r
Nosalty Logó

Háromszínű kockák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Háromszínű kockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 3210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 264 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a 2 tojást, a sárgájákat keverjük habosra a puha vajjal, a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Óvatosan forgassuk bele a fehérjékből vert kemény habot, valamint a lisztet és a kakaóport.
  2. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük meg előmelegített sütőben, majd hagyjuk a formában kihűlni.
  3. A krémhez keverjük simára a tejfölt, a porcukrot és a rumaromát. Áztassuk a zselatinlapot hidegvízbe kb. 5 percre, amíg megduzzad, majd melegítsük majdnem forráspontig, és keverjük a tejfölös krémhez, a kemény habbá vert tejszínnel együtt. Kenjük a tortalapra, tegyük hűtőbe és hagyjuk megszilárdulni.
  4. Készítsük el a 2 cs tortazselét a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Adjunk hozzá 2 ek citromlevet, és a szitán áttört epret, majd simítsuk a süteményre, és ismét tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed. A sütőpapír segítségével óvatosan emeljük ki a süteményt, és vágjuk 5x5 cm-es darabokra. (Tanács: 28 cm-es tortaformában is elkészíthető, én legközelebb abban fogom.)
  5. A zselatinlapot a tasakon lévő utasítás szerint készítsük el.
  6. Az epret ki lehet hagyni, és vagy fele vízzel, fele málnaszörppel, vagy piros ételfestékkel lehet elkészíteni a tortazselét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27248
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves, és ügyes kolléganőm minden évben ezt a finom sütit hozta a céges karácsonyi buliba, nagyon finom volt. Ez már nagyon régen volt, azóta is kutattam a reci után, és most végre az egyik újságban rátaláltam. Elkészítettem, és szinte ugyanolyan finom és szép lett. A családnak is bejött nagyon.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!