Gomba recept

Gomba
Gomba
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kreatívkodni. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes gombák, gombácskák babapiskótából, gombácskák darált kekszből

elkészítés

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, és golyókat formázunk belőle.
  2. A babapiskóta egyik kerek végét egyenesre vágjuk, és a gömbölyű oldalára igazgatjuk a kalapját.
  3. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, citromlevet és az ételszínezőt.
  4. Ezzel a habbal lefestjük a gombakalapokat. 
  5. Amikor megszáradt, rátesszük a fehér pöttyöket.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 952
elküldve: 3
receptkönyben: 125
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
585 recept

Hozzászólások (4)

orsikaa5
orsikaa5v, 2013-09-01 14:19

Szerintem is szuper! De még nem tudtam rájönni, a fehér pöttyök miből vannak? :)

Salamon Csilla
Salamon Csillah, 2012-01-09 12:25

Kedves Olaszneanci és Csikipi!
Köszönöm a dicséreteket érdemes volt vele dolgozni:)
Üdvözlettel:Csilla.

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-01-07 19:00

Kedves Csilla !
Mivel én is szeretek kreatívkodni, rögtön megakadt rajta a szemem !
Nagyon aranyosak, gratulálok ! Üdv: Anci

csikipi
csikipiszo, 2012-01-07 10:41

Kedves Csilla!
Ez is olyan aranyos, mint a csibék. Az unokáim imádni fogják. Nagyon ügyes vagy. Piroska

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
549