Kardinális szelet 3. recept

Kalória?
Kardinális szelet 3.
Kardinális szelet 3.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept a sárga masszát másképp írja le. Nekem úgy egy kemény valami lett belőle, ezért kicsit átírtam:-). Külföldi oldalakon olvastam, hogy tejszínhabbal is megtöltik, de nekem úgy túl édes lenne.

hozzávalók / 4 adag

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos égetett tészta, tojáshabos égetett tészta baracklekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér tésztához a tojások fehérjét a csipet sóval verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot is, amíg a massza formázhatóvá válik, azaz, a kanállal kiemelt és visszaejtett hab egyben marad, megtartja formáját.
  2. A sárga masszához a két egész tojást válasszuk szét.
  3. A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd adjunk hozzá egyenként 2 kanál vizet. Ezután adagoljuk hozzá a cukrokat kanalanként.
  4. Amikor kemény, adjuk hozzá a sárgákat egyenként, ezzel is verjük szép, homogénné. A mixert félretéve, fakanállal forgassuk bele kanalanként a liszttel elkevert sütőport is.
  5. Egy közepes tepsit „osszunk” kettőbe, sütőpapírból emelt fallal (két darab papír, középen összenyomkodva).
  6. A fehér masszát próbáljuk minél maszatmentesebb módon belenyomkodni egy, sarkánál (kb. 1,5 cm szélesen) kivágott tasakba.
  7. Ebből aztán húzzunk 3-3 csíkot a tepsibe. Ismételjük meg ugyanezt a sárga csíkkal is, úgy, hogy a fehér massza közé húzzunk belőle 2-2 csíkot.
  8. Ha még maradt a fehér masszás zacsiban, nyomjuk rá a sárga csíkra, ha nem, vegyünk elő másikat, töltsük, és húzzunk két csíkot a sárga masszára. Húzzunk sárga csíkot a két fehér közé, így már csak egy csík maradt hátra, az utolsó fehér, a középen szépen elterülő sárga csíkon.
  9. A sütemény tetejét szórjuk meg finomra szitált porcukorral, majd lassú tűzön (150 fokon sütöttem), szárítsuk-süssük meg, amíg a teteje szép piroskás lesz.
  10. Amíg meleg ne piszkáljuk, ha kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd vágjuk ketté és töltsük meg lekvárral.

  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 481
elküldve: 8
receptkönyben: 286
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fagyal Hajnalka

Mióta szakács: 2010.12.08.
7 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
A stevia az energiamentes édesítőszerek közé tartozik, egyre népszerűbb idehaza is. Érdemes kipróbálni, sokféleképpen felhasználható.
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Hidegen és melegen is ugyan olyan finom, mi az? Hát, persze, hogy az egybe sült hús. Finomságokkal göngyölve még ízletesebb!
477