Fűszervaj recept

megosztás
0
Fűszervaj
Fűszervaj
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készül nálunk ez a fűszervaj, mindig más fűszerekkel. Egyszerű, mégis nagyon finom, ízesítésének csak a fantáziánk szabhat határt.
Tipp: juhtúró hozzáadásával még érdekesebbé tehetjük.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres vaj, zöldfűszeres vaj, vaj zöldfűszerekkel
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A vajat kicsit felolvasztjuk, hogy keverhető legyen.
  2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk.
  3. Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
  4. Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 63 282
elküldve: 9
receptkönyben: 1 264
elkészítve: 31/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi szo, 2012-08-11 17:45

Annyira finom ez a fűszervaj, hogy a lányom, ha tehetné, minden nap ezt enné reggelire! Én a vajmennyiség felét natúr vajkrémmel helyettesítettem, így a hűtőből kivéve is kenhető állagú. Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

kaddi
kaddi cs, 2010-09-30 11:55

en a vajkremet (foghagyma nagyon apro darabokban, bors, oregano, pirospaprika, keves chili, so) kenyerszeletekre szoktam kenni es ugy szoktuk megrillezni. eloetelnek megeszem a salataval a hus meg mar nem is erdekel.
ez a gorog foghagymas-kenyer (skordopsomo) mintajara van, mert a fuszerezesben nem vagyok biztos.

fukszia
fukszia p, 2011-10-07 18:30

Kedves kaddi! Köszi az ötletet, kár, hogy már nem lehet kiűlni a kertbe grillezni,de azért elkészítem!

cinkaneni
cinkaneni h, 2010-07-26 08:56

köszönöm a receptet! az elvet követve kevesebb vajból mindenféle szárított zöldfűszerrel és fokhagymával tegnap megcsináltam; a párom szerint jobb, mint a vajkrém - és ez nála nagy dicséret.

zsebi2
Bloemcake / zsebi2 sze, 2010-05-26 20:54

Legutóbb készítettem fűszeres vajat a következőképpen:25 dkg vajat a Knorr francia hagymaleves-porral habosra kikevertem,majd a hűtőben 1 napig állni hagytam,hogy jól "összeérjenek" az ízek.Természetesen nem kell levesnek megfőzni,csak a "port" összekeverni a vajjal.Kenyérre,pirítósra kenve Isteni,ajánlom próbáljátok ki!Akinek eddig elmondtam,sikert sikerre halmozott vele!!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna k, 2010-03-30 07:05

Annyira finom és egyszerű, hogy csak na! Kiki Pangasius filéjéhez csináltam meg először, de azóta simán pirítósra kenve is esszük, jó sok zöldséggel. Köszönjük a receptet!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
471