r
Nosalty Logó

Fűszeres forró csokoládé (2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres forró csokoládé (2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 817 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a fűszerekkel és a vaníliás cukorral lassan összeforraljuk.
  2. Ha felforrt, átszűrjük egy másik edénybe. (Tipp: A fűszereket tegyük teatojásba, és akkor nem kell leszűrni, csak a teatojást kivenni.)
  3. Közben egynagyobb tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a tejszínnel és a kakóporral, majd adunk hozzá egy szedőkanál forró tejet, és ezzel a keverékkel, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Éppen csak forralunk rajta egyet, majd a tűzhelyet elzárjuk.
  4. Beletördeljük a csokoládét, és addig kavargatjuk, míg felolvad.
  5. A végén egy tk vajat is adhatunk hozzá, hogy ne bőrösödjön.
  6. Tetején tejszínhabbal vagy önmagában tálaljuk. Tipp: A tejszínhabot kakaóporral, mézeskalács fűszerkeverékkel vagy őrölt fahéjjal szórjuk meg
  • Receptkönyvben: 481
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 46325
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőzős, filmnézős, hideg téli estékre. Egyszer régen egy családi összejövetelen ittam valami isteni forró csokit, s kiderült, a titok nyitja a pudingporban van. Attól olyan jó sűrű, krémes Mint már említettem, pudingport nem szoktam venni, hiszen az voltaképpen kukoricakeményítő és színezékek, aromák, így ebbe a forró csokiba is keményítő került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!