r
Nosalty Logó

Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Összesen 422 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Összesen 3362 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Összesen 302 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 422 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 3362 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habot verünk.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  4. Majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a kávét és a rumot, legvégül a zsemlemorzsát.
  5. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe merjük.
  6. Forró sütőbe tesszük, takarékon megsütjük.
  7. A megsült tésztát cukrozott deszkára borítjuk.
  8. Hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk és a krémmel töltjük-kenjük.
  9. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
  10. Krém elkészítése:
  11. Habosra keverjük a meglágyított vajat a tojássárgákkal és a cukorral.
  12. Hozzáadjuk a tejszínt, tovább habosítjuk.
  13. Hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a fahéjat és a habfixálót, jól elkeverjük.
  14. Végül a diót is hozzákeverjük a habos krémhez.
  15. Öntet elkészítése:
  16. A fahéjas ribizlidzsemet rummal és kevés melegvízzel higítjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 44045
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 05.

Ajánló

Szülinapra is akár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel
Harmathy Ildikó 313 recept

A piacon kaptam a fahéjas dzsemet, megkóstoltam és ez a torta jutott az eszembe. Nagyon-nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek