Habos diós szelet 2. recept

Habos diós szelet 2.
Habos diós szelet 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós, finom diós süti!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A habhoz

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

emeletes diós szeletek, krémes diós csoda, pudingkrémes diós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és kevés tejjel. Másfél órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  3. Közben a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
  4. A tésztát három részre osztjuk. Kinyújtjuk, egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk durvára vágott dióval, és laponként kisütjük.
  5. A krémhez megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, majd a kihűlt lapok közé kenjük.
  6. Hosszúkásra szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes méretű cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 39 973
elküldve: 16
receptkönyvben: 836
elkészítve: 23/46
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept
hirdetés

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blanka Barta
Blanka Barta p, 2014-03-07 08:49

Valoban nagyon finom sutemeny, nagy sikert arattam vele...En sima fozott kremmel keszitettem. Erdemes kiprobalni!

afonyka
afonyka cs, 2014-01-23 19:23

Nagyon finom ez a sütemény, többször megsütöttem már, nagy kedvenc nálunk!

molnarm
mlnrmrta / molnarm sze, 2014-01-08 15:53

Kedves Napocska! Mekkora tepsit érdemes használni ehhez a tésztamennyiséghez? A nagy, négyzetes sütőtepsit, vagy a hosszúkás, mélyebb fazonút? Megköszönöm, ha megírod a méretét! Üdv, Márti

Ria111
Ria111 sze, 2013-04-17 14:32

Megsütöttem.Annyira, de annyira finom lett.Nagyon köszönöm, hogy feltetted!

itthonboszi
itthonboszi cs, 2012-05-03 19:28

Karácsonykor sütöttem meg ezt a süteményt. Anyósom kedvence lett! Most az unokahúgom keresztelőjére sütöm, szintén Anyósom kedvéért. Biztos siker!

Pöpi1968
Pöpi1968 h, 2011-12-05 19:55

Elkészítettem és isteni finom!Igaz én a cukor mennyiségét csökkentettem kb 30% al így nem lett olyan édes.

gamica
gamica h, 2011-09-12 18:15

Ma megcsináltam mogyoróval, mert az volt itthon. Valami isteni lett, bár nekem egy kicsit túl édes, de gondolom ez a mogyoró miatt van.
A sütésnél viszont nagyon vigyázni kell, mert az elsőt majdnem megégettem. Nálam 150 fokon kicsivel több mint 10 perc elegendő volt.

csabimarika
csabimarika szo, 2011-06-11 13:06

Sziasztok? Szeretném kérdezni , hogy a habhoz kell keverni a 25 dkg diót!, vagy a pudingos krémhez.
Köszike.

Kat
Kat h, 2011-04-18 14:24

Kedves Napocska!

Húsvétkor megsütésre vár e finomság! Alig várom, hogy megkóstolhassuk! Köszönet a receptért! További szép napot! Üdv.: Kata

benari
benari sze, 2011-01-26 17:38

Ma sikerűlt elkészitenem a sütit,jelenleg pihen a hűtőben.Nagyon jól néz ki és finom is (egy kis darabot elcsentem belőle).Névnapra készitettem.Köszönöm szépen a receptet,biztosan nagy sikere lesz.

natalie007
natalie007 szo, 2010-12-04 06:48

Ez a szelet mennyei!!!Tegnap elkeszult es oriasi sikere van!!!Ajanlom kiprobalni nagyooon fincsi!!!koszi a receptet :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva cs, 2010-12-02 22:06

Kedves napocska!Mindegy, mi a neve, ha egyszer ilyen klasszul néz ki, és a leírtakból nézve, tutira finom is!Elkészítésre vár: :-)))Köszi szépen. Éva-Anyóca Sok-sok ilyen csodás dolgot tegyél fel, kedves napocska, és bár hideg van, és a hó is esik, de tényleg napsugaras lesz a kedvünk,az enyém legalábbis: :-)))

napocska70
napocska / napocska70 cs, 2010-12-02 22:28

Köszönöm szépen nagyon aranyos vagy és kedves volt a kis megjegyzésed, megpróbálok még sok jó receptet feltenni,a Te mindenki kedvére:-))

996