Kardinális szelet 3. recept

Kardinális szelet 3.
Kardinális szelet 3.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept a sárga masszát másképp írja le. Nekem úgy egy kemény valami lett belőle, ezért kicsit átírtam:-). Külföldi oldalakon olvastam, hogy tejszínhabbal is megtöltik, de nekem úgy túl édes lenne.

hozzávalók / 4 adag

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vega
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos égetett tészta, tojáshabos égetett tészta baracklekvárral

elkészítés

  1. A fehér tésztához a tojások fehérjét a csipet sóval verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot is, amíg a massza formázhatóvá válik, azaz, a kanállal kiemelt és visszaejtett hab egyben marad, megtartja formáját.
  2. A sárga masszához a két egész tojást válasszuk szét.
  3. A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd adjunk hozzá egyenként 2 kanál vizet. Ezután adagoljuk hozzá a cukrokat kanalanként.
  4. Amikor kemény, adjuk hozzá a sárgákat egyenként, ezzel is verjük szép, homogénné. A mixert félretéve, fakanállal forgassuk bele kanalanként a liszttel elkevert sütőport is.
  5. Egy közepes tepsit „osszunk” kettőbe, sütőpapírból emelt fallal (két darab papír, középen összenyomkodva).
  6. A fehér masszát próbáljuk minél maszatmentesebb módon belenyomkodni egy, sarkánál (kb. 1,5 cm szélesen) kivágott tasakba.
  7. Ebből aztán húzzunk 3-3 csíkot a tepsibe. Ismételjük meg ugyanezt a sárga csíkkal is, úgy, hogy a fehér massza közé húzzunk belőle 2-2 csíkot.
  8. Ha még maradt a fehér masszás zacsiban, nyomjuk rá a sárga csíkra, ha nem, vegyünk elő másikat, töltsük, és húzzunk két csíkot a sárga masszára. Húzzunk sárga csíkot a két fehér közé, így már csak egy csík maradt hátra, az utolsó fehér, a középen szépen elterülő sárga csíkon.
  9. A sütemény tetejét szórjuk meg finomra szitált porcukorral, majd lassú tűzön (150 fokon sütöttem), szárítsuk-süssük meg, amíg a teteje szép piroskás lesz.
  10. Amíg meleg ne piszkáljuk, ha kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd vágjuk ketté és töltsük meg lekvárral.

  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 838
elküldve: 5
receptkönyben: 262
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fagyal Hajnalka

Mióta szakács: 2010.12.08.
7 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
477