Kardinális szelet 3. recept

Kalória?
Kardinális szelet 3.
Kardinális szelet 3.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept a sárga masszát másképp írja le. Nekem úgy egy kemény valami lett belőle, ezért kicsit átírtam:-). Külföldi oldalakon olvastam, hogy tejszínhabbal is megtöltik, de nekem úgy túl édes lenne.

hozzávalók / 4 adag

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos égetett tészta, tojáshabos égetett tészta baracklekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér tésztához a tojások fehérjét a csipet sóval verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot is, amíg a massza formázhatóvá válik, azaz, a kanállal kiemelt és visszaejtett hab egyben marad, megtartja formáját.
  2. A sárga masszához a két egész tojást válasszuk szét.
  3. A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd adjunk hozzá egyenként 2 kanál vizet. Ezután adagoljuk hozzá a cukrokat kanalanként.
  4. Amikor kemény, adjuk hozzá a sárgákat egyenként, ezzel is verjük szép, homogénné. A mixert félretéve, fakanállal forgassuk bele kanalanként a liszttel elkevert sütőport is.
  5. Egy közepes tepsit „osszunk” kettőbe, sütőpapírból emelt fallal (két darab papír, középen összenyomkodva).
  6. A fehér masszát próbáljuk minél maszatmentesebb módon belenyomkodni egy, sarkánál (kb. 1,5 cm szélesen) kivágott tasakba.
  7. Ebből aztán húzzunk 3-3 csíkot a tepsibe. Ismételjük meg ugyanezt a sárga csíkkal is, úgy, hogy a fehér massza közé húzzunk belőle 2-2 csíkot.
  8. Ha még maradt a fehér masszás zacsiban, nyomjuk rá a sárga csíkra, ha nem, vegyünk elő másikat, töltsük, és húzzunk két csíkot a sárga masszára. Húzzunk sárga csíkot a két fehér közé, így már csak egy csík maradt hátra, az utolsó fehér, a középen szépen elterülő sárga csíkon.
  9. A sütemény tetejét szórjuk meg finomra szitált porcukorral, majd lassú tűzön (150 fokon sütöttem), szárítsuk-süssük meg, amíg a teteje szép piroskás lesz.
  10. Amíg meleg ne piszkáljuk, ha kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd vágjuk ketté és töltsük meg lekvárral.

  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 093
elküldve: 8
receptkönyben: 284
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fagyal Hajnalka

Mióta szakács: 2010.12.08.
7 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.
477