r
Nosalty Logó

Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással

NS
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

1103
Kalória
60.4g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
82.1g
Zsír
357.9g
Víz
327.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 1103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 4411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2688 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 4411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A nyúlgerinchez

  1. A nyúlgerincet megmossuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, majd kis vágásokat ejtünk rajta, és bele dörzsöljük a kakukkfű leveleit. Hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben félbevágjuk a burgonyákat, és egy kisebb kanállal kiszedjük a belsejüket, majd cseppentünk bele egy kis olívaolajat.
  3. A nyúlgerincet kivajazott tepsiben 130-140 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beledobjuk a póréhagymát, 10 mp-ig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1,5-2 percig sütjük. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a tejfölt, majd a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a burgonyákba töltjük.
  5. A burgonyákat kiolajozott tepsibe tesszük, és berakjuk a nyúl mellé. A hőfokot 160 °C-ra emeljük, és további 10 percig sütjük, ezalatt a nyulat gyakran locsolgatjuk fehérborral.
  6. Egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tormával, sóval, borssal, pár csepp fehérborral ízesítjük, és további 2 percig a tűzön hagyjuk.
  7. Tálaláskor a burgonyát és a nyulat egymás mellé helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.

Recept infó

  • Sütés ideje: 30 p

Klasszikus jellegű, francia ihletésű étel. Az egyik kedvencem, öt évvel ezelőtt találtam ki, amikor a Berlini Magyar Nagykövetség gálavacsoráját készítettem elő. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az újszerű és különleges ételeket. Ráadásul a nyúlhús az egyik legegészségesebb húsfajta, amit itthon kapni lehet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...