Fűszervaj recept

1 adag
471
kcal
Fűszervaj
Fűszervaj
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készül nálunk ez a fűszervaj, mindig más fűszerekkel. Egyszerű, mégis nagyon finom, ízesítésének csak a fantáziánk szabhat határt.
Tipp: juhtúró hozzáadásával még érdekesebbé tehetjük.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszeres vaj, zöldfűszeres vaj, vaj zöldfűszerekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kicsit felolvasztjuk, hogy keverhető legyen.
  2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk.
  3. Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
  4. Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 55 487
elküldve: 8
receptkönyben: 1 203
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (7)

nemgabi
nemgabiszo, 2012-08-11 17:45

Annyira finom ez a fűszervaj, hogy a lányom, ha tehetné, minden nap ezt enné reggelire! Én a vajmennyiség felét natúr vajkrémmel helyettesítettem, így a hűtőből kivéve is kenhető állagú. Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

kaddi
kaddics, 2010-09-30 11:55

en a vajkremet (foghagyma nagyon apro darabokban, bors, oregano, pirospaprika, keves chili, so) kenyerszeletekre szoktam kenni es ugy szoktuk megrillezni. eloetelnek megeszem a salataval a hus meg mar nem is erdekel.
ez a gorog foghagymas-kenyer (skordopsomo) mintajara van, mert a fuszerezesben nem vagyok biztos.

fukszia
fuksziap, 2011-10-07 18:30

Kedves kaddi! Köszi az ötletet, kár, hogy már nem lehet kiűlni a kertbe grillezni,de azért elkészítem!

cinkaneni
cinkanenih, 2010-07-26 08:56

köszönöm a receptet! az elvet követve kevesebb vajból mindenféle szárított zöldfűszerrel és fokhagymával tegnap megcsináltam; a párom szerint jobb, mint a vajkrém - és ez nála nagy dicséret.

zsebi2
zsebi2sze, 2010-05-26 20:54

Legutóbb készítettem fűszeres vajat a következőképpen:25 dkg vajat a Knorr francia hagymaleves-porral habosra kikevertem,majd a hűtőben 1 napig állni hagytam,hogy jól "összeérjenek" az ízek.Természetesen nem kell levesnek megfőzni,csak a "port" összekeverni a vajjal.Kenyérre,pirítósra kenve Isteni,ajánlom próbáljátok ki!Akinek eddig elmondtam,sikert sikerre halmozott vele!!

Liebe Anna
Liebe Annak, 2010-03-30 07:05

Annyira finom és egyszerű, hogy csak na! Kiki Pangasius filéjéhez csináltam meg először, de azóta simán pirítósra kenve is esszük, jó sok zöldséggel. Köszönjük a receptet!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
471