Fűszervaj recept

1 adag
471
kcal
Fűszervaj
Fűszervaj
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készül nálunk ez a fűszervaj, mindig más fűszerekkel. Egyszerű, mégis nagyon finom, ízesítésének csak a fantáziánk szabhat határt.
Tipp: juhtúró hozzáadásával még érdekesebbé tehetjük.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszeres vaj, zöldfűszeres vaj, vaj zöldfűszerekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kicsit felolvasztjuk, hogy keverhető legyen.
  2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk.
  3. Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
  4. Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 55 309
elküldve: 8
receptkönyben: 1 202
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (7)

nemgabi
nemgabiszo, 2012-08-11 17:45

Annyira finom ez a fűszervaj, hogy a lányom, ha tehetné, minden nap ezt enné reggelire! Én a vajmennyiség felét natúr vajkrémmel helyettesítettem, így a hűtőből kivéve is kenhető állagú. Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

kaddi
kaddics, 2010-09-30 11:55

en a vajkremet (foghagyma nagyon apro darabokban, bors, oregano, pirospaprika, keves chili, so) kenyerszeletekre szoktam kenni es ugy szoktuk megrillezni. eloetelnek megeszem a salataval a hus meg mar nem is erdekel.
ez a gorog foghagymas-kenyer (skordopsomo) mintajara van, mert a fuszerezesben nem vagyok biztos.

fukszia
fuksziap, 2011-10-07 18:30

Kedves kaddi! Köszi az ötletet, kár, hogy már nem lehet kiűlni a kertbe grillezni,de azért elkészítem!

cinkaneni
cinkanenih, 2010-07-26 08:56

köszönöm a receptet! az elvet követve kevesebb vajból mindenféle szárított zöldfűszerrel és fokhagymával tegnap megcsináltam; a párom szerint jobb, mint a vajkrém - és ez nála nagy dicséret.

zsebi2
zsebi2sze, 2010-05-26 20:54

Legutóbb készítettem fűszeres vajat a következőképpen:25 dkg vajat a Knorr francia hagymaleves-porral habosra kikevertem,majd a hűtőben 1 napig állni hagytam,hogy jól "összeérjenek" az ízek.Természetesen nem kell levesnek megfőzni,csak a "port" összekeverni a vajjal.Kenyérre,pirítósra kenve Isteni,ajánlom próbáljátok ki!Akinek eddig elmondtam,sikert sikerre halmozott vele!!

Liebe Anna
Liebe Annak, 2010-03-30 07:05

Annyira finom és egyszerű, hogy csak na! Kiki Pangasius filéjéhez csináltam meg először, de azóta simán pirítósra kenve is esszük, jó sok zöldséggel. Köszönjük a receptet!

Legfrissebb cikkek

Egészséges szürkemarha-ételek
Egészséges szürkemarha-ételek
Vajon egészséges a szürkemarhahús fogyasztása? Milyen, a szervezet számára fontos elemeket tartalmaz? Tudj meg többet róla most! (x)
8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
A gyümölcs nem csak a sütibe való
A gyümölcs nem csak a sütibe való
Alma, körte, barack, szeder, és máris kattognak a fogaskerekek, hogy milyen sütit süss belőle. Változtass: készíts húst gyümölccsel!
471