Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással recept

megosztás
0
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus jellegű, francia ihletésű étel. Az egyik kedvencem, öt évvel ezelőtt találtam ki, amikor a Berlini Magyar Nagykövetség gálavacsoráját készítettem elő. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az újszerű és különleges ételeket. Ráadásul a nyúlhús az egyik legegészségesebb húsfajta, amit itthon kapni lehet.

hozzávalók / 4 adag

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kakukkfüves nyúlgerinc sonkás töltött burgonyával és meleg tormamártással
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A nyúlgerincet megmossuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, majd kis vágásokat ejtünk rajta, és bele dörzsöljük a kakukkfű leveleit. Hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben félbevágjuk a burgonyákat, és egy kisebb kanállal kiszedjük a belsejüket, majd cseppentünk bele egy kis olívaolajat.
  3. A nyúlgerincet kivajazott tepsiben 130-140 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beledobjuk a póréhagymát, 10 mp-ig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1,5-2 percig sütjük. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a tejfölt, majd a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a burgonyákba töltjük.
  5. A burgonyákat kiolajozott tepsibe tesszük, és berakjuk a nyúl mellé. A hőfokot 160 °C-ra emeljük, és további 10 percig sütjük, ezalatt a nyulat gyakran locsolgatjuk fehérborral.
  6. Egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tormával, sóval, borssal, pár csepp fehérborral ízesítjük, és további 2 percig a tűzön hagyjuk.
  7. Tálaláskor a burgonyát és a nyulat egymás mellé helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 029
elküldve: 11
receptkönyben: 190
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hampuk Zsolt

Mióta szakács: 2011.03.07.
4 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lunemorte
Tempera / Lunemorte v, 2015-10-11 16:19

Nem sült meg a nyúl, pedig a recept szerint készítettem...Úgyhogy végül a serpenyőben kötött ki...

taky77
Takibácsi / taky77 cs, 2014-12-25 12:43

Kedves Zsolt!
Elkészítettem az ételt, ízeiben fantasztikus volt, köszönöm! Valahogy azonban sikerült egy kicsit kiszárítanom a húst és még nem jöttem rá mitől, mert mindenben követtem a receptet. Majd még kísérletezem vele, hátha meglesz a hiba :)

bokine
bokine / bokine sze, 2011-03-09 23:48

Kedves Zsolt! Igazán örülök, hogy egy mester szakács került közénk. Várjuk a sok ízletes ételek receptjeit, hozzászólásaidat és észrevételeidet. Gratulálok az első receptedhez, mármint itt az oldalon az első:)) Üdv: Bokros Erika

Privatechef
Hampuk Zsolt / Privatechef sze, 2011-03-09 22:27

Köszönöm, igyekszem minél több hasznos tippet megosztani Veletek, amit az eddigi munkáim alatt összegyűjtöttem! Egyet elárulok, én is a rántottával kezdtem a tanulást, egy kis kitartással és odafigyeléssel, remek finomságokat készíthetünk!:) Jó főzést Nektek!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2011-03-09 22:14

Igazán örülünk, hogy egy profi is megtiszteli a csapatunkat!:)) Köszönjük a színvonalas receptet, és reméljük kitartasz mellettünk, így segítesz fejleszteni a sütés-főzési próbálkozásainkat! Isten hozott! a legjobbakat: Mrs Smith

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci sze, 2011-03-09 18:43

Kedves Hampuk Zsolt!
A tálalás a recept csodálatos! Elmentve! A közeljövőben lesz nyúlhúsom és kipróbálom. Üdv: Olaszné Anci

1105