Kolbásszal töltött karaj aszalt szilva mártással recept

Kolbásszal töltött karaj aszalt szilva mártással
Kolbásszal töltött karaj aszalt szilva mártással
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, egész bőröskarajt vásárolt a férjem. Füstölt kolbász a kamrában lapított, és várta a sorsát. Döntöttem. Nászukból ez kerekedett.

hozzávalók / 4 adag

A töltött karajhoz

A szószhoz

ajánlat

Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!        

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

debreceni karaj, kolbásszal töltött sertéskaraj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a  húst hosszú, éles késsel hosszában a közepén átszúrjuk (hogy a bőrétől megszabadított kolbászt bele tudjuk dugni). A kolbászt langyos víz alá tartjuk, bőrét lehúzzuk és a résbe dugjuk. A hús bőrét éles késsel bekockázzuk. Sóval, borssal bedörzsöljük (bőrke kivételével, mert akkor az rágós lesz, nem ropogós).
  2. Másnap a húst tepsibe helyezzük, 2 dl vizet, 2 ek zsírt adunk alá, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben kb. 1 ½ órán át 150- 170 C fokon pároljuk. Ezután a fóliát levéve, sörrel többször kenegetve készre sütjük.
  3. A mártás elkészítése: a vajat megolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott aszalt szilvát, hozzáadjuk a fűszereket. Apránként hozzáöntjük a bort, kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • költség: 3100 Ft
  • elkészítettem: 37 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 723
elküldve: 6
receptkönyvben: 191
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bejare
bejare v, 2012-12-30 15:31

Kedves Marcsisef!
Elkészítettem karácsonykor,igaz én szűzpecsenyét töltöttem meg,és kiegészítettem, füstölt tarját tettem még a hus tetejére! Isteni lett,a szilvamártással együtt,nagy sikere volt! Boldog Új Évet!:)
Mónika

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef v, 2012-12-30 16:38

Kedves Mónika.
Nagyon örülök, hogy elkészítetted, sőt turbóztál is rajtra amit én is ki fogok próbálni.
Boldog Új évet kívánok!
Marcsi.

tedit
tedit k, 2011-12-27 20:41

Kedves Marcsisef !

Elkészítettem a receptedet karácsonyra , nagyon jól sikerült! Köszönöm !

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef sze, 2011-12-28 15:24

Kedves tedit!
Örülök, hogy a receptemmel hozzájárulhattam a karácsonyi menühöz.
További jó főzőcskézést és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Üdv: Marcsi

868