r
Nosalty Logó

Fahéjas-chilis-barackos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fahéjas-chilis-barackos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 407 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan fűszerezzük be sóval, borssal, majoránnával. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat (ha nincs, sima olaj is megteszi). Amikor felhevült, dobjuk bele a száras rozmaringot és a fokhagymát, kavarjuk meg, és tegyük rá a befűszerezett csirkét. Egyik és másik oldalát is pirítsuk meg 10-15 percig.
  2. Amíg sül, vágjuk fel a lilahagymát nagyobb csíkokra, és a barackokat csíkokra, kockára. (Ahogy jólesik, én felváltva szoktam fele kocka, fele csík.) A konzervből kiveszünk 2-3 darabot, és botmixerrel leturmixoljuk.
  3. Amikor a hús jól megsült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre egy kis időre. A megmaradt fűszeres olajos serpenyőbe dobjuk bele a felvágott barackokat és az összeturmixolt barackot is. Fűszerezzük csilivel, majd adjuk hozzá a hagymát is. Pár perc elteltével adjuk hozzá a fahéjat. Kb. 5 percig főzzük, amíg a hagyma megpuhul kicsit.
  4. Visszatesszük a barackos szószba a csirkemellet/melleket, és átforraljuk. Körülbelül 10-15 percig rotyogjon kis lángon.
  5. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6483
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baráti vacsorát terveztünk, valami gyorsat, egyedit szerettem volna készíteni barátainknak. Nagy kedvenceik között szerepel a barackos sajtos csirke... gondoltam, fűszerezzük meg egy kicsit, csavarjunk rajta egyet, és kitaláltam ezt a receptet. (Valószínű nem én vagyok az egyetlen, aki ilyet készített már, de az itt olvasható recept saját recept.) Nem vagyok borász, de én a Szekszárdi Pinot Noir Rosét ajánlom mellé. Nekünk bevált.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?