Hústorta 2. recept

Hústorta 2.
Hústorta 2.
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves munkatársamtól kaptam a receptet, nekünk is nagyon ízlett, rendszeresen készítem a családomnak. Hidegen és melegen fogyasztva is nagyon finom. Köszönöm szépen Betti:-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-szalonnás-sonkás rakottas, kétsajtos csirkemell-torta, rakott csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval, majd lisztbe és a tojásba forgatjuk.
  2. A kétféle sajtot lereszeljük, és összekeverjük.
  3. A szalonnával körkörösen kirakunk egy tűzálló tálat, úgy, hogy a szalonnacsíkok túllógjanak az edény szélén.
  4. A szalonnára egy adag reszelt sajtot rétegezünk, erre kerül a csirkemell, majd a sonkaszeletek, aztán ismét jöhet a sajt. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
  5. Előmelegített sütőben, 1 óra alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 137 167
elküldve: 97
receptkönyvben: 2 022
elkészítve: 79/112
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept
hirdetés

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

frexnorbi
frexnorbi sze, 2014-08-13 12:58

Szia Vica! Ha lehet a tepsibe kb: 30x20 méret rakni? üdv: Norbi

Trixi63
Trixi63 v, 2014-01-19 13:45

Kedves Vica!
Nagyon tetszik a recepted! Csak azt szeretném kérdezni, hogy ha 1-2 nappal a sütés előtt összeraknám, nem lenne-e baj. Vagy süssem készre, és a tálalásnál tegyem be a sütőbe, átmelegíteni? Mit tanácsolsz?
Válaszodat előre is köszi.
Üdv. Trixi

Sárkánypocok
Sárkánypocok cs, 2013-10-10 01:02

Én kuglóf formában sütöm, úgy még látványosabb :-).
A husikat meg megforhatom tojásban és a sajtban így rakom le.
Próbáltam már zöldségekkel is rétegelni úgy is sikere volt. Nagyon szeretjük!

Reset
Reset p, 2013-06-28 20:49

Már többször készítettem és nagyon, nagyon finom! Kis segítség annak, aki még nem készítette, már volt ilyen kérdés, hogy jénaiban lehet-e csinálni és ki lehet-e borítani. Én jénaiban csinálom, teljesen kibélelem baconnal úgy, hogy a szélei lelógjanak az edényről, majd ha minden benne van, ráhajtogatom, és mehet a sütőbe, ha szépen megpirult a bacon, akkor egy tepsire ráborítom és megpirítom a tetejét is. Nekem így az igazi, ha alul felül megpirul a szalonna, egyébként alul csak főtt lenne, de így tényleg nagyon finom.

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2013-04-21 09:24

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Morrisz
Morrisz sze, 2012-12-26 18:02

Nagyon finom lett , délelőtt össze állítottam ,este csak sütni kellett .

Sancho
Sancho p, 2012-11-09 15:41

Ezt elkészítem, de nem csirkéből. Mert most nincs kedvem tyúkot nyuvasztani... Van egy szép darab hosszúhús, azt áldozom fel.

ZORICA
ZORICA v, 2012-08-05 10:28

Nagyon fincsi lett!:-)
Azonban a fedőt félidőben rátettem,és 50 percnél késznek ítéltem meg.
Legközelebb nem sózom meg a husit.Nekünk elég lesz ami a baconben,a sajtban,és a sonkában van,most épp határeset a sóssága.
Ismételten el fogom készíteni!
Köszönöm szépen a receptet VICA,kedves!:-)
Üdv!
Zorica

ZORICA
ZORICA v, 2012-08-05 08:58

Sziasztok!
Most teszem be a sütőbe,kíváncsian várom az eredményt.:-)
Azt nehezen tudtam eldönteni,hogy lefedve vagy a jenay teteje nélkül tegyem be,de végül is a tető nélküliség mellett döntöttem.Olvastam itt,hogy van aki torta vagy kuglóf formában készíti,s arra meg nincs fedő.:-)

jarabe
jarabe v, 2012-07-01 11:09

sziasztok!
ki lehet boritani a talbol egyben? jenaiban vagy tortaformaban csinaljam(aminek a kerete csattal leszedheto)?

szunsza
szunsza szo, 2011-09-10 15:13

Ma készítettem el először,de tuti nem utoljára,nagyon finom!Köszi a receptet!

Motoroslady
Motoroslady k, 2010-07-06 13:07

Én úgy ismerem a receptet, ahogy Nancy írta, csak bacon nélkül. Úgy is nagyon finom! A fiaim kedvence, ha ilyet készítek mindig "ipari mennyiséget" rendel a család és soha nincsen maradék! Kipróbálom ezt a változatot is, biztosan sikere lesz!!

Radnai Gáborné
Bloemcake / Radnai Gáborné cs, 2010-06-10 14:44

Sziasztok, én úgy készítem, hogy kuglófsütőt rakok ki baconnal, hogy túllógjon, elsősor, sózott, borsozott csirkemell, rá körbe aszalt szilva, reszelt sajt, arra megint cs.mell, rá kukorica, belülre meg a külső szélére csíkokra vágott piros paprika, reszelt sajt, füstölt sonkaszeletek, sajt, és az utolsó sor csirke. Visszahajtogatom a bacont, és 1 óra alattlégkeveréssel 175 fokon megsütöm. Utána egy jénai tálra borítom, és az így kapott tetejét grillen megpirítom. Nem olyan bonyolult, mint leírni, és nagy sikere van, melegen is hidegen is. Felvágva pedig nagyon jól mutat. Jó étvágyat!!!!!

_eViKe_
_eViKe_ sze, 2010-06-09 15:49

Most tettük be a sütőbe :D remélem jól fog sikerülni :) Köszi a receptet! Üdv: _eViKe_

laraed
Edit / laraed p, 2010-05-21 08:01

Eltudnék képzelni benne egy kis fokhagymát is:)) Kifogom próbálni.Üdv Edit

Nancy
Bloemcake / Nancy cs, 2010-03-25 21:10

Szia!
Én úgy szoktam készíteni, hogy a csirkemelleket elöször lisztbe, majd felvert tojásba és a legvégén kétféle reszelt sajt keverékébe beleforgatom a húst és így rakom a sonkára. Szerintem így és úgy is finom ahogy te írtad.

Zsurka
Bloemcake / Zsurka cs, 2010-03-04 16:47

Szia Vica!

kb. 10 éve próbáltam először e receptet, ez a kedvenc csirkés ételünk imádjuk, hidegen-melegen, kenyérrel és kukoricasalátával vagy franciasalátával, na és egy pohár fehérborral! Isteni!!!!

1003