Gundel palacsinta recept

Kalória?
Gundel palacsinta
Gundel palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stílszerűen Kalla Kálmán receptje alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A csokoládészószhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a tojást, a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd az ásványvízzel hígítjuk. Fél órára félretesszük a tésztát, pihentetjük.
  2. Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket: a tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további három percig forraljuk.
  3. A harminc perc leteltével felforrósítjuk a palacsintasütőt, kevés olajat csepegtetünk bele, és megsütjük a négy palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tölteléket és félbe, majd még egyszer félbe (tehát negyedbe) hajtjuk őket.
  4. A csokoládészószhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel együtt, a vízgőzről levéve habverővel belekeverjük először a tojás sárgákat, majd a többi hozzávalót. Visszatesszük a vízgőz felé és néhány percig melegítjük a szószt.
  5. A palacsintasütőben diónyi vajat felolvasztunk és közepes lángon átmelegítjük, kissé megpirítjuk a már megtöltött és összehajtott palacsintákat. Nagy tányérra téve és a csokoládészósszal leöntve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 148 815
elküldve: 12
receptkönyben: 1 393
elkészítve: 39/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (16)

Melinda225
Melinda225 v, 2014-11-16 08:44

Sziasztok! Én is elkészítettem, a recept tökéletes, isteni finom lett! Köszönjük Petra:)

petra9510
petra9510 / petra9510 h, 2014-07-14 17:58

Most lettem kész vele, de már nem is maradt :D A tésztát saját recept alapján készítettem, nekem 7 db lett. Ehhez a töltelékből háromszoros adagot csináltam. Nagyon finom, máskor is elkészítem.

annacska87
annácska / annacska87 h, 2014-05-05 11:17

Nagyon szuper a töltelék, a tésztát az én receptem alapján csináltam, de a csokimáz és a töltelék tökéletes! Nagyon köszönöm!

Gárdos Mária
Gárdos Mária h, 2013-12-09 12:21

Petra! A receptjeidet imádom, de főleg az abból elkészítetteket. De 80 dl ásványvíz az 8 liter. Szerencsére ott a bögrényi rész is :)))) Így már képben vagyok. Kösz a recepteket!

rózsa1950
rózsa / rózsa1950 v, 2013-12-08 17:38

Rendszeresen olvasom és inspirálódom az oldal receptjeiből. Szerintem a sütés-főzés egy igazi "alkotói" tevékenység.
De ami nagyon bosszant az az, hogy a mértékegységekkel nem igazán vannak tisztában a "szakácsaink". Hogyan kellene kimérnem a gundel palacsinta tésztájához a 8 ml ásványvizet? Pipettával? Még szerencse, hogy zárójelben fel van tüntetve a 3/4 csésze.
Engem nem zavar, mert van már "némi" tapasztalatom. De mit csinál majd egy kezdő szakács? Nem akarok szarkasztikus lenni és nem akarok senkit sérteni. Ha ezt tettem volna, ezennel bocsánatot kérek.:-)

Egyébként a receptjeid szuperek!!!

nelly54
nelly54 v, 2013-12-08 12:47

A bubis ásványvíz a recept szerint 8 ml. (1/3 csésze, szerintem 80 ml.

variirma
variirma p, 2012-06-22 15:44

Sikert aratott a Gundel palacsinta, úgy, mint a többi finomság is, amit ezen az oldalon találtam! Köszönöm.

kreditke
kreditke / kreditke p, 2011-11-04 12:30

Kedves Petra! Tudsz róla, hogy ha rákelesel a neten a gundel palacsinata (képekre), kijön a te palacsintád képe valami turisztikai oldalaóon questionarre.keppont.hu vagy vmi ilyesmi a címe...

csabimarika
csabimarika h, 2011-03-28 21:06

Szia! Biztos hogy sikerült ,mert nagyon finom!!!!!!és nagyon szeretetem.
Gratulálok hozzá!

617