Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással recept

1 adag
984
kcal
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus jellegű, francia ihletésű étel. Az egyik kedvencem, öt évvel ezelőtt találtam ki, amikor a Berlini Magyar Nagykövetség gálavacsoráját készítettem elő. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az újszerű és különleges ételeket. Ráadásul a nyúlhús az egyik legegészségesebb húsfajta, amit itthon kapni lehet.

hozzávalók / 4 adag

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kakukkfüves nyúlgerinc sonkás töltött burgonyával és meleg tormamártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlgerincet megmossuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, majd kis vágásokat ejtünk rajta, és bele dörzsöljük a kakukkfű leveleit. Hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben félbevágjuk a burgonyákat, és egy kisebb kanállal kiszedjük a belsejüket, majd cseppentünk bele egy kis olívaolajat.
  3. A nyúlgerincet kivajazott tepsiben 130-140 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beledobjuk a póréhagymát, 10 mp-ig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1,5-2 percig sütjük. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a tejfölt, majd a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a burgonyákba töltjük.
  5. A burgonyákat kiolajozott tepsibe tesszük, és berakjuk a nyúl mellé. A hőfokot 160 °C-ra emeljük, és további 10 percig sütjük, ezalatt a nyulat gyakran locsolgatjuk fehérborral.
  6. Egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tormával, sóval, borssal, pár csepp fehérborral ízesítjük, és további 2 percig a tűzön hagyjuk.
  7. Tálaláskor a burgonyát és a nyulat egymás mellé helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 421
elküldve: 9
receptkönyben: 133
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hampuk Zsolt

Mióta szakács: 2011.03.07.
4 recept

Hozzászólások (7)

Boribon
Boriboncs, 2011-03-10 07:11

Wow! Ez valoban profizmus! Varjuk a tobbi gyonyoru finomsagot! Koszonjuk!

bokine
bokinesze, 2011-03-09 23:48

Kedves Zsolt! Igazán örülök, hogy egy mester szakács került közénk. Várjuk a sok ízletes ételek receptjeit, hozzászólásaidat és észrevételeidet. Gratulálok az első receptedhez, mármint itt az oldalon az első:)) Üdv: Bokros Erika

Privatechef
Privatechefsze, 2011-03-09 22:27

Köszönöm, igyekszem minél több hasznos tippet megosztani Veletek, amit az eddigi munkáim alatt összegyűjtöttem! Egyet elárulok, én is a rántottával kezdtem a tanulást, egy kis kitartással és odafigyeléssel, remek finomságokat készíthetünk!:) Jó főzést Nektek!

szurosp
szurospsze, 2011-03-09 22:14

Igazán örülünk, hogy egy profi is megtiszteli a csapatunkat!:)) Köszönjük a színvonalas receptet, és reméljük kitartasz mellettünk, így segítesz fejleszteni a sütés-főzési próbálkozásainkat! Isten hozott! a legjobbakat: Mrs Smith

olaszneanci
olaszneancisze, 2011-03-09 18:43

Kedves Hampuk Zsolt!
A tálalás a recept csodálatos! Elmentve! A közeljövőben lesz nyúlhúsom és kipróbálom. Üdv: Olaszné Anci

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
984