból ez kerekedett.

Hozzávalók

A töltött karajhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek