Kefíres lángos 1. recept

Kefíres lángos 1.
Kefíres lángos 1.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

hozzávalók / 6 adag

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kefires lángos, sajtos-tejfölös lángos, fokhagymás lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
  2. Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
  3. Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
  4. Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
  5. Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat cseppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére, ráhelyezem a másik fóliát az olajos felével lefelé. Tenyérrel lapítom, majd így a két olajos fólia között kinyújtom kerek formára és vékonyra. Lehúzom róla az alufóliákat. Szépen elválik. Az alufólia olajozását minden egyes darabnál megismétlem.
  6. Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütöm a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtom a következőt. Így nagyon jól lehet haladni. Az olajból kiemelve papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
  7. Fokhagymával bedörzsölöm a tetejét. Megsózom.
  8. Tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Természetesen ízlés szerint lehet tuningolni más feltétekkel is. Csak annyit süssünk, amennyit frissen elfogyasztunk! A tészta akár 5 napig is eláll a hűtőben!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 86
össznézettség: 234 286
elküldve: 53
receptkönyvben: 2 491
elkészítve: 111/146
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci h, 2015-05-25 13:44

Kipróbáltam, nagyon finom és valóban nem tocsog a zsírban, mindenkinek ízlett, köszönöm a receptet:)!
Fagyasztóban tárolható vajon a nyers tészta?

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria p, 2014-06-13 09:31

Ezt a fajta lángost sütöm már évek óta, a többi már nem is kell a családnak, mivel ezt nagyon szeretik, és kényelmesebb is. Annyit sütök egyszer ami elfogy frissen.
Marika mama..

fishers
fishers cs, 2013-12-05 11:49

Ez a lángos nagyon finom! Tettem a tésztába egy kevés olajat, hogy ne szívja magába a tészta, sülés közben. A nyújtással se vesződtem, hanem csíptem a tésztából egy kisebb darabot és azt húzkodtam a megfelelő méretűre.
Nagyon köszönöm a receptet!

HUNTCs
HUNTCs szo, 2013-10-12 16:24

Hibátlan recept. Legjobb lángos szerintem. :) Köszi.

twixy
twixy cs, 2013-05-23 20:50

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom, tökéletes lángost sikerült sütnöm! ( nem az az olajban tocsogós fajta). Mostantól csak így készítem!
Üdv: Beatrix

ppp123
ppp123 sze, 2013-02-13 11:54

Köszönöm a receptet! Tényleg nagyon, de nagyon finom (volt) a lángos! Eddig én még "csak" krumplis lángost sütöttem, de azzal mindig az volt a bajom, hogy nagyon olajos volt. Finom, de olajos!
Ez viszont Nagyon nagyon finom, és száraz!
Köszönöm!

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 h, 2012-11-19 11:56

Szia!
Elkészítettem a tésztát és egy óra múlva a 7 literes tupper kelesztőtálból majdnem kiszaladt. :). ( nem tettem hűtőbe) a feléből lett 12 darab, a másik felét másnap sütöttem ki.
Nagyon finom lett és tényleg kiadós!Köszönet a receptért!

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2012-11-01 00:28

Kiváncsiságból megnéztem. A kép valóban ugyanaz. Az érdekes az, hogy a NoSaltyt is kimontirozták belőle valahogy. Mármint a sütési és előkészületi idő sincs. Ügyesek, szó se róla......Szerintem jelezni kéne a szerkesztők felé.

Angibangi
Angi / Angibangi cs, 2012-11-01 01:26

Szerintem ügyesség sem kell hozzá, a képen lementve nincs rajta a Nosalty által rátett sáv, csupán a nosalty logója,amire ők csak ráraktak egy forraltboros képet.

G.Ivett
G.Ivett szo, 2012-07-07 17:23

Szia!Én is megcsináltam már többször,ISTENI!!!!!!És tényleg nem olajos!

musszti
musszti szo, 2012-07-07 09:29

Sziasztok!
Szeretném megköszönni ezt a receptet! :)
Kezdő háziasszonyként sem okozott gondot elkészítenem!!!
Kezdetben túl vastagra sikeredett, de a végére nagyon belejöttem a nyújtásába ;)
12db helyett csak a fele tésztából lett annyi :)
Mindenkinél sikert aratott... Nem győzöm osztogatni a receptet :D
És felkerült a család kedvencei közé is...
Bár őszintén szólva nem volt éppen kellemes 36C fokban még a sütőt is bekapcsolni ,
de a család erre vágyott....
Mégegyszer, Köszönöm Szépen!!! :)

Üdv.
Timi

dtk_75
dtk_75 szo, 2012-03-17 07:31

Sziasztok
remelem tudtok segiteni, nekem csak por formajaban van elesztom, nincs merlegem és nemtudom mennyi az az 5 dkg éleszto. Mondjuk 1 pupozott kiskanál?

Bjum
Bjum sze, 2014-06-11 20:23

3 dkg élesztő kb egy púpozott evőkanál! Szóval olyan 1 púpozott+ egy sima!

Morrigan
Morrigan cs, 2012-02-09 19:21

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a receptet, isteni lett, pedig életemben először csináltam lángost.
Annyi lett, hogy kinőtt az IKEA-s nagy tálból :D. Tényleg nem szívja fel az olajat, kitűnő recept!!!
Mindenkinek ajánlom!

lula
lula sze, 2011-08-31 21:16

A lángos nálunk is nagy kedvenc, pláne így, hogy az olajat nem szívja fel annyira. Nagyon finom köszike!

Dékány Monika
Dékány Monika v, 2011-05-01 06:58

Az eredeti kefíres változat tényleg nagyon finom, már többször elkészítettem. A minap csak natur joghurtom volt itthon, így azzal dolgoztam össze a tésztát. Sajnos nem lett olyan könnyü mint a kefíres változat, így újra megfogadtam, járt utat a járatlanra nem cserélem többé. Köszönön a recit Szintia.

andicsek3
andicsek3 v, 2011-03-27 19:06

Köszönjük a receptet, nagyon finom lett a lángos. Kezdő szakácsoknak is bátran ajánlom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2011-01-17 12:37

Megcsináltam,nem lett dundi a hűtőben. Igaz feleztem. de attól függetlenül fini lett .JA és házi aludttejem volt. Tényleg jó. Sziasztok.,

Veps
Veps szo, 2010-10-23 21:08

Megsütöttem ma reggel a lángost. És hát.... :) Még este is emlegették a fiúk, hogy milyen finom volt.
Az egyik vendégem elvitte a receptet... nyomtathatok magamnak másikat.
Hálás köszönet a receptért. :)

gigike
gigike sze, 2010-09-01 17:55

Sokféle lángost kipróbáltam már, de ilyen finomat még sosem ettem. Nem szívja magába az olajat,és pille könnyű az állaga,ezentúl csak ezt a receptet fogom készíteni.Köszi szépen.

ildike36
ildike36 p, 2010-07-02 15:14

Kedves Szintia!
Köszönöm szépen a receptet,elkészítettem-isteni finom lett!Volt egy majdnem ugyanilyen lángos receptem de az mindig kicsit olajos lett.A tied nem és nagyon-nagy sikere volt!
Köszike! :-))

dreszti
dreszti p, 2010-06-25 20:32

 nem is mondtam, hogy csak natúr joghurt volt itthon, így azzal csináltam!!!

Angibangi
Angi / Angibangi sze, 2010-04-21 18:23

Kedves Szintia!

Köszönöm szépen a receptet, nagyon jól sikerült a lángos, annak ellenére, hogy még soha életemben nem készítettem egyedül. Ma gondoltam nekiállok. De jól tettem =)
Bár én csak fél óráig kelesztettem, így is hatalmasra nőtt a tészta, és nagyon könnyű állagú lángost kaptam=)

Minden jót: Angi

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA cs, 2010-04-22 09:28

Szia Angi!
Örülök, hogy sikerült! Mi is nagyon szeretjük, gyakran készítem! Egyszer próbáld ki kefír helyett tejföllel! Sokkal jobban kezelhető a tésztája, mert nem ragacsos és nagyon finom!;))
Szintia

Dudika88
Dudika88 p, 2010-04-02 13:03

Szia Szintia!
Megkelt nagyon szépen.
Sütöttem belőle és valami mennyei.
Nagyon finom lett.
Köszönöm.
Dudi

Dudika88
Dudika88 cs, 2010-04-01 22:40

Köszönöm a válaszod Szintia. Gondoltam de inkább megkérdeztem.
Most gyúrtam meg,olyan kellemes tapintású a tésztája. Kiváncsi leszek rá.
Majd elmesélem milyen volt ;)
Dudi

Dudika88
Dudika88 cs, 2010-04-01 18:55

Szia Szintia!
Lenne egy kérdésem. Kelesztem melegben és utána irány a hűtő? Butácska kérdés.. Bocsi

Köszönöm a választ Dudi. :)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA cs, 2010-04-01 22:36

Szia Dudi!
Miután elkészítetted a tésztát, egy nagy tálba rakod, letakarod és máris hűtőbe teszed éjszakára. Reggelre szépen megkel!;)
Szintia

1571