Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal

Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal
Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szeretjük a főzeléket, ezt is szívesen fogyasztjuk. Finom ízt ad  neki a pár darab pirított kolbász a tetején. A fűszereket ízlés szerint szoktam hozzátenni, nem mérem sosem.

Volt olyan, hogy nem lett elég sűrű, ezért még készítettem hozzá egy kis adag rántást. A tejföl még finomabbá teszi.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A feltéthez

ajánlat

Egy finom desszert, mondjuk a kókuszos-pudingos kekszsüti remek választás lehet mellé...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük.
  2. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Sózzuk. Kb. 40 percig főzzük.
  3. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük, és gyorsan 2-3 dl vízzel felengedjük, majd a káposztára öntjük. Befűszerezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
  5. A tejfölt kevés vízzel simára keverjük,és ezzel is sűrítjük a főzeléket. Ha túl sűrűnek véljük, kevés vízzel felengedjük. 10 percet még mérsékelt tűzön főzzük.
  6. Feltétnek az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, mellédobjuk a karikára vágott kolbászt, összeforraljuk, és a főzeléket ezzel megöntözve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 50 203
elküldve: 7
receptkönyvben: 250
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
624 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos kelkáposztafőzelék, főzelék kelkáposztából, sűrű kelkáposztafőzelék

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dolimon
dolimon Fri, 2014-10-17 11:59

Nagyon finom lett, csak nekem túl híg, legközelebb nem engedem fel teljesen! Egyébként tényleg nagyon finom ;) !

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2014-10-17 17:43

Szia!Nagyon örülök!Igen,nem jó egyszerre túl sok vizet a tejfölhöz tenni nehogy túl higra sikeredjen.... :-))

435
kelkáposzta 1 közepes fej
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
köménymag 1 kávéskanál
majoranna 1 tk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 4 evőkanál
fűszerpaprika 1 tk
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
kolbász 15 dkg