Gyömbérropogós recept

Gyömbérropogós
Gyömbérropogós
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi idők legfinomabb kekszreceptje, legalábbis számunkra. Fűszeressége miatt amolyan bemelegítésnek is tekinthető a karácsonyi ünnepkre.

Zord napokon hangulatjavítónak sem utolsó, egy forró csoki kíséretében természetesen!

Recept innen: Desszertek c. könyv

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: angol
kategória: édes keksz
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyömbéres keksz, fűszeres keksz, fahéjas-gyömbéres keksz, karácsonyi keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, a melasszal és a friss gyömbérrel robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást.
  2. A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, só) egy tálban összekeverjük. Kisebb adagokban a nedves hozzávalókhoz dolgozzuk a robotgéppel.
  3. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük két órára.
  4. A pihentetési idő elteltével diónyi gombócokat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól kb. 4-5 cm-re. Mindegyik tetejét kissé ellapítjuk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve, a tepsin hagyjuk úgy 5 percig, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 331
elküldve: 6
receptkönyvben: 365
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oneinami
oneinami p, 2016-12-09 23:06

Sziasztok! Nekem sem volt itthon melaszom, így juharsziruppal helyettesítettem és tökéletesen bevált! Azt már a legtöbb multiban lehet kapni. Köszönöm a receptet, az egész család imádta!

specko
specko k, 2014-10-14 15:16

Szia Petra!
Nagyon jó a recept, a melasz egy igazán egyedi ízt ad neki, a gyömbér meg örök kedvenc.
Nekem a 10 perc légkeverés nélkül jött be.
Felvéve a kedvencek közé.
Specko

konczzso
Zsófi / konczzso sze, 2012-02-01 01:45

Szia petra!

Egyszer már megpróbáltam megcsinálni ezt a receptet, de akkor odaégettem.. most megpróbálom újra, de a fekete színű melasztól nekem szerintem sosem lesz ilyen szép aranysárga.. :(

mani0205
mani0205 h, 2012-01-30 16:12

Szia! hogy hol tudok melaszt vásárolni? :) előre is köszönöm
marcsi

petra
Petra / petra p, 2012-02-03 16:46

Kedves Marcsi,
Gourmet boltokban biztosan kapható, és a neten is sok helyen árulják.
Üdv
Petra

8RumosHordo
8RumosHordo sze, 2011-11-30 19:01

Szia!
A melasz a cukorgyártás már nem használható végterméke, és az élesztőgyártás legfőbb alapanyaga!

niki371
Niki. / niki371 sze, 2011-11-23 15:10

Köszönöm! A birsalmasajt is nagyon finom volt (már elfogyott). Most kipróbálom ezt is!

mrea
Mrea / mrea szo, 2011-10-22 12:47

Kedves Petra!

Köszönet a receptért.....nagyon ígéretesen hangzik és szép is :)
Szívesen elkészíteném, de lenne egy kérdésem: hol tudok melaszt vásárolni? (eddig még nem használtam ezt az alapanyagot).
Üdv!
Mrea

petra
Petra / petra h, 2011-10-24 15:33

Kedves Mrea,
Gourmet boltokban biztosan kapható, és a neten is sok helyen árulják, én is most így rendeltem.
Remélem tudtam segíteni!
Jó sütést!
Petra

312